09.10.2015 08:15
Jäsenille
  Etusivu >> null
MyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Jo tuhannen mielestä koolla on väliä

08.10.2015


Elinvoimaiset kalakannat tarvitsevat suuria emokaloja. Yhä useampi kalastuksen harrastaja tietää tämän ja valikoi sen mukaan saaliskalansa. Vastuullisen vapaa-ajankalastajan sitoumuksen on allekirjoittanut jo tuhat kalastuksen harrastajaa. He kunnioittavat kaloja ja käsittelevät niitä varoen, valitsevat saaliiksi keskikokoisia kaloja pyyntiä kestävistä kalakannoista ja toimivat ympäristöystävällisesti.

Kestävä hoitokalastus

05.10.2015

SVK:n Kala- ja ympäristötoimikunta käsittelee uusimmassa kirjoituksessaan hoitokalastusta.
"Varsinkin Itämeren sisälahtien hoitokalastus on aiheuttanut viime vuosina suuren kiistan kalastusta harjoittavien ammattikalastajien ja paikallisten vapaa-ajankalastajien sekä vesialueen omistajien välillä. Ammattikalastajat sanovat tekevänsä työtä rehevöitymisen estämiseksi. Vapaa-ajankalastajat puolestaan kertovat alueen petokalakantojen romahtaneen ja hoitokalastuksen muuttuneen poistokalastukseksi.

Suomen ja Norjan vapaa-ajankalastajat vaativat: Tenon lohenkalastusta on rajoitettava pyyntikiintiöillä

05.10.2015

Suomen ja Norjan vapaa-ajankalastajat vaativat yhteisessä kannanotossaan, että Tenojoen lohikantojen suojelemiseksi maiden on sovittava vuosittain enimmäismäärästä lohia, jonka paikalliset kalastajat ja kalastusmatkailijat saavat yhteensä pyytää. Lisäksi maiden tulisi yhdessä sopia lohenkalastuksen aloittamisesta vasta kesäkuussa Karas-, Ies- ja Inarinjokien heikkojen lohikantojen suojelemiseksi. Järjestöt ovat huolestuneita siitä, että Tenon kalastussääntöä koskevat Suomen ja Norjan väliset neuvottelut polkevat paikallaan jo neljättä vuotta, eikä Tenon lohikantojen suojelua edistäviä kalastuksensäätelytoimia saada aikaiseksi.

Hauen vertikaalijigaus

30.09.2015

Kiinnostaako hauen vertikaalijigaus? Voit tutustua aiheeseen uudessa Vapaa-ajan Kalastajan sähköisessä erikoisnumerossa.

Hauen heittokalastus tarjoaa jännitystä syksyyn

25.09.2015

Syksyn tulo ja sen myötä viilenevät vedet ovat herkkua hauen heittokalastajille. Isot hauet ovat viihtyneet kesän ajan syvällä viileissä vesissä, mutta nyt ne suuntaavat matalikoille ja lähelle rantoja, missä ne ovat hyvin heittokalastajien ulottuvilla.

Kuhan- ja lohenkalastuksen säätelyä ei saa heikentää uusittavassa kalastusasetuksessa

10.09.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on huolestunut tiedosta, jonka mukaan kuhan alamittoja tullaan laskemaan ja lohen vapaa-ajankalastuksen säätelyä heikentämään maa- ja metsätalousministeriön kalastusasetuksen valmistelussa. Vapaa-ajankalastajat kiirehtivät kalastusasetuksen antamista keväällä lausunnolla olleen luonnoksen pohjalta ja ilman tietoon tulleita heikennysesityksiä. Tehokas tiedottaminen uusitusta kalastuslaista ja -asetuksesta voidaan toteuttaa vain, jos tieto asetuksen sisällöstä on riittävän aikaisin käytettävissä.

SVK:n lausunto komission ehdotuksesta Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2016

09.09.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on tutustunut komission ehdotukseen ja esittää kunnioittavasti seuraavaa Itämeren lohikantojen kalastusta koskevista ehdotuksista.

Kalastuskieltoalueet ensimmäistä kertaa kartalle omaan mobiililaitteeseen

02.09.2015

Kalastuskieltoalueella kalastamisesta voi seurata Suomessa sakko ja kalastusvälineiden takavarikointi.  Kieltoalueiden selvittäminen on kalastajan vastuulla, mutta se on yleensä työlästä ja hankalaa. Nyt maa- ja metsätalousministeriön (MMM) ja Maanmittauslaitoksen kieltoaluetiedot (ML)* on julkaistu ensimmäistä kertaa ML:n zoomattavalla kartalla mobiiliin sopivassa, helposti käytettävässä muodossa. 

Vapaa-ajankalastajat palkittiin virtavesien suojelusta

31.08.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestölle (SVK) on myönnetty tämän vuoden Ympäristöavaus -palkinto tunnustuksena toimista Iijoen suojelemiseksi. Palkinnon myönsi Suomen Luonnonsuojeluliitto. Palkitsemisen perusteena oli SVK:n ratkaisu luopua perhokalastuksen MM-kilpailujen järjestämisestä Pudasjärvellä kaupungin päätettyä puoltaa Kollajan altaan rakentamista.

 

Lue Vapaa-ajan Kalastaja extranetissä

20.08.2015


Vapaa-ajan Kalastaja-lehden voi lukea myös SVK:n extranetissä. Uusin numero ilmesstyy sinne aina samaan aikaan kuin lehtipisteisiin. Extranetistä löytyy myös vanhoja Vapaa-ajan Kalastaja-lehden vuosikertoja.
Extranettiin pääset kirjautumaan omalla jäsennumerollasi.

SM-kisojen ja karsintojen järjestämisoikeudet haettavissa

05.08.2015

Syksy on kiireisen kisakesän jälkeen miltei jo nurkan takana ja kilpailutoimikunta jaostoineen kääntää jo katseensa ensi vuoteen. Päätökset seuraavan vuoden kisoista ja kisapaikoista tehdään perinteisesti syys-lokakuussa ja siksi haluamme muistuttaa piirejä ja seuroja kisahakemusten teosta ja toimittamisesta jo tässä vaiheessa. Muutama SM-kisa on ensi vuodelle jo myönnetty mutta suurin osa odottaa edelleen ottajaansa! Onki-, pilkki- ja uisteluhakemukset voitte lähettää SVK:n kilpailuvastaavalle marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi ja perhohakemukset vuorostaan perhovastaavalle petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi. Mieluusti jo elokuun aikana, koska syyskuussa moni piiri aloittaa toimintakalenterin teon, joten silloin olisi hyvä olla hakemukset päätöksentekoa varten tiedossa.


Slacklining - uusi tekniikka hauenkalastukseen

22.04.2015

Julkaisimme Vapaa-ajan Kalastaja lehden numerossa 6/2014 artikkelin uudesta slacklining-nimisestä hauenkalastustekniikasta. Kyseinen tekniikka toimii erityisen hyvin kylmän veden aikaan.
Nyt julkaisemme artikkelin uudestaan kaikkien vapaasti luettavana sähköisenä versiona.


Suurkalakilpailun vapautussarja uudistui, palkintojen arvo on yli 1600 euroa

10.03.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) suurkalakilpailun vapautussarja uudistui vuoden 2015 alusta. Kilpailun ja sen arvokkaiden palkintojen avulla halutaan korostaa suurten kalojen tärkeyttä osana elinvoimaisia kalavesiä ja kannustaa kalastajia vapauttamaan saamiaan suurkaloja. Samalla kiinnitetään huomiota uhanalaisten lohikalakantojen nykytilaan, minkä takia lohikalojen sarjassa siirrytään käyttämään kalojen pituutta niiden koon vertailussa. 
Powered by WebUpdate