22.10.2016 19:05
Jäsenille
  Etusivu >> nullMyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Etsimme vakituiseen työsuhteeseen jäsensihteeriä

10.10.2016

Tehtävinä ovat keskusjärjestön jäsenrekisteritietojen päivittäminen, jäsenmaksulaskutus ja jäsenrekisteriin liittyvä asiakaspalvelu sekä muut mahdolliset toimistotehtävät.

Ulkoilufoorumi: Ulkoilun asemaa vahvistettava kunnissa

10.10.2016

Melkein kaikki suomalaiset (96 %) harrastavat tavalla tai toisella ulkoilua: keskimäärin ulkoillaan 2-3 kertaa
viikossa.
Ulkoilufoorumi julkaisi syyskokouksensa yhteydessä kuntavaalitavoitteensa. Kunnissa tulisi tiedostaa, että
ulkoilun mahdollisuuksien lisääminen on edullisin ja helpoin tapa tukea asukkaiden hyvinvointia.

Kilpailu-uutiset Vapaa-ajan Kalastaja -lehden sivuilla

04.10.2016

Muistattehan, että SM-kisojemme sekä kansainvälisten kisojen uutiset löytyvät nykyään Vapaa-ajan Kalastajan nettisivuilta. Käykää tutustumassa!

Vesivoima tappaa ison osan vaelluspoikasista Kemijoella

13.09.2016

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreen tutkimuksen perusteella lohen vaelluspoikasten alasvaelluksessa on merkittäviä ongelmia Kemijoen rakennetulla jokiosuudella. Vain harvat poikaset selviytyvät nykytilanteessa Ounasjoesta viiden voimalaitoksen läpi Kemijokisuulle.

Lohikalojen syysrauhoitus alkoi

01.09.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus muutti lohikalojen syysrauhoituksen ajankohtaa. Rauhoitusajan muutoksella pyritään varmistamaan lohikaloille kuturauha niin verkko- kuin vapapyynninkin osalta.

Paita-ale SVK:n kaupassa

01.09.2016

Nyt viimeiset SVK:n t- ja pikeepaidat alehintaan! T-paidat (värivaihtoehtoina tummansininen tai turkoosi) hintaan 8 e/kpl ja turkoosinvärinen pikee hintaan 15 e. Hajakokoja, varmista omasi heti!

Merialueen lohi-, taimen- ja siikakantojen elpymistä tuetaan kalastusrajoituksilla

24.08.2016

Tämän vuoden alusta voimaan astunut uusi kalastuslainsäädäntö pyrkii entistä paremmin turvamaan vaelluskalakantojen elpymistä. Keskeisinä keinoina ovat mm. verkkokalastuksen rajoittaminen, kalojen rauhoittaminen, pyyntimitat ja saaliskiintiöt. 

Onhan kalastusseuranne tiedot ajan tasalla yhdistysrekisterissä?

17.08.2016

Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä toimintansa lopettaneita yhdistyksiä. Poistouhan alla on noin 40 000 yhdistystä, joilta ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.
Onhan teidän kalastusseuran ilmoitukset ajan tasalla? Nyt on hyvä hetki tarkistaa.

Onginnan Suomen mestaruudet ratkottiin Kimolan kanavalla - Iitin Kalamiesten Tuomo Rakkola oli ylivoimainen

08.08.2016


Eilen Kimolan kanavalla kisattu SM-onki houkutteli paikalle yli 800 onginnan taituria. Kanava tunnetaan haasteellisena kalapaikkana ja grammapeliksihän se tälläkin kertaa meni. Sarjavoittajat erottuivat kuitenkin kanssakilpailijoistaan ja onnistuivat repäisemään sen pienen, mutta ratkaisevan eron muihin nähden.

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 8

28.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan päätösjaksossa pureudutaan vapaa-ajankalastajien mahdollisuuksiin vaikuttaa kalavesien ja -kantojen elinvoimaisuuteen lakisääteisiä velvollisuuksia enemmänkin.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7

26.07.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6

21.07.2016

Kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

19.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan viidennessä jaksossa hypätään uisteluveneeseen pohtimaan uuden kalastuslain vaikutuksia vetouisteluun ja yhtenäislupiin.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

14.07.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia (lähi)kalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää jaksossa nro neljä.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

12.07.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan jaksossa nro kolme.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

07.07.2016

Jaksossa numero kaksi kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 1

05.07.2016

Mökki- ja kesäkalastuskausi on parhaimmillaan, joten laitamme uusintana pyörimään Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan. Sarjassa kerrotaan kalastuslain uudistuksen vaikutuksista kalastuksen harrastajille.

Sarjan uusinnat esitetään heinäkuun aikana kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin.

 

 


Punnitse ja mittaa vapautettava suurkala oikein

30.06.2016

Yhä useampi nykypäivän vapakalastaja laskee osaan kaloistaan takaisin kasvamaan. Kotiinviemisiksi riittää hyvä valokuva ja saaliin strategiset mitat, eli paino tai pituus. Oikean ja luotettavan punnitus- tai mittaustuloksen saamiseksi vaaditaan kuitenkin tarkkuutta.

Virtavesien kunnostus

30.06.2016

Uusi Vapaa-ajan Kalastajan sähköinen erikoisnumero on ilmestynyt. Aiheena on virtavesien kunnostus.

 

Markku Marttisesta Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön uusi toiminnanjohtaja

17.06.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut Markku Marttisen keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi kokouksessaan Helsingissä. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä 15. syyskuuta.

Uhanalaisen järvilohen kalastukseen uusia käytäntöjä

24.05.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus rauhoittaa rasvaevällisen järvilohen Vuoksen ja Hiitolanjoen vesistöissä. Myös rasvaeväleikatun järvilohen kalastukseen asetettiin rajoituksia, joilla pyritään turvaamaan heikkojen kantojen tulevaisuus. 

 

Vapaa-ajankalastajat vetoavat kaupallisiin kalastajiin kuhankalastuksen kestävyyden vuoksi

23.04.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus pyyhki mennessään monilla alueilla käytössä olleet kestävän käytön mukaiset korkeammat kuhan alamittapäätökset. Virheen korjaamiseksi kalastusviranomaiset tekevät parhaillaan päätöksiä säädösten palauttamiseksi. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) kevätkokous kiittää heitä nopeasta reagoinnista, mutta vaatii, että päätöksien tulee koskea kaikkia kalastajia. SVK vetoaa päätoimisiin kaupallisiin kalastajiin, etteivät he näillä alueilla kohdista pyyntiä aiempaa pienempiin kuhiin, vaan noudattavat muiden kalastajien kanssa samaa alamittaa.

Katri Helena suojelijaksi naisten EM-perhokalastusjoukkueelle

17.03.2016


Perhokalastuksen naisten maajoukkue on historiallisesti ensimmäistä kertaa lähdössä edustamaan Suomea Puolassa lokakuussa pidettävään viralliseen perhokalastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun. Joukkueen suojelijaksi on lupautunut itsekin innokas perhokalastaja, Suomen sinivalkoinen ääni Katri Helena. Hän oli mukana vuonna 2012 järjestetyssä ensimmäisessä naisten perhokalastuksen Suomen mestaruuskilpailussa kilpailijana ja suojelijana. Sijoitus oli tuolloin hienosti viides.

Ekosähköä kalastajille - Tuotolla tuetaan vastuullista kalastusta

09.03.2016


Kalastajan sähkö on Ekosähkön ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön yhteinen sähkötuote, joka on suunnattu vapaa-ajankalastajille. Se on kotitalouksiin ja mökeille tarkoitettua sähköä, joka on alkuperäjäljitettyä suomalaista tuulivoimaa ja bioenergiaa, eikä siinä ole käytetty vesivoimaa.

Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi

18.02.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Lähelle kalaan -hanke on tuottanut oppaan lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön. Opas esittelee eri toimintamahdollisuuksia järjestää kunnan kalastuspalvelut tehokkaasti, sekä ohjeistaa uusien lähikalastuskohteiden ja -tapahtumien perustamisessa.

Vetouistelu ja yhtenäislupa-alueet - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

17.02.2016

Yhteinäislupa-alueet ovat merkittävä harrastuksen mahdollistaja vetouistelijoille ja pyydyskalastajille. Tässä jaksossa paneudumme lupa-alueisiin, niiden käytäntöihin sekä muodostamisiin. Lisäksi kerromme hieman vastuullisuudesta vetouistelussa sekä uisteilijoiden toiveista pyydysten merkkaamisen osalta.

Kalastusrajoitus.fi kertoo kieltoalueet

11.02.2016

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta selviävät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.
Kalastuskieltoalueet löytyvät lisäksi myös Ottioppaasta.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

10.02.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia lähikalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet neljännessä jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

03.02.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kolmannessa jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

28.01.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toisessa jaksossa kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.

Kalastonhoitomaksu - Yhdellä luvalla kaikki

25.01.2016

Baarimestarit toimivat taimenten puolesta

18.01.2016


Suomen johtavat baarimestarit aloittavat vuoden 2016 kestävän projektin yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa maamme paikoittain erittäin uhanalaisten järvi- ja meritaimenkantojen suojelemiseksi. Ideana on myydä vuoden aikana projektiin osallistuvissa baareissa cocktailia nimeltä "Project MILF", josta lahjoitetaan n. 1e per cocktail Virtavesien hoitoyhdistykselle. 
Powered by WebUpdate