24.04.2017 18:22
Jäsenille
  Etusivu >> Nuorten sivut >> Kalakaveri 2006-2010 >> Kalastuskerhot 
 
 
 
 
 
KALASTUSKERHOT

Kalastuskerhoja on järjestetty Suomessa jo kauan. Seurojen järjestämät kerhot ovat auttaneet monia aloittelevia kalastajia harrastuksen alkutaipaleella. Nykyään kalastusseurojen rooli kasvaa vanhempien kiireiden myötä. Yhä enemmän on lapsia, jotka eivät pääse kalastamaan ilman kalastusseurojen järjestämiä kerhoja.

Kalakaveri- hankkeen yksi pääteemoista on saada toimivia kalastuskerhoja lapsille - ja nuorille. Toimintamuotona kerhojen pito on vanha, mutta toimiva. Nuoret tykkäävät käydä kalastuskerhoissa.Kalastuskerhon pitäminen vaatii vetäjiltä paljon. Jokaviikkoinen toiminta loppuu, jos vetäjiä on liian vähän, ja toiminta koetaan liian raskaaksi.

Hankkeen aikana perustetut kerhot toimivat useamman kalastusseuran yhteistyönä. Näin vetovastuuta jaetaan, jolloin kerhoiltojen vetäminen seuraa kohden on 2-4 kertaa kaudessa. Tämä ei rasita liikaa yksittäisiä kerhon vetäjiä, joten toiminnan jatkuvuus on paljon paremmalla pohjalla. Käytännössä yhteistyö vaatii, että kalastusseuroja on tietyllä alueella useampia.

Vaihtoehtoisesti kalastuskerhon voi perustaa myös yhteistyössä ei kalastavan järjestön kanssa. Partio, 4h, seurakunnat ym. ovat kiinnostuneita yhteistyöstä monin paikoin. Lisäksi kalastusaiheista toimintaa voi tarjota jo valmiiksi toimiviin kerhoihin,

Edellä mainitut kerhot toimivat yhteistyössä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että yksittäisten seurojen kalastuskerhot olisivat jotenkin huonompia. Yhteistyö on vain yksi keino järjestää toimintaa lapsille ja nuorille, silloin kuin omat resurssit siihen eivät muuten riitä.

Ohjeet kalastuskerhon perustamiseen 
Powered by WebUpdate