27.05.2016 01:35
Jäsenille
  Etusivu >> nullMyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Uhanalaisen järvilohen kalastukseen uusia käytäntöjä

24.05.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus rauhoittaa rasvaevällisen järvilohen Vuoksen ja Hiitolanjoen vesistöissä. Myös rasvaeväleikatun järvilohen kalastukseen asetettiin rajoituksia, joilla pyritään turvaamaan heikkojen kantojen tulevaisuus. 

 

Valtakunnallinen kalastuspäivä koukutti yli 10 000 nuorta

18.05.2016

Valtakunnalliseen kalastuspäivään osallistui 10 600 lasta ja nuorta tänään 18. toukokuuta. Päätapahtumassa Tuusulassa onkivapaan tarttui 650 koululaista. Koulusta kalaan -teema innosti opettelemaan kalastuksen taitoja yli 40 tapahtumassa.

Lausunto EU:n kalastuspolitiikan täytäntöönpanosta

10.05.2016

SVK:n lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi Euroopan Unionin yhteisen kalastuspolitiikan kansallisesta täytäntöönpanosta.

Vapaa-ajankalastajat vetoavat kaupallisiin kalastajiin kuhankalastuksen kestävyyden vuoksi

23.04.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus pyyhki mennessään monilla alueilla käytössä olleet kestävän käytön mukaiset korkeammat kuhan alamittapäätökset. Virheen korjaamiseksi kalastusviranomaiset tekevät parhaillaan päätöksiä säädösten palauttamiseksi. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) kevätkokous kiittää heitä nopeasta reagoinnista, mutta vaatii, että päätöksien tulee koskea kaikkia kalastajia. SVK vetoaa päätoimisiin kaupallisiin kalastajiin, etteivät he näillä alueilla kohdista pyyntiä aiempaa pienempiin kuhiin, vaan noudattavat muiden kalastajien kanssa samaa alamittaa.

Suomi valittiin Perhokalastuksen MM-kilpailun 2020 järjestäjäksi - Kisat järjestetään Kuusamon ja Taivalkosken vesillä

21.04.2016

Kansainvälisen Urheilukalastusliiton C.I.P.S:in kongressissa Portugalissa hyväksyttiin yksimielisesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hakemus vuoden 2020 perhokalastuksen MM-kisojen järjestämisoikeudesta.

Harjuksen kalastajille uusia rajoituksia

05.04.2016


Vuoden alusta voimaan astunut uusi kalastusasetus kieltää kaiken harjuksen kalastuksen sisävesissä huhti-toukokuussa lähes koko maassa. Aiemmin kutuajan rauhoitusaika ei koskenut vapavälineillä kalastusta. Lapissa leveyspiirin 67 pohjoispuolella harjusta saa kalastaa edelleen myös keväällä.

Suomen joukkue pilkki Pohjoismaiden mestariksi

02.04.2016

Tänään kilpailtu Pohjoismaiden Pilkkimestaruus oli sinivalkoisten juhlaa. Suomalaiset nappasivat kultamitalit niin maiden välisessä mittelössä kuin useassa joukkue- ja henkilökohtaisessa sarjassakin. Norja ja Ruotsi pistivät lujaa kampoihin ja onnistuivat kovalla työllä nappaamaan muun muassa miesten ja naisten sarjojen kirkkaimmat mitalit.

 

Uusi Vapaa-ajan Kalastaja ilmestyy 24.3.

22.03.2016


Vapaa-ajan Kalastaja 2/2016 ilmestyy torstaina. Uudessa lehdessä on taas runsaasti asiaa kalastuksen harrastajille. Erityisesti hellitään hauenkalastajia ja hauenkalastuksesta kiinnostuneita, joille on lehdessä kolme Teemu Kosken kirjoittamaa huippuhyvää artikkelia.

Rantanuoliainen ja yhdeksän muuta ennätyskalalistalle

22.03.2016


Ennätyskalalautakunta hyväksyi viimeisen vuoden aikana kymmenen uutta ennätystä. Suurin kala on 4,13 kg säyne. Kokonaan uusi kalalaji listalla on rantanuoliainen. Ennätyskalalautakunnan 2000-luvun SE-listalla on nyt 79 kalalajia ja kuusi rapulajia.

Perhonsidonnan SM 2016

21.03.2016

Helsingissä järjestettiin 19.3.2016 perhonsidonnan SM-kilpailut.  Kilpailun tulokset löytyvät SUKL:n sivuilta.

Katri Helena suojelijaksi naisten EM-perhokalastusjoukkueelle

17.03.2016


Perhokalastuksen naisten maajoukkue on historiallisesti ensimmäistä kertaa lähdössä edustamaan Suomea Puolassa lokakuussa pidettävään viralliseen perhokalastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun. Joukkueen suojelijaksi on lupautunut itsekin innokas perhokalastaja, Suomen sinivalkoinen ääni Katri Helena. Hän oli mukana vuonna 2012 järjestetyssä ensimmäisessä naisten perhokalastuksen Suomen mestaruuskilpailussa kilpailijana ja suojelijana. Sijoitus oli tuolloin hienosti viides.

Ekosähköä kalastajille - Tuotolla tuetaan vastuullista kalastusta

09.03.2016


Kalastajan sähkö on Ekosähkön ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön yhteinen sähkötuote, joka on suunnattu vapaa-ajankalastajille. Se on kotitalouksiin ja mökeille tarkoitettua sähköä, joka on alkuperäjäljitettyä suomalaista tuulivoimaa ja bioenergiaa, eikä siinä ole käytetty vesivoimaa.

Vastuullinen kalastus - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 8

09.03.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarja on edennyt viimeiseen kahdeksanteen. jaksoon ja tässä jaksossa teemana on vastuullinen kalastus. Miten itse voimme luonnon ja kalakantojen hyvinvointiin vaikuttaa. Koolla on väliä.

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta kalastuslaista

07.03.2016

Maa- ja Metsätalousministeriö on avannut sivun, johon on koottu kysymyksiä ja vastauksia uudesta kalastuslaista. Tästä pääset sivustolle.

SM-pilkin tulokset

07.03.2016

Joensuun Pyhäselällä järjestettiin lauantaina 5.3. pilkinnän SM-kilpailut. Tästä löytyvät kisan tulokset.

Kalastuksen säätely - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7

02.03.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

Suuren kalan vapauttaminen on sijoitus tulevaisuuteen - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -ohjelmasarja kertoo uudesta kalastuslaista

29.02.2016


Kalastuslaki uudistui vuoden vaihteessa, mutta sen käytännön vaikutukset kalastukseen konkretisoituvat pala kerrallaan. Muutosten tunnetuksi tekeminen nopeuttaa tottumista lakiin, jonka päällimmäisenä tavoitteena on kestävän kalastuksen ja kalakantojen elinvoimaisuuden yhteensovittaminen. Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarja on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) ja Metsähallituksen yhteistyössä Kalastajan Kanavan kanssa toteuttama lakiuudistuksesta kertova nettipohjainen ohjelmasarja. Sitä julkaistaan viikoittain osoitteessa www.kalastajankanava.fi. Sarjan päättävät kaksi jaksoa keskittyvät kalastuksensäätelyyn ja vastuullisuuteen.

Pyydyskalastus - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6

25.02.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

Kansallisvedet vaarassa metsähallituslain uudistuksessa

24.02.2016

WWF ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö pelkäävät metsähallituslain uudistuksen vaarantavan luonto- ja virkistysarvot valtion omistamilla vesialueilla. Nykymuodossaan lakiesitys mahdollistaisi yleisten vesialueiden ottamisen talouskäyttöön entistä helpommin.

Infoa uudesta kalastuslaista

22.02.2016

Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi

18.02.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Lähelle kalaan -hanke on tuottanut oppaan lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön. Opas esittelee eri toimintamahdollisuuksia järjestää kunnan kalastuspalvelut tehokkaasti, sekä ohjeistaa uusien lähikalastuskohteiden ja -tapahtumien perustamisessa.

Vetouistelu ja yhtenäislupa-alueet - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

17.02.2016

Yhteinäislupa-alueet ovat merkittävä harrastuksen mahdollistaja vetouistelijoille ja pyydyskalastajille. Tässä jaksossa paneudumme lupa-alueisiin, niiden käytäntöihin sekä muodostamisiin. Lisäksi kerromme hieman vastuullisuudesta vetouistelussa sekä uisteilijoiden toiveista pyydysten merkkaamisen osalta.

Kalastusrajoitus.fi kertoo kieltoalueet

11.02.2016

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta selviävät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.
Kalastuskieltoalueet löytyvät lisäksi myös Ottioppaasta.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

10.02.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia lähikalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet neljännessä jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

03.02.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kolmannessa jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

28.01.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toisessa jaksossa kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.

Kalastonhoitomaksu - Yhdellä luvalla kaikki

25.01.2016

Baarimestarit toimivat taimenten puolesta

18.01.2016


Suomen johtavat baarimestarit aloittavat vuoden 2016 kestävän projektin yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa maamme paikoittain erittäin uhanalaisten järvi- ja meritaimenkantojen suojelemiseksi. Ideana on myydä vuoden aikana projektiin osallistuvissa baareissa cocktailia nimeltä "Project MILF", josta lahjoitetaan n. 1e per cocktail Virtavesien hoitoyhdistykselle.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2016 on ilmestynyt

22.10.2015

Uudessa kalenterissa on tietoa mm.
- venepilkinnästä
- silakan litkauksesta
- siian onginnasta
- vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista
- kalojen ottipäivistä
- uudesta kalastuslaista
Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 11 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 9 euroa/ kalenteri. Tilaukset: jaana.piskonen(at)vapaa-ajankalastaja.fi. 
Powered by WebUpdate