24.01.2017 05:01
Jäsenille
  Etusivu >> null


 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Arktiset Vedet, kausi 5

12.01.2017

Jimillä ja Nelosen maksukanavilla nähtävä Arktiset vedet  -ohjelma aloittaa viidennen kautensa Jimillä 15.1. klo 12.30
Arktiset Vedet on lumoava kuvaus pohjoisen luonnosta, ihmisestä, kalastuksesta ja elämästä. Ohjelmassa seikkaillaan nimensä mukaisesti pohjoisen pallonpuoliskon kalavesillä nauttien erämaan luonnosta ja kauneudesta.

SVKn lausunto veneverosta

11.01.2017

SVK esittää, että esityksestä veneveroksi luovutaan, koska kalastusharrastus hankaloituisi ja turvattomuus lisääntyisi vesillä, eikä tasa-arvoisuusperiaate toteutuisi.

Yliampuvat vapaa-ajankalastuksen kieltoyritykset kaatuivat hallinto-oikeudessa

04.01.2017

Porvoon-Sipoon kalastusalue päätti 10.12.2015 ylimääräisessä kokouksessaan laajentaa Mustijoen ja Porvoonjoen voimassa olevia kalastuskieltoja. Päätöksessään kalastusalue totesi, että valvonnan helpottamiseksi tulisi onginta ja pilkintä kieltää em. jokien alajuoksuilla kokonaan.
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri lähettivät kalastusalueelle oikaisuvaatimuksen päätöksestä

Lausunto Tenojoen kalastuksesta

28.11.2016

SVK:n lausunto ehdotuksesta Suomen ja Norjan väliseksi sopimukseksi Tenojoen kalastuksesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö - vapaa-ajankalastuksen edelläkävijä

26.11.2016

Kaverit, luontosuhde, vastuullisuus ja elämyksellisyys ovat tärkeimmät vapaa-ajankalastuksen arvot, selvisi Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) syysneuvottelupäivillä 24.-26. marraskuuta.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2017

23.11.2016

Vuoden 2017 kalenterista löydät tietoa mm.
- kirjolohen perhokalastuksesta
- silakan litkauksesta
- säyneen onginnasta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista
- kalojen ottipäivistä
- uudesta kalastuslaista

Lähikalastuskohteet ovat tärkeitä virkistyspaikkoja

10.11.2016

Hyvin toimivat lähikalastuskohteet tarjoavat mahdollisuuden vesiluonnossa virkistäytymiseen. Jo joka toinen suomalainen asuu alle 200 kilometrin päässä Helsingistä ja väestö keskittyy kiihtyvällä tahdilla keskustoihin. Luonnossa olemisen terveysvaikutukset on viime vuosina havaittu, ja kalastushetkiä käytetään lisäksi esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisyyn. Vapaa-ajankalastajat pyrkivät yhdessä kuntien kanssa lisäämään lähikalastuskohteita, jotka ovat hyvin edullinen, hyvinvointia lisäävä kunnallinen palvelu. 
Powered by WebUpdate