19.12.2014 23:44
Jäsenille
  Etusivu >> null
MyFly

 
 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

SM-tietokilpailu

04.12.2014


Kalatiedon Suomen mestaruuksista kilpailtiin 22.11. Tampereella. Taso oli edellisvuosien tapaan kova, mutta tunnelma kilpailussa oli silti rento.
- Yleisen sarjan kysymykset ja vastaukset
- Nuorten sarjan kysymykset ja vastaukset
- Tulokset
- Kuvia kilpailusta

Vapaa-ajan Kalastaja 6/2014

04.12.2014


Vapaa-ajan Kalastaja-lehden uusin ilmestyy perjantaina 5.12.  Lehdessä on on ahvenen tasapainopilkinnästä kaksi eri artikkelia. Niissä esille nousevat erityisesti kevennetyt tasapainot sekä kaikuluotaimen käyttö. Esittelemme myös uuden hauenkalastukseen kehitetyn tekniikan nimeltä slacklining. Mukana on tietenkin myös paljon muuta kiinnostavaa asiaa kalastuksesta.

Kalastuksen harrastajat kaipaavat suurkalakohteita

01.12.2014

Enemmistö aktiivisista vapakalastajista kaipaa Suomeen parempia kalapaikkoja, selviää laajasta kalastajakyselystä. Kaivattuja unelmapaikkoja ei Suomen sisävesiltä löydy yksittäisiä poikkeuksia luukun ottamatta. Tärkeimpiä unelmakalapaikan kriteerejä ovat kalastajien mielestä hieno ympäristö, saalisvarmuus, oma rauha sekä mahdollisuudet isoihin ennätysluokan kaloihin. Metsähallitus lupaa vastata toiveeseen ja yrittää kehittää kotimaahan sellaisia kalavesiä, joita täältä vielä puuttuu.

SVK:n lausunto kalastuslakiesityksestä

21.11.2014

Lausunnossaan keskusjärjestö tarkastelee erityisesti lakiesityksen vaikutuksia vaelluskalakantoihin ja kalastuksen säätelyyn.

Kalastuslakiesitys lupaa kalastuksensäätelyyn paljon, mutta antaa vähän

19.11.2014

Pyrkimykset kestävän kalastuksen ja vaelluskalakantojen suojelun parantamiseksi ovat kalastuslakiesityksen keskeiset ja hienot tavoitteet. Niiden mahdollistamiseksi on mainittu kalojen luontaisen elinkierron turvaaminen ja tarvittavan kalastuksensäätelyn järjestäminen. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) mielestä lakiesitykseen ei kuitenkaan ole kirjoitettu konkreettisia säätelykeinoja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kalakaverina Saimaannorppa norppaystävällistä vapaa-ajankalastusta Saimaalla

18.11.2014

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2015 on ilmestynyt

30.10.2014

Vapaa-ajankalastajan kalenteri tarjoaa vapaa-ajankalastajan tarvitsemia tietoja monipuolisesti ja tiiviissä muodossa.
Vuoden 2015 kalenterista löydät tietoa mm.
- talvionginnasta
- lajikalastuksesta
- kuhan vertikaalijigauksesta
- ahvenen lusikkakalastuksesta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista

Viisi hyvää syytä miksi alamittoja kannattaa noudattaa

29.10.2014

1. Luonnollisen lisääntymisen mahdollistaminen
Alamittojen tarkoitus on turvata kalojen kasvu lisääntymiskokoon ja mahdollistaa vähintään yksi lisääntymiskerta ennen kuin kala voidaan ottaa saaliiksi. Uudet alamitat eivät vieläkään täysin turvaa taimenen osalta lisääntymistä, mutta mahdollistavat, että edes osa kaloista pääsee kutemaan.

Eläinsuojeluasiat esillä myös Tanskassa

28.10.2014

Tanskalainen eläinsuojelujärjestö Dyreetisk Råd on viime aikoina ajanut todella kovaa linjaa, Pyrkimyksenä on ollut kieltää mm. c&r-kalastus, istuta&ongi-kalastus, väkäselliset koukut sekä elävän täkykalan käyttö. Tanskan urheilukalastusjärjestö ryhtyi kuitenkin taistoon ja onnistui kaatamaan kaikki muut kieltoyritykset, paitsi elävän täyn käytön. Kiellosta on noussut polemiikkia kentällä, mutta Tanskan järjestö pitää se hyvänä kompromissina siihen verrattuna mitä olisi voinut olla tulossa, eli käytännössä kokonaisen harrastuksen kaataminen yliampuvien kieltojen perusteella.

Vapaa-ajankalastajat ovat tyytyväisiä kalastuslakiuudistuksen etenemiseen - esityksen sisällössä on toivomisen varaa

16.10.2014

Vapaa-ajankalastajat ovat tyytyväisiä siihen, että Suomen hallitus antoi esityksen uudeksi kalastuslaiksi. Esityksen myönteisiä puolia ovat yleiskalastusoikeuksien turvaaminen, vapaa-ajankalastuksessa käytettävien verkkojen määrän rajoittaminen sekä alueellisen kalastusviranomaisen säätelyvaltuuksien lisääminen.
Suurimpia pettymyksiä ovat erittäin uhanalaisten vaelluskalojen suojelun puutteet sekä vetouistelun lupajärjestelmän parantamisen jääminen pois. Yksi kalastonhoitomaksu tekee maksujärjestelmästä yksinkertaisen, mutta ei ole käyttäjä maksaa -periaatteen mukainen.

Vesien tila hyväksi - ehdotukset vesienhoidosta kuultavana

02.10.2014

Vesien tilan parantaminen vaatii tekoja, rahaa ja pitkäjänteisyyttä ? ja hyvää suunnittelua. Nyt laaditaan vesienhoitosuunnitelmia vuosille 2016-2021. Vesienhoidon tueksi pyydetään näkemyksiä vesiemme tilan parantamiseksi suunnitelluista toimista ja niiden riittävyydestä vesien hyvän tilan saavuttamiseksi. On myös tärkeää kuulla siitä, miten eri tahot voivat edistää vesien hyvän tilan saavuttamista.

Vapaa-ajankalastajat ovat pettyneitä kalastuslakiesitykseen

26.09.2014

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on tyytymätön esitykseen kalastuslain uudistamisesta. Se kaventaa eläkeikäisten yleiskalastusoikeuksia, eikä tarjoa riittäviä työkaluja, joilla kestävä kalastus ja uhanalaisten kalakantojen elpyminen toteutetaan. SVK on tyytyväinen, että kansainvälisesti laajasti harrastettu kelaonginta on määritetty laissa vapaaksi jokamiehenoikeudeksi.

Vapaa-ajankalastajat ovat valmiita kuhan alamitan nostoon ja saalismäärän kiintiöimiseen

10.09.2014

Kuhakannan elinvoimaisuuden turvaamiseen tähtääviä nykyistä tiukempia säätelypäätöksiä ei pidä nähdä kalastusta heikentävinä toimina. Päinvastoin ne näkyvät lyhyessä ajassa kalastajien saaliskalojen määrän ja koon kasvuna, eli kalastuksen laatu paranee. Jyväskylän Tuomiojärven kalastajille tehty kysely osoittaa selvästi, että nykyistä tehokkaammalla kuhankalastuksen säätelyllä on vapaa-ajankalastajien tuki takanaan. 
Powered by WebUpdate