27.07.2016 10:41
Jäsenille
  Etusivu >> nullMyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7

26.07.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6

21.07.2016

Kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

19.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan viidennessä jaksossa hypätään uisteluveneeseen pohtimaan uuden kalastuslain vaikutuksia vetouisteluun ja yhtenäislupiin.


Taitava ravustaja syötittää merran särjellä

18.07.2016

Ravustuskausi käynnistyy torstaina 21.7. kello 12. Luonnonvarakeskus ennustaa hyvää ravustuskautta, sillä lämmin alkukesä sai vauhtia rapujen kuorenvaihtoon. Ravut ovat ennättäneet vaihtaa kuorensa ja liikkuvat mertoihin jo heti kauden alusta pitäen.

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

14.07.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia (lähi)kalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää jaksossa nro neljä.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

12.07.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan jaksossa nro kolme.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

07.07.2016

Jaksossa numero kaksi kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 1

05.07.2016

Mökki- ja kesäkalastuskausi on parhaimmillaan, joten laitamme uusintana pyörimään Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan. Sarjassa kerrotaan kalastuslain uudistuksen vaikutuksista kalastuksen harrastajille.

Sarjan uusinnat esitetään heinäkuun aikana kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin.

 

 


Virtavesien kunnostus

30.06.2016

Uusi Vapaa-ajan Kalastajan sähköinen erikoisnumero on ilmestynyt. Aiheena on virtavesien kunnostus.

 

Punnitse ja mittaa vapautettava suurkala oikein

30.06.2016

Yhä useampi nykypäivän vapakalastaja laskee osaan kaloistaan takaisin kasvamaan. Kotiinviemisiksi riittää hyvä valokuva ja saaliin strategiset mitat, eli paino tai pituus. Oikean ja luotettavan punnitus- tai mittaustuloksen saamiseksi vaaditaan kuitenkin tarkkuutta.

Ilmoita kala- ja rapuhavaintosi Luonnonvarakeskukselle

28.06.2016

Luonnonvarakeskus (Luke) kerää kansalaisten kala- ja rapuhavaintoja uudistetussa verkkopalvelussa. Tavoitteena on saada tietoa kaikista Suomessa esiintyvistä kalalajeista. Ilmoitetut havainnot esitetään palvelun karttanäkymässä.

SVK:n puheenjohtaja Kai Mykkänen ministeriksi

22.06.2016


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön puheenjohtaja Kai Mykkänen on uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. SVK onnittelee puheenjohtajaansa!

Hurmaa kesähauki spinnerbaiteilla

21.06.2016

Värisevät ja välkkyvät spinnerbaitit ovat tärkeä osa nykypäivän hauenkalastajan viehearsenaalia. Ota Teemu Kosken vinkit ja ohjeet haltuun, niin saat mukavasti lisätehoja kesäiseen hauenkalastukseen.

Rapala-rahasto jakoi avustuksia

20.06.2016

Rapalan 80. toimintavuoden kunniaksi Rapala Rahasto sai tänä vuonna jaettavakseen tavanomaista suuremman, peräti 8.000 euron arvoisen juhla-avustuksen monien muiden apurahojen ja välinelahjoitusten lisäksi.
Kymmenien erinomaisesti perusteltujen hakemusten joukosta Rapala Rahaston asiantuntijaraati kohdisti yksimielisesti juhla-avustuksen Mustijoki-työryhmälle Mustijoesta elävä lohijoki -hankkeen selvitystoimien toteuttamiseen.

Markku Marttisesta Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön uusi toiminnanjohtaja

17.06.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut Markku Marttisen keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi kokouksessaan Helsingissä. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä 15. syyskuuta.

Virtavesiä kunnostamaan

17.06.2016

Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry (Virho) järjestää tänäkin vuonna runsaasti virtavesien talkookunnostuksia eteläisessä Suomessa. Kunnostusten tavoitteena on lisätä luonnon monimuotoisuutta usein ojiksi peratuissa puroissa ja joissa ja palauttaa virtavesiä lähemmäksi alkuperäistä luonnontilaa. Kunnostuksista hyötyvät monet lajit: vaelluskalat, virtavesihyönteiset ja useat lintulajit kuten koskikara.


Kuva: Olli Malmivaara

Tänä vuonna talkoita on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Virhon EU-rahoitteinen LEADER-hanke tarjoaa jatkuvan mahdollisuuden osallistua kunnostuksiin. Virhon vapaaehtoisten aktiivien järjestämät kunnostukset painottuvat viikonloppuihin.

Lapset nappasivat ennätykselliset 180 lohikalaa Vapapäivänä

14.06.2016

Lasten ilmainen kalastuspäivä, Vapapäivä, yllätti odotukset lauantaina. Yhteensä 37 lohikalakohteella eri puolilla Suomea kävi 930 nuorta kalastajaa päivän aikana. Saalista tuli ennätykselliset 180 lohikalaa, noin 250 kilon edestä. Yleisin saalis oli kirjolohi.

Suomenlahden hylkeenpyynti- ja kalastuskysely

07.06.2016

Suomenlahden kaupallisilta ja vapaa-ajankalastajilta kerätään tällä kyselyllä tietoa tärkeistä kalastusalueista, käytettävistä pyyntitavoista ja valtion yleisen vesialueen merkityksestä kalastukselle. Kysely toteutetaan Metsähallituksen, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton ja Suomen Ammattikalastajaliiton yhteistyöhankkeena.

Vastaamalla kyselyyn voit kertoa:
-Mitkä ovat sinulle tärkeitä kalastusalueita
-Miksi kyseiset alueet ovat sinulle tärkeitä
-Kuinka usein käyt kyseisillä alueilla kalastamassa

Nuorisotoiminnan somekeräyksestä yli 1000 viehettä

03.06.2016

Maaliskuun lopulla 2016 Kala-Harri Matikaisen Facebookissa avaama kalastustarvikkeiden keräys tuotti SVK:n kalastusohjaajien käyttöön yli 1000 viehettä ja muutakin kalastustarpeita. Keräykseen osallistui kalastustarvikkeiden tukkuja, -valmistajia ja yksityisiä henkilöitä yhteensä 27 lahjoittajaa.  SVK:n kanssa yhteistyössä tehty keräys onnistui yli odotusten.

Ottioppaassa paljon uutta asiaa ja vinkkejä vapaa-ajankalastajalle

03.06.2016

Gummerus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) julkaisivat vuosi sitten Ottiopas-nimisen digitaalisen kalastusoppaan. Oppaassa yhdistyvät SVK:n asiantuntijoiden sisältö sekä innovatiiviset toiminnallisuudet, kuten paikantava karttapalvelu ja viehevinkkien jakaminen. Tänään Ottioppaasta on julkaistu uusi versio, josta näkee muun muassa uuden kalastuslain mukaiset kalastuskieltoalueet kartalla. Täysin uudet osiot sisältävät välineniksejä ja ruokareseptejä.

Uhanalaisen järvilohen kalastukseen uusia käytäntöjä

24.05.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus rauhoittaa rasvaevällisen järvilohen Vuoksen ja Hiitolanjoen vesistöissä. Myös rasvaeväleikatun järvilohen kalastukseen asetettiin rajoituksia, joilla pyritään turvaamaan heikkojen kantojen tulevaisuus. 

 

Valtakunnallinen kalastuspäivä koukutti yli 10 000 nuorta

18.05.2016

Valtakunnalliseen kalastuspäivään osallistui 10 600 lasta ja nuorta tänään 18. toukokuuta. Päätapahtumassa Tuusulassa onkivapaan tarttui 650 koululaista. Koulusta kalaan -teema innosti opettelemaan kalastuksen taitoja yli 40 tapahtumassa.

Vapaa-ajankalastajat vetoavat kaupallisiin kalastajiin kuhankalastuksen kestävyyden vuoksi

23.04.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus pyyhki mennessään monilla alueilla käytössä olleet kestävän käytön mukaiset korkeammat kuhan alamittapäätökset. Virheen korjaamiseksi kalastusviranomaiset tekevät parhaillaan päätöksiä säädösten palauttamiseksi. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) kevätkokous kiittää heitä nopeasta reagoinnista, mutta vaatii, että päätöksien tulee koskea kaikkia kalastajia. SVK vetoaa päätoimisiin kaupallisiin kalastajiin, etteivät he näillä alueilla kohdista pyyntiä aiempaa pienempiin kuhiin, vaan noudattavat muiden kalastajien kanssa samaa alamittaa.

Suomi valittiin Perhokalastuksen MM-kilpailun 2020 järjestäjäksi - Kisat järjestetään Kuusamon ja Taivalkosken vesillä

21.04.2016

Kansainvälisen Urheilukalastusliiton C.I.P.S:in kongressissa Portugalissa hyväksyttiin yksimielisesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hakemus vuoden 2020 perhokalastuksen MM-kisojen järjestämisoikeudesta.

Rantanuoliainen ja yhdeksän muuta ennätyskalalistalle

22.03.2016


Ennätyskalalautakunta hyväksyi viimeisen vuoden aikana kymmenen uutta ennätystä. Suurin kala on 4,13 kg säyne. Kokonaan uusi kalalaji listalla on rantanuoliainen. Ennätyskalalautakunnan 2000-luvun SE-listalla on nyt 79 kalalajia ja kuusi rapulajia.

Katri Helena suojelijaksi naisten EM-perhokalastusjoukkueelle

17.03.2016


Perhokalastuksen naisten maajoukkue on historiallisesti ensimmäistä kertaa lähdössä edustamaan Suomea Puolassa lokakuussa pidettävään viralliseen perhokalastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun. Joukkueen suojelijaksi on lupautunut itsekin innokas perhokalastaja, Suomen sinivalkoinen ääni Katri Helena. Hän oli mukana vuonna 2012 järjestetyssä ensimmäisessä naisten perhokalastuksen Suomen mestaruuskilpailussa kilpailijana ja suojelijana. Sijoitus oli tuolloin hienosti viides.

Vastuullinen kalastus - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 8

09.03.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarja on edennyt viimeiseen kahdeksanteen. jaksoon ja tässä jaksossa teemana on vastuullinen kalastus. Miten itse voimme luonnon ja kalakantojen hyvinvointiin vaikuttaa. Koolla on väliä.

Ekosähköä kalastajille - Tuotolla tuetaan vastuullista kalastusta

09.03.2016


Kalastajan sähkö on Ekosähkön ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön yhteinen sähkötuote, joka on suunnattu vapaa-ajankalastajille. Se on kotitalouksiin ja mökeille tarkoitettua sähköä, joka on alkuperäjäljitettyä suomalaista tuulivoimaa ja bioenergiaa, eikä siinä ole käytetty vesivoimaa.

Kalastuksen säätely - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7

02.03.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

Pyydyskalastus - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6

25.02.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

Kansallisvedet vaarassa metsähallituslain uudistuksessa

24.02.2016

WWF ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö pelkäävät metsähallituslain uudistuksen vaarantavan luonto- ja virkistysarvot valtion omistamilla vesialueilla. Nykymuodossaan lakiesitys mahdollistaisi yleisten vesialueiden ottamisen talouskäyttöön entistä helpommin.

Infoa uudesta kalastuslaista

22.02.2016

Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi

18.02.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Lähelle kalaan -hanke on tuottanut oppaan lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön. Opas esittelee eri toimintamahdollisuuksia järjestää kunnan kalastuspalvelut tehokkaasti, sekä ohjeistaa uusien lähikalastuskohteiden ja -tapahtumien perustamisessa.

Vetouistelu ja yhtenäislupa-alueet - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

17.02.2016

Yhteinäislupa-alueet ovat merkittävä harrastuksen mahdollistaja vetouistelijoille ja pyydyskalastajille. Tässä jaksossa paneudumme lupa-alueisiin, niiden käytäntöihin sekä muodostamisiin. Lisäksi kerromme hieman vastuullisuudesta vetouistelussa sekä uisteilijoiden toiveista pyydysten merkkaamisen osalta.

Kalastusrajoitus.fi kertoo kieltoalueet

11.02.2016

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta selviävät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.
Kalastuskieltoalueet löytyvät lisäksi myös Ottioppaasta.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

10.02.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia lähikalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet neljännessä jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

03.02.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kolmannessa jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

28.01.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toisessa jaksossa kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.

Kalastonhoitomaksu - Yhdellä luvalla kaikki

25.01.2016

Baarimestarit toimivat taimenten puolesta

18.01.2016


Suomen johtavat baarimestarit aloittavat vuoden 2016 kestävän projektin yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa maamme paikoittain erittäin uhanalaisten järvi- ja meritaimenkantojen suojelemiseksi. Ideana on myydä vuoden aikana projektiin osallistuvissa baareissa cocktailia nimeltä "Project MILF", josta lahjoitetaan n. 1e per cocktail Virtavesien hoitoyhdistykselle.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2016 on ilmestynyt

22.10.2015

Uudessa kalenterissa on tietoa mm.
- venepilkinnästä
- silakan litkauksesta
- siian onginnasta
- vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista
- kalojen ottipäivistä
- uudesta kalastuslaista
Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 11 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 9 euroa/ kalenteri. Tilaukset: jaana.piskonen(at)vapaa-ajankalastaja.fi. 
Powered by WebUpdate