25.05.2015 06:22
Jäsenille
  Etusivu >> null
MyFly

 
 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Aikasääntö ratkaisi Helsingin Kalamaratonin voiton - Vaskikala kokonaan uusi saaliskala -

19.05.2015

Helsingin Kalamaratonissa käytiin mestaruuskisaa viime hetkille saakka. Lopulta joukkue Siloneula voitti mestaruuden 31 eri kalalajilla ja aikasäännön turvin. Tuomaristolle tuotiin näytille myös kisahistorian ensimmäinen vaskikala.

Meren hopeaa ensi vuonna jokamiehenoikeudella

15.05.2015

Silakka (Clupea harengus membras) esiintyy runsaslukuisena rannikkovesissämme. Hopeakylkisen herkun perään juoksee vuosittain kasvava määrä vapaa-ajankalastajia. Näin keväällä silakka liikkuu rantojen tuntumassa ja litkalla kalastava voi saada mukavasti saalista. Silakan litkaus tapahtuu usein heittokalastukseen soveltuvalla kelalla, joten voimassa olevan kalastuslain mukaan kaikkien 18-64-vuotiaiden on lunastettava kalastusluvat. Uuden, ensi vuonna voimaan tulevan kalastuslain myötä tämä antoisa ja sosiaalinen kalastusmuoto muuttuu jokamiehenoikeudeksi.

Uudentyyppinen ahvenkilpailu käytiin Vaasassa

13.05.2015


Tiistaina 12.5. järjestettiin Vaasassa aivan uudentyyppinen ahvenkilpailu. Kilpailijoiden paremmuuden ratkaisi heidän saamiensa kolmen pisimmän ahvenen yhteismitta.

Vuosivaappu 2015

06.05.2015


Vuoden 2015 vuosivaapun värityskilpailu keräsi mahtavan osanoton. Lähes 250 upeaa väritystä kisasi tämän vuoden voitosta. Raati valitsi kisan voittajaksi 7-vuotiaan Atte Kavoniuksen raikkaan värityksen.

Slacklining - uusi tekniikka hauenkalastukseen

22.04.2015

Julkaisimme Vapaa-ajan Kalastaja lehden numerossa 6/2014 artikkelin uudesta slacklining-nimisestä hauenkalastustekniikasta. Kyseinen tekniikka toimii erityisen hyvin kylmän veden aikaan.
Nyt julkaisemme artikkelin uudestaan kaikkien vapaasti luettavana sähköisenä versiona.


Hauen kutu on käynnissä

22.04.2015


Kevät on edennyt jo niin pitkälle, että hauen kutu on käynnissä isossa osassa maatamme. Etelärannikolla kutu alkaa olla jo ohi, pohjoisen vesissä se ei ole vielä alkanut. Suosituimpia kutupaikkoja ovat suojaiset ja matalat ruovikkorannat.

Iso kasa vieheitä tarjouksessa

17.04.2015


Nyt on SVK:n kaupassa runsas valikoima vieheitä alennuksessa. Esimekiksi kuvan erikoisvärisen Spintube haukiperhon saa nyt hintaan 15 e.

Laaja poliittinen tuki koskiensuojelulaille

02.04.2015

Koskiensuojelulain avaamista ja Kollajan altaan rakentamista vastustaa laaja joukko kansanedustajia ja eduskuntavaaliehdokkaita. Tätä tarkoittavan kannanoton ovat allekirjoittaneet mm. kolmen puolueen puheenjohtajat Timo Soini (ps), Paavo Arhinmäki (vas) ja Ville Niinistö (vihr). Istuvista kansanedustajista allekirjoittaneita ovat mm. ministeri Petteri Orpo (kok) ja kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd). Aloitteen kannanotosta teki keskustapuolueen kansanedustajaehdokas Riku Eskelinen.

Enemmistö puolueista: kuhalle 45 sentin alamitta kalastusasetuksella

02.04.2015

Enemmistö puolueista haluaa, että kuhalle asetetaan kalastusasetuksella alamitta, joka antaa emokaloille mahdollisuuden kutea vähintään kerran ennen saaliiksi joutumista.
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö kyseli nykyisiltä eduskuntapuolueilta, kuinka ne päättäisivät seuraavalla hallituskaudella kalojen alamitoista, verkkojen silmäkokorajoituksista, vanhojen voimalaitosten kalatievelvoitteista ja koskiensuojelulain avaamisesta. Kaikki puolueet vastasivat sähköpostikyselyyn. Vastaukset eivät aina tietenkään olleet kyllä tai ei ja  jäivät siksi osittain tulkinnanvaraisiksi.
Oman tulkintasi voit tehdä itse. Lue kysymykset ja vastaukset lyhentämättöminä.

Perhokalastuksen MM-kilpailu Pudasjärvellä peruutettiin Kollaja-päätöksen vuoksi

31.03.2015


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on päättänyt, että se ei järjestä perhokalastuksen MM-kilpailua Pudasjärvellä vuonna 2017. Keskusjärjestö katsoo, että sillä ei ole enää Pudasjärven kaupunginvaltuuston Kollajan tekoallasta tukevan päätöksen jälkeen edellytyksiä perhokalastuksen MM-kilpailujen järjestämiselle alueella. Päätös on keskusjärjestön toimintatavoitteiden vastainen ja vaarantaa vakavasti Iijoen vesistön tulevaisuuden merkittävänä vaelluskalavesistönä.

Ukrainasta mormuskoinnin maailmanmestari

29.03.2015

Kuopiossa järjestetyn mormuskoinnin maailmanmestaruuskilpailun voittajaksi nousi sunnuntain osakilpailun voittaja Ukraina. Suomen joukkue joutui lopulta taipumaan niukasti hopealle. Lauantaina pidetyn ensimmäisen osakilpailun jälkeen Suomi oli johdossa ja ukrainalaiset olivat neljäntenä. Eroa joukkueiden välillä oli kahdeksan sijoituspistettä. Lopputuloksissa ukrainalaiset olivat kaksi pistettä suomalaisia edellä.

 

Eduskunta hyväksyi uuden kalastuslain

13.03.2015

Eduskunta hyväksyi tänään uuden kalastuslain, joka antaa työvälineet heikentyneiden ja uhanalaisten kalakantojen suojeluun. Laki tukee kalojen luontaista lisääntymistä istutusten sijaan.
Valmisteilla olevassa kalastusasetuksessa on tarkoitus velvoittaa, että kaikilta yksivuotiaina tai vanhempina istutetuilta lohilta, järvilohilta ja meritaimenilta leikataan rasvaevät. Näin kalastajat tunnistavat luonnonkalat ja tietävät vapauttaa ne takaisin veteen.

Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiirin kannanotto Kollaja-hankkeeseen

13.03.2015

Yhteenvetonaan Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri toteaa että Kollajan altaan ja siihen liittyvien padotusten ja virtaamien kääntelyn mukanaan tuomat alueelliset haitat ovat moninkertaisesti suuremmat kuin siitä saatava hyöty.  Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri toivoo, että Iijoen aluetta ja sen palveluja kehitetään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja luonnon ehdoilla. Edellä mainituin perustein  Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri vastustaa hankkeen eteenpäin viemistä ja ehdottaa sen hylkäämistä.

Suurkalakilpailun vapautussarja uudistui, palkintojen arvo on yli 1600 euroa

10.03.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) suurkalakilpailun vapautussarja uudistui vuoden 2015 alusta. Kilpailun ja sen arvokkaiden palkintojen avulla halutaan korostaa suurten kalojen tärkeyttä osana elinvoimaisia kalavesiä ja kannustaa kalastajia vapauttamaan saamiaan suurkaloja. Samalla kiinnitetään huomiota uhanalaisten lohikalakantojen nykytilaan, minkä takia lohikalojen sarjassa siirrytään käyttämään kalojen pituutta niiden koon vertailussa.

Iso turska ja kaksi uutta lajia ennätyskalojen listalle

04.03.2015

Ennätyskalalautakunta hyväksyi viimeisen vuoden aikana yhdeksän uutta ennätystä. Suurin kala oli 21,04 kg turska. Uusia lajeja listalla ovat sinisampi ja valkoevätörö. Ennätyskalalautakunnan 2000-luvun SE-listalla on 78 kalalajia ja kuusi rapulajia.
 

Kalastuslakiesitys parantaa säätelyä, kunhan kalastusviranomaisen resurssit turvataan

03.03.2015

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen uudeksi ka-lastuslaiksi. Uudistus parantaa alueellisen kalastusviranomaisen (ELY -keskus) mahdollisuuksia ohjata kalastusta kestävämpään suuntaan.
Uutta on myös se, että lain tasolla pyritään rajoittamaan vapaa-ajankalastuksessa käytettävien verkkojen määrää yksityisvesialueilla. Lakiesityksen mukaan vapaa-ajankalastuksessa saisi käyttää enintään kahdeksaa verkkoa venekuntaa kohden.
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on tyytyväinen näihin uudistusesityksiin. 
Powered by WebUpdate