27.02.2017 04:26
Jäsenille
  Etusivu >> null


 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Rapala Rahaston avustukset kaudelle 2017 haettavana

17.02.2017

Rapala VMC Oyj:n ja Normark Suomi Oy:n yhdessä perustama Rapala Rahasto etsii jälleen kotimaisia vapaa-ajankalastusta edistäviä avustuskohteita.

Vapaa-ajankalastajat eivät hyväksy verkkorajoituksen poistamista

13.02.2017

Kalatalouden Keskusliitto (KKL) on tehnyt uuden kalastuslain "valuvioista" korjauslistan, joka on lähetetty eduskunnalle. Lista sisältää muun muassa ehdotuksen vapaa-ajankalastuksessa nykyisin sallitun kahdeksan verkon rajoituksen poistamisesta tai kasvattamisesta kahdeksaan verkkoon kalastajaa kohden, kun nykyisessä laissa rajoitus on pyynti- tai venekuntaa kohden. Lisäksi siinä esitettäneen alueellisen kalastusviranomaisen toimivallan rajoittamista verkkokalastuksen säätelyssä.

Oikea käsittely takaa laadukasta kalaa ruokapöytään

08.02.2017


Nyt pilkkikauden ollessa parhaimmillaan on aika muistuttaa saaliin oikeasta käsittelystä. Pilkkisaalista ei saa päästää jäätymään. Muuten sen käsittely ei poikkea avovesikauden saaliin käsittelystä.  Käsittely alkaa kalan noustessa avannosta. Se on tainnutettava välittömästi napakalla iskulla aivojen kohdalle, jotka sijaitsevat hieman silmien tasalta taaksepäin. Oikein tähdätty sopivan voimakas isku lopettaa kalan välittömästi ja katkaisee sen stressitilan.

Nuoret kalastajat sukelsivat talveen 4.2. - pilkkivavat kädessään

05.02.2017


Satavuotiaan Suomen ensimmäinen luonnonpäiväviikonloppu tarjosi talvisesta luonnosta kiinnostuneille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kalastusta ohjatusti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämällä valtakunnallisella nuorten pilkkileirillä Pälkäneellä.

Vapaa-ajankalastajat eivät hyväksy verkkorajoituksen poistamista

03.02.2017

Uuden kalastuslain keskeisenä tavoitteena on turvata kalojen luontainen lisääntyminen ja kalakantojen elinvoimaisuus, jotka ovat edellytyksiä kestävälle kalastukselle. Kalastuksen säätely on keskeisin työkalu tavoitteiden saavuttamisessa. Tappaviin pyydyksiin kuuluvilla verkoilla saadaan tahtomattaankin monia ei-toivottuja saaliita, kuten alamittaisia kuhia ja uhanalaisia lohikaloja. Tämän vähentämiseksi lakiin kirjattiin vapaa-ajankalastajien verkkokalastusta koskeva rajoitus. Nyt kuitenkin Kalatalouden keskusliitto (KKL) yrittää saada lain auki poistaakseen verkkomääräsäädöksen.

Eläkeläisistä tehtiin Troijan hevonen - tarkoituksena vesittää uuden kalastuslain kestävään kalastukseen tähtäävät säädökset

03.02.2017

Kalatalouden keskusliitto (KKL) yrittää eläkeläisiä syyttämällä saada uuden kalastuslain auki. Raha-ahneuden lisäksi heidän tavoitteena on poistaa lakiin kirjattu vapaa-ajankalastuksen verkkomäärärajoitus. Nykyinen kirjaus on merkittävä askel kohti laille asetettujen luontaisten kalakantojen elinvoimaisuuden turvaamista.
Samaan aikaan Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on keskittynyt Maa- ja metsätalousministeriön edellyttämänä uuden lain toimeenpanoon. Vastaava toimeksianto koskee myös KKL:a, mutta havaittujen ulostulojen perusteella tämä työ näyttää unohtuneen.

Kilpapilkkijät kokoontuvat Kolkonjärvelle

01.02.2017

Pilkinnän Suomen mestaruuksista kilpaillaan 4. maaliskuuta Rantasalmella Kolkonjärvellä. Tulevana lauantaina 4. helmikuuta kilpaillaan SM-pilkin esikisa samassa paikassa. Kilpailusta tullee kova ja lisämausteen sille antanevat kisajärven kuuluisat suurahvenet.

SVK:n lausunto luonnoksesta Vuoksen vesistöalueen harjuskantojen toimenpideohjelmaksi

30.01.2017

Järjestömme pitää erittäin hyvänä, että Vuoksen vesistöalueen voimakkaasti taantuneille harjuskannoille ollaan laatimassa elvytysohjelmaa. Ohjelman tarkoitus on turvata Vuoksen vesistöalueen harjuskantojen tulevaisuus erilaisilla hoitotoimilla. Kantojen elvyttämisessä ensisijaista on ohjelman mukaan selvittää mahdollisuudet parantaa luontaisen lisääntymisen tuloksellisuutta.

Vapaa-ajan Kalastaja 1/2017

24.01.2017

Vuoden ensimmäinen Vapaa-ajan Kalastaja ilmestyy perjantaina. Mukana mm. kuhanpilkintää, täkyongintaa ja talvista perhokalastusta. Kalapaikoista esitellään Pielinen. Hae omasi kaupasta tai liity SVK:n jäseneksi, jolloin saat lehden jäsenetuna!

Arktiset Vedet, kausi 5

12.01.2017

Jimillä ja Nelosen maksukanavilla nähtävä Arktiset vedet  -ohjelma aloittaa viidennen kautensa Jimillä 15.1. klo 12.30
Arktiset Vedet on lumoava kuvaus pohjoisen luonnosta, ihmisestä, kalastuksesta ja elämästä. Ohjelmassa seikkaillaan nimensä mukaisesti pohjoisen pallonpuoliskon kalavesillä nauttien erämaan luonnosta ja kauneudesta.

SVKn lausunto veneverosta

11.01.2017

SVK esittää, että esityksestä veneveroksi luovutaan, koska kalastusharrastus hankaloituisi ja turvattomuus lisääntyisi vesillä, eikä tasa-arvoisuusperiaate toteutuisi.

Yliampuvat vapaa-ajankalastuksen kieltoyritykset kaatuivat hallinto-oikeudessa

04.01.2017

Porvoon-Sipoon kalastusalue päätti 10.12.2015 ylimääräisessä kokouksessaan laajentaa Mustijoen ja Porvoonjoen voimassa olevia kalastuskieltoja. Päätöksessään kalastusalue totesi, että valvonnan helpottamiseksi tulisi onginta ja pilkintä kieltää em. jokien alajuoksuilla kokonaan.
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri lähettivät kalastusalueelle oikaisuvaatimuksen päätöksestä 
Powered by WebUpdate