26.03.2017 04:49
Jäsenille
  Etusivu >> Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö


 
 
 
 
 
 
SUOMEN VAPAA-AJANKALASTAJIEN KESKUSJÄRJESTÖ

SUOMEN VAPAA-AJANKALASTAJIEN KESKUSJÄRJESTÖ (SVK)
- Kalassa hyvässä seurassa

Keskusjärjestö perustettiin vuonna 2000. Sen perustajia olivat Suomen Kalamiesten Keskusliitto ry, Suomen Metsästäjä- ja Kalastajaliitto ry ja Suomen Urheilukalastajain Liitto ry.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö edistää vapaa-ajankalastusta, joka kestävällä tavalla ja monipuolisesti hyödyntää luontaisesti uusiutuvia kalakantoja.

Keskusjärjestö
- osallistuu kalavesien ja kalakantojen hoitoon kouluttamalla vapaa-ajankalastajia ja toimimalla kalastusalueissa,
- ylläpitää ja kehittää vapaa-ajankalastusta neuvomalla alan harrastajia, julkaisemalla kalastukseen ja kalankäsittelyyn liittyviä oppaita ja järjestämällä kilpailuja,
- lisää nuorten kalastusharrastusta laajoilla kampanjoilla ja seurojen kerhotoiminnalla,
- edistää vapaa-ajankalastusta kalastushallinnossa ja muussa päätöksenteossa sekä
- toimii vapaa-ajankalastajien kansainvälisissä järjestöissä.


Mukaan toimintaan
Mukaan keskusjärjestön toimintaan pääsee liittymällä jäseneksi johonkin sen 530 kala-, erä- tai urheilukalastusseurasta. Jäseniä keskusjärjestön seuroissa on yhteensä noin 43 000.
Mukaan toimintaan voi tulla myös liittymällä suoraan SVK:n jäseneksi

Seurat kuuluvat keskusjärjestöön alueellisten vapaa-ajankalastajapiirien kautta. Piirit edistävät alueellaan vapaa-ajankalastusta, valitsevat edustajat keskusjärjestön kokouksiin ja huolehtivat seurojensa yhteistyöstä. Keskusjärjestön jäseninä on 13 vapaa-ajankalastajapiiriä.

Keskusjärjestön ylin päättävä elin on vuosikokous ja toimintaa johtaa hallitus. Hallituksen apuna toimivat kala- ja ympäristötoimikunta, nuoriso- ja perhetoimikunta, kilpailutoimikunta, viestintätoimikunta ja matkailutoimikunta. Toimikunnat >>


  
Powered by WebUpdate