30.07.2014 12:06
Jäsenille
  Etusivu >> null
Onkitukku
MyFly

 
 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Kuha toi kultaa Kaukolle

27.07.2014

SM-onki kisattiin tänään paahtavassa helteessä 765 kilpailijan voimin Saimaan kanavalla. Koko poppoon suurimman saaliin onki miesveteraanien Kauko Nenonen, joka edusti Kivijärven Kalaveikkoja. Painoa saaliille kertyi 1,756 kiloa, jossa oli mukana Kaukon taidolla väsyttämä puolentoista kilon kuha. Tulokset sivuiltamme.

Pronssikyljet taivuttavat vapoja helteellä

22.07.2014

Kesäisen kalastuskauden suosikkikalan -kuhan- kalastusaika on nyt helteillä kuumimmillaan. Valkolihainen erinomainen ruokakala on hyvin tavoitettavissa uistimella. Erityisen hyvää kuha on paistettuna, mutta myös savustettuna tai keitossa se on erittäin maukasta.

Vastuullinen vapaa-ajankalastaja - kilpailuja ja leiri

14.07.2014

Vastuullinen vapaa-ajankalastaja hankkeessa on tulossa useita mielenkiintoisia tapahtumia. Lauantaina 23.8. järjestetään Perhonjoella vastuullisella tavalla toteutettu onkikilpailu.
Alavetelissä järjestetään 5.-7-9. vastuullisen kalastuksen leiri. Jyväskylässä puolestaan järjestetään vastuullinen petokalakilpailu sekä kalastuksen ja kalakilpailujen miniseminaari. Näiden lisäksi on tulossa muitakin vastuullisella tavalla toteutettuja kalastuskilpailuja.

Kalastusmestari - päätösjakso

14.07.2014


Kalastusmestari-ohjelmasarjan päätösjakso esitettiin lauantaina. Jos et tuolloin ollut ruudun ääressä, niin voit katsoa ohjelman Areenasta.

Suurkalarekisteröintien Hall of Fame, suurkaloja jahtaavien vapakalastajien oma ranking-lista

02.07.2014

Suurten vonkaleiden saamisessa ajatellaan usein olevan kyse sattumasta tai aivan erikoisen hyvästä kalaonnesta. Mutta kun samalle kalamiehelle kertyy suurkaloiksi luokiteltavia kaloja tasaisin väliajoin ja vieläpä eri lajien edustajia, on kyse selvästikin paljosta muusta.

Kelaonginnan mestarikurssi

24.06.2014

Lähde kunnostamaan virtavesiä

23.06.2014

Virtavesien Hoitoyhdistys ry ja sen yhteistyökumppanit järjestävät tänäkin vuonna joilla ja puroilla sarjan talkoita, joissa virtavesiluontoa elvytetään lähemmäs luonnontilaa mm. lohikaloille ja ravuille sopiviksi elinympäristöiksi. Talkoisiin toivotaan runsasta osanottoa.

Vapaa-ajankalastajat ovat huolissaan lohen lisäkiintiön vaihdosta Latvialta

17.06.2014

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön mielestä 5000 lohen lisäkiintiön vaihto Latvialta lisää Pohjanlahden heikossa kunnossa olevien lohikantojen ahdinkoa. Suomen rannikon lohenkalastus on sekakantakalastusta, joka uhkaa heikossa tilassa olevia lohikantoja. Järjestön mielestä järkevämpää olisi jättää lisäkiintiö kalastamatta merellä ja antaa säästyvien lohien vahvistaa jokien lohikantoja.

Säyneen fileeraus

13.06.2014

Kalankäsittelymestari Silvo Tuomela oli Erämessuilla SVK:n osastolla opastamassa kalankäsittelyssä. Tässä hän näyttää miten säyneestä saadaan fileet talteen.

Kalastusmestari

09.06.2014


Kalastusmestari-ohjelmasarja alkoi lauantaina. Ohjelma on kerännyt runsaasti kiitosta ja katsojia. Seuraava jakso esitetään samalla kanavalla lauantaina klo 10. Uusinta ensimmäisestä jaksosta lähetetään perjantaina YLE tv2 kanavalla klo 12. Voit katsoa ykkösjakson YLE Areenasta.

Suomi hienosti neljänneksi MM-perhossa

02.06.2014

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöä edustava Suomen perhomaajoukkue sijoittui hienosti neljänneksi perhokalastuksen MM-kilpailuissa Tsekin tasavallassa. Henkilökohtaisessa kilpailussa paras suomalainen Saku Nieminen sijoittui kuudenneksi. Kilpailu järjestettiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Kalastusmestari - uusi kalastussarja YLE:llä

09.05.2014


Kalastusmestari nimeä kantava sarja on osa huippusuosittua Ylen Nuoret Mestarit ohjelmaperhettä. Viikoittain esitettävässä kuusiosaisessa Kalastusmestarissa nuoret kalastuksen harrastajat mittelevät taitojaan erilaisissa kalastustaitoja vaativissa tehtävissä. Taitoja, hermoja ja yhteispeliä koetellaan niin tunnistuksessa, välineissä kuin erilaisissa kalastusmuodoissa.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2014 on ilmestynyt

03.10.2013

Vapaa-ajankalastajan kalenteri tarjoaa vapaa-ajankalastajan tarvitsemia tietoja monipuolisesti ja tiiviissä muodossa.

Vuoden 2014 kalenterista löydät tietoa mm.
-    rautupilkinnästä
-    ravustuksesta
-    saaliskalojen valinnasta
-    uistimen ja onkilaitteen tekemisestä
-    vastuullisesta kalastuksesta
-    specimen- ja suurkalakisoista
-    siimoista ja solmuista
-    kalastuslaista
-    ennätyskaloista
-    kalojen ottipäivistä

  
Powered by WebUpdate