04.12.2016 14:15
Jäsenille
  Etusivu >> nullMyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Lausunto Tenojoen kalastuksesta

28.11.2016

SVK:n lausunto ehdotuksesta Suomen ja Norjan väliseksi sopimukseksi Tenojoen kalastuksesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö - vapaa-ajankalastuksen edelläkävijä

26.11.2016

Kaverit, luontosuhde, vastuullisuus ja elämyksellisyys ovat tärkeimmät vapaa-ajankalastuksen arvot, selvisi Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) syysneuvottelupäivillä 24.-26. marraskuuta.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2017

23.11.2016

Vuoden 2017 kalenterista löydät tietoa mm.
- kirjolohen perhokalastuksesta
- silakan litkauksesta
- säyneen onginnasta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista
- kalojen ottipäivistä
- uudesta kalastuslaista

Kysely Gotlannissa taimenta kalastaneille

17.11.2016


Uppsalan yliopisto tutkii Gotlannin taimenen kalastuksen arvoa ja sen järjestämistä. Tutkijat kaipaavat nyt tietoa Gotlannissa kalastaneista vapaa-ajankalastajista ja heidän saaliistaan. Kyselyyn pyydetään vastauksia syksyn 2015 ja kevään 2016 välisenä aikana Gotlannissa kalastaneilta henkilöiltä. Kyselyyn vastataan täysin anonyymisti.

Uusi jäsenetu - Ekosähkö

17.11.2016


Tue kestävää kalastusta helposti tekemällä sähkösopimus
Kalastajan sähkö on Ekosähkön myymää, EKOenergia -merkittyä, uusiutuvaa energiaa, joka on tuotettu tuulivoimalla ja bioenergialla. Valitsemalla Kalastajan Sähkön, tuet Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Koolla on väliä -hanketta ja kestävän, vastuullisen vapaa-ajankalastuksen kehitystä. Ekosähkö maksaa 2,5 % käyttämäsi Kalastajan sähkön tuotosta suoraan hankkeeseen.

Lohikalojen syysrauhoitus jatkuu

14.11.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus pidentää lohikalojen syysrauhoitusta kahdella viikolla marraskuun loppuun. Rauhoitusajan pidentämisellä pyritään varmistamaan kuturauha syyskutuisille lohikaloille, jotka ovat uhanalaisia Suomessa.

Lähikalastusseminaarin esitykset nyt saatavilla!

11.11.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämässä Lähikalastusseminaarissa käsiteltiin lähikalastuskohteiden merkitystä kaupungeissa ja taajamissa asuville ihmisille. Etenkin lasten ja nuorten kalastusharrastus voi kaupungeissa olla pitkälti riippuvainen siitä, pääseekö kodin läheisyydessä helposti ja turvallisesti kalaan. Hyvin järjestetyt lähikalastusmahdollisuudet ovat edullinen kunnallinen palvelu, jotka lisäävät kaupungin vetovoimaa ja luovat mahdollisuuden virkistäytyä lähellä kotia. Ulkona virkistäytymisen terveysvaikutukset ovat huomattavat, lisäksi kalastushetkiä käytetään esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisyyn, elämyspedagogisena menetelmänä sekä terveen luontosuhteen luomisen apuvälineenä.

Project MILF ( Man I Love Fishing ) - innovatiivinen projekti taimenten hyväksi

11.11.2016


Suomen johtavat drinkkibaarit Helsingissä, Turussa, Oulussa sekä Jyväskylässä ja Porvoossa ovat aloittaneet jo vuoden 2016 alusta asti kampanjan, jonka ideana on myydä projektin nimistä cocktailia ja samalla kerätä rahaa Virtavesien Hoitoyhdistys Ry:lle. Jokaisesta juomasta, joka projektin nimissä myydään, lahjoitetaan 1 euro VIRHO:n projekteihin, joissa kunnostetaan ja lisätään taimenten kutupaikkoja.

Lähikalastuskohteet ovat tärkeitä virkistyspaikkoja

10.11.2016

Hyvin toimivat lähikalastuskohteet tarjoavat mahdollisuuden vesiluonnossa virkistäytymiseen. Jo joka toinen suomalainen asuu alle 200 kilometrin päässä Helsingistä ja väestö keskittyy kiihtyvällä tahdilla keskustoihin. Luonnossa olemisen terveysvaikutukset on viime vuosina havaittu, ja kalastushetkiä käytetään lisäksi esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisyyn. Vapaa-ajankalastajat pyrkivät yhdessä kuntien kanssa lisäämään lähikalastuskohteita, jotka ovat hyvin edullinen, hyvinvointia lisäävä kunnallinen palvelu.

Läänikohtaisesta valtakunnalliseen viehelupaan

07.11.2016

Marraskuun 8. päivänä 1996 eduskunta hyväksyi lakialoitteen läänikohtaisesta vieheluvasta, joka oikeutti viehekalastukseen yhdellä vavalla ja vieheellä. Vapaa-ajankalastajien järjestöjen monivuotisen työn tuloksena ja kansanedustaja Kari Rajamäen lakialoitteen pohjalta syntynyt viehekortti poisti lupajärjestelmän suurimmat puutteet ja oli onnistunut ratkaisu myös kalastusoikeuden haltijoiden kannalta.

Lausunto Tenojoen kalastussopimuksesta

26.10.2016

SVK painottaa kalastuksen säätelytoimien olevan tärkeitä merellä, Tenovuonossa ja jokialueella. Kalastuksen säätelyn ja rajoitusten tulee koskea kaikkia kalastajaryhmiä ja kaikkia pyyntimuotoja.

Ulkoilufoorumi: Ulkoilun asemaa vahvistettava kunnissa

10.10.2016

Melkein kaikki suomalaiset (96 %) harrastavat tavalla tai toisella ulkoilua: keskimäärin ulkoillaan 2-3 kertaa viikossa.
Ulkoilufoorumi julkaisi syyskokouksensa yhteydessä kuntavaalitavoitteensa. Kunnissa tulisi tiedostaa, että ulkoilun mahdollisuuksien lisääminen on edullisin ja helpoin tapa tukea asukkaiden hyvinvointia.

Kilpailu-uutiset Vapaa-ajan Kalastaja -lehden sivuilla

04.10.2016

Muistattehan, että SM-kisojemme sekä kansainvälisten kisojen uutiset löytyvät nykyään Vapaa-ajan Kalastajan nettisivuilta. Käykää tutustumassa!

Vesivoima tappaa ison osan vaelluspoikasista Kemijoella

13.09.2016

Luonnonvarakeskuksen (Luke) tuoreen tutkimuksen perusteella lohen vaelluspoikasten alasvaelluksessa on merkittäviä ongelmia Kemijoen rakennetulla jokiosuudella. Vain harvat poikaset selviytyvät nykytilanteessa Ounasjoesta viiden voimalaitoksen läpi Kemijokisuulle.

Paita-ale SVK:n kaupassa

01.09.2016

Nyt viimeiset SVK:n t- ja pikeepaidat alehintaan! T-paidat (värivaihtoehtoina tummansininen tai turkoosi) hintaan 8 e/kpl ja turkoosinvärinen pikee hintaan 15 e. Hajakokoja, varmista omasi heti!

Onhan kalastusseuranne tiedot ajan tasalla yhdistysrekisterissä?

17.08.2016

Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa rekisteristä toimintansa lopettaneita yhdistyksiä. Poistouhan alla on noin 40 000 yhdistystä, joilta ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.
Onhan teidän kalastusseuran ilmoitukset ajan tasalla? Nyt on hyvä hetki tarkistaa.

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 8

28.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan päätösjaksossa pureudutaan vapaa-ajankalastajien mahdollisuuksiin vaikuttaa kalavesien ja -kantojen elinvoimaisuuteen lakisääteisiä velvollisuuksia enemmänkin.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 7

26.07.2016

Vuoden 2016 alusta astui voimaan myös uusi kalastusasetus, joka sisältää monia vapaa-ajankalastukseen suoraan vaikuttavia säädöksiä. Miksi niitä tarvitaan, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilaisen kertomana.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 6

21.07.2016

Kuudennessa jaksossa tutustutaan kalastuslain, pyydyskalastuksen ja vastuullisuuden yhteensovittamiseen Veikko Karinkannan kanssa Lahden Vesijärven laineilla sekä Helsingin yliopistolla kalataloustieteen professori Hannu Lehtosen seurassa.

 

Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

19.07.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan viidennessä jaksossa hypätään uisteluveneeseen pohtimaan uuden kalastuslain vaikutuksia vetouisteluun ja yhtenäislupiin.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

14.07.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia (lähi)kalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää jaksossa nro neljä.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

12.07.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan jaksossa nro kolme.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

07.07.2016

Jaksossa numero kaksi kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.


Uusi kalastuslaki 2016 - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 1

05.07.2016

Mökki- ja kesäkalastuskausi on parhaimmillaan, joten laitamme uusintana pyörimään Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan. Sarjassa kerrotaan kalastuslain uudistuksen vaikutuksista kalastuksen harrastajille.

Sarjan uusinnat esitetään heinäkuun aikana kahdesti viikossa tiistaisin ja torstaisin.

 

 


Virtavesien kunnostus

30.06.2016

Uusi Vapaa-ajan Kalastajan sähköinen erikoisnumero on ilmestynyt. Aiheena on virtavesien kunnostus.

 

Punnitse ja mittaa vapautettava suurkala oikein

30.06.2016

Yhä useampi nykypäivän vapakalastaja laskee osaan kaloistaan takaisin kasvamaan. Kotiinviemisiksi riittää hyvä valokuva ja saaliin strategiset mitat, eli paino tai pituus. Oikean ja luotettavan punnitus- tai mittaustuloksen saamiseksi vaaditaan kuitenkin tarkkuutta.

Markku Marttisesta Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön uusi toiminnanjohtaja

17.06.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) hallitus on valinnut Markku Marttisen keskusjärjestön uudeksi toiminnanjohtajaksi kokouksessaan Helsingissä. Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työnsä 15. syyskuuta.

Vapaa-ajankalastajat vetoavat kaupallisiin kalastajiin kuhankalastuksen kestävyyden vuoksi

23.04.2016

Vuoden alusta voimaan astunut kalastusasetus pyyhki mennessään monilla alueilla käytössä olleet kestävän käytön mukaiset korkeammat kuhan alamittapäätökset. Virheen korjaamiseksi kalastusviranomaiset tekevät parhaillaan päätöksiä säädösten palauttamiseksi. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) kevätkokous kiittää heitä nopeasta reagoinnista, mutta vaatii, että päätöksien tulee koskea kaikkia kalastajia. SVK vetoaa päätoimisiin kaupallisiin kalastajiin, etteivät he näillä alueilla kohdista pyyntiä aiempaa pienempiin kuhiin, vaan noudattavat muiden kalastajien kanssa samaa alamittaa.

Ekosähköä kalastajille - Tuotolla tuetaan vastuullista kalastusta

09.03.2016


Kalastajan sähkö on Ekosähkön ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön yhteinen sähkötuote, joka on suunnattu vapaa-ajankalastajille. Se on kotitalouksiin ja mökeille tarkoitettua sähköä, joka on alkuperäjäljitettyä suomalaista tuulivoimaa ja bioenergiaa, eikä siinä ole käytetty vesivoimaa.

Opas lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi

18.02.2016

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön Lähelle kalaan -hanke on tuottanut oppaan lähikalastuspalveluiden järjestämiseksi Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön. Opas esittelee eri toimintamahdollisuuksia järjestää kunnan kalastuspalvelut tehokkaasti, sekä ohjeistaa uusien lähikalastuskohteiden ja -tapahtumien perustamisessa.

Vetouistelu ja yhtenäislupa-alueet - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 5

17.02.2016

Yhteinäislupa-alueet ovat merkittävä harrastuksen mahdollistaja vetouistelijoille ja pyydyskalastajille. Tässä jaksossa paneudumme lupa-alueisiin, niiden käytäntöihin sekä muodostamisiin. Lisäksi kerromme hieman vastuullisuudesta vetouistelussa sekä uisteilijoiden toiveista pyydysten merkkaamisen osalta.

Kalastusrajoitus.fi kertoo kieltoalueet

11.02.2016

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta selviävät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla.
Kalastuskieltoalueet löytyvät lisäksi myös Ottioppaasta.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 4

10.02.2016

Nuorten perhokalastajanaisten eturintamaan kuuluva Katri (Wader) Pesonen liputtaa virtavesien puolesta mietittäessä hienoimpia lähikalastuskohteita. Millä luvilla niissä saa kalastaa, siitä lisää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet neljännessä jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 3

03.02.2016

Uusi kalastuslaki toi mukanaan ns. yhden kortin järjestelmän. Mikä se on, milloin ja kenen se pitää ostaa, selviää Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan kolmannessa jaksossa.

Kalastusmaksut - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet, Jakso 2

28.01.2016

Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan toisessa jaksossa kerrotaan, miten uusi kalastuslaki yksinkertaisti kalastuslupajärjestelmää. Lisäksi selviää, miten kalastuksen jokamiesoikeudet muuttuivat.

Kalastonhoitomaksu - Yhdellä luvalla kaikki

25.01.2016

Baarimestarit toimivat taimenten puolesta

18.01.2016


Suomen johtavat baarimestarit aloittavat vuoden 2016 kestävän projektin yhdessä Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa maamme paikoittain erittäin uhanalaisten järvi- ja meritaimenkantojen suojelemiseksi. Ideana on myydä vuoden aikana projektiin osallistuvissa baareissa cocktailia nimeltä "Project MILF", josta lahjoitetaan n. 1e per cocktail Virtavesien hoitoyhdistykselle. 
Powered by WebUpdate