08.02.2016 10:08
Jäsenille
  Etusivu >> null

MyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

03.02.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kolmannessa jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

28.01.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toisessa jaksossa kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.

Vapaa-ajankalastaja 1/2016

25.01.2016


Vuoden ensimmäinen Vapaa-ajan Kalastaja ilmestyy perjantaina. Lehdessä kerrotaan mm. ahvenenkalastajan vuodesta, uudesta kalastusasetuksesta ja ottavista ketjukoukuista. Kalassa ollaan niin Jäämerellä, Teneriffalla kuin Myanmarissakin. Jos et vielä ole jäsenemme ja saa lehteä jäsenetuna, hae omasi kaupasta!

Kalastonhoitomaksu - Yhdellä luvalla kaikki

25.01.2016

Mateenpilkinnän uusi aikakausi

25.01.2016

Uusi kalastuslaki tuo muutoksia monen mateenpilkkijän välineistöön ja menetelmiin. Enää ei ole sallittua tartuttaa kalaa ulkoapäin, vaan saalista saadakseen on kalamiehen osattava liikutella pilkkiä niin, että made haukkaa syötin ja koukun suuhunsa

Uusi kalastuslaki tutuksi nettipohjaisella ajankohtaissarjalla - Vastuut ja velvollisuudet kalastuksen harrastajien tietoon

20.01.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -ohjelmasarja on SVK:n Koolla on väliä -hankkeen ja Metsähallituksen yhteisprojekti Kalastajan Kanavan kanssa kalastuslakiuudistuksen vaikutuksista vapaa-ajankalastukseen.
Sarjan ensimmäisissä jaksoissa pureudutaan muuttuneeseen lupajärjestelmään, yleiskalastusoikeuksiin ja uuteen kalastonhoitomaksuun. Lisäksi valotetaan sitä, miten uusi laki vaikuttaa uisteluun, pyydyskalastukseen sekä virtavesissä ja erityiskohteissa kalastamiseen. Sarjan kaksi viimeistä jaksoa tarjoavat tietoa kalastuksensäätelyn tarpeista ja keinoista sekä kalastajien omista valinnoista kalavesillä.
Kahdeksanosaisen sarjan jaksot julkaistaan keskiviikosta 20.1. alkaen viikoittain Kalastajan Kanavalla. Jaksot tulevat nähtäville myös SVK:n Kalastusvideot-kanavalle.

Baarimestarit toimivat taimenten puolesta

18.01.2016


Suomen johtavat baarimestarit aloittavat vuoden 2016 kestävän projektin yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa maamme paikoittain erittäin uhanalaisten järvi- ja meritaimenkantojen suojelemiseksi. Ideana on myydä vuoden aikana projektiin osallistuvissa baareissa cocktailia nimeltä "Project MILF", josta lahjoitetaan n. 1e per cocktail Virtavesien hoitoyhdistykselle.

Niksit ahvenen, hauen ja kuhan talviseen täkyongintaan

04.01.2016

Haluatko siiman päähän kunnon kokoisen vonkaleen, ehkä hauen, ahvenen tai kuhan? Suosittelemme kokeilemaan täkyongintaa. Talvella siihen avautuu erinomaiset mahdollisuudet, kun jäätä pitkin pääset helposti hyville kalapaikoille. Ennätyksesi voidaan pian kirjoittaa aivan eri numeroilla.

Uusi kalastuslaki astuu voimaan 1.1.2016

31.12.2015

Muistattehan, että uusi kalastuslaki astuu voimaan 1. tammikuuta 2016. Jatkossa yksi lupa oikeuttaa kalastamaan lähes koko maassa, kun valtion kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut yhdistyivät kalastonhoitomaksuksi. Uudistuksessa myös silakan litkaamisesta tuli jokamiehenoikeus.
Kalojen pyyntimittoihin ja rauhoitusaikoihin tuli myös paljon muutoksia.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2016 on ilmestynyt

22.10.2015

Uudessa kalenterissa on tietoa mm.
- venepilkinnästä
- silakan litkauksesta
- siian onginnasta
- vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista
- kalojen ottipäivistä
- uudesta kalastuslaista
Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 11 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 9 euroa/ kalenteri. Tilaukset: jaana.piskonen(at)vapaa-ajankalastaja.fi.

Hauen vertikaalijigaus

30.09.2015

Kiinnostaako hauen vertikaalijigaus? Voit tutustua aiheeseen uudessa Vapaa-ajan Kalastajan sähköisessä erikoisnumerossa.

Slacklining - uusi tekniikka hauenkalastukseen

22.04.2015

Julkaisimme Vapaa-ajan Kalastaja lehden numerossa 6/2014 artikkelin uudesta slacklining-nimisestä hauenkalastustekniikasta. Kyseinen tekniikka toimii erityisen hyvin kylmän veden aikaan.
Nyt julkaisemme artikkelin uudestaan kaikkien vapaasti luettavana sähköisenä versiona.
 
Powered by WebUpdate