31.08.2015 11:59
Jäsenille
  Etusivu >> null

MyFly

 
 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Vapaa-ajan Kalastaja 4/2015 ilmestyy 28.8.

25.08.2015


Uudessa Vapaa-ajan Kalastaja-lehdessä on iso paketti dropshot-jigauksesta. Käymme läpi dropshottauksen niksit, haastattelemme kolmea lajin huippuosaajaa; Jan-Erik Norrgårdia, Jari Rannistoa ja Tero Korkeamäkeä sekä tutustumme dropshot-painojen valmistamiseen.

Lue Vapaa-ajan Kalastaja extranetissä

20.08.2015


Vapaa-ajan Kalastaja-lehden voi lukea myös SVK:n extranetissä. Uusin numero ilmesstyy sinne aina samaan aikaan kuin lehtipisteisiin. Extranetistä löytyy myös vanhoja Vapaa-ajan Kalastaja-lehden vuosikertoja.
Extranettiin pääset kirjautumaan omalla jäsennumerollasi.

SM-kisojen ja karsintojen järjestämisoikeudet haettavissa

05.08.2015

Syksy on kiireisen kisakesän jälkeen miltei jo nurkan takana ja kilpailutoimikunta jaostoineen kääntää jo katseensa ensi vuoteen. Päätökset seuraavan vuoden kisoista ja kisapaikoista tehdään perinteisesti syys-lokakuussa ja siksi haluamme muistuttaa piirejä ja seuroja kisahakemusten teosta ja toimittamisesta jo tässä vaiheessa. Muutama SM-kisa on ensi vuodelle jo myönnetty mutta suurin osa odottaa edelleen ottajaansa! Onki-, pilkki- ja uisteluhakemukset voitte lähettää SVK:n kilpailuvastaavalle marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi ja perhohakemukset vuorostaan perhovastaavalle petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi. Mieluusti jo elokuun aikana, koska syyskuussa moni piiri aloittaa toimintakalenterin teon, joten silloin olisi hyvä olla hakemukset päätöksentekoa varten tiedossa.


Saimaan kanavalla tiukka taistelu

03.08.2015

Eilen kisattu SM-onki houkutteli Saimaan kanavalle noin 650 innokasta onkijaa. Kalat olivat pistäneet porukalla suut suppuun ja pistivät kilpailijat kunnon koetukselle. Kisasta tuli ennen näkemätön grammapeli ja kilon ylityksiä nähtiin tasan yksi.

Ravustuskausi alkaa tiistaina 21.7. - vastuullinen ravustaja ei siirrä rapuruttoa

20.07.2015

Ravustajien ja herkkusuiden odottama ravustuskausi käynnistyy huomenna tiistaina 21.7. kello 12. Saksiniekkoja on saatu saaliiksi viime vuosina yli 5 miljoonaa rapua, joista 1,5 miljoonaa on alkuperäistä jokirapua ja loppu Pohjois-Amerikasta tuotua täplärapua.

Helsingin vanhankaupunginkoski ja -suvanto valittiin vuoden lähikalastuskohteeksi

08.06.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on valinnut vuoden lähikalastuskohteeksi Helsingin Vanhankaupunginkosken ja -suvantoalueen. Vuoden lähikalastuskohde valitaan osana järjestön Lähelle kalaan -hanketta, jonka tavoitteena on kehittää ja tehdä tunnetuksi Suomen kaupunkien lähikalastuskohteita. Valinnassa otetaan huomioon hyvien saalismahdollisuuksien lisäksi muun muassa kohteen palvelut, turvallisuus, saavutettavuus ja soveltuvuus erityisryhmille, kuten lapsille, vanhuksille ja liikuntarajoitteisille.

Ottiopas - Suomen kattavin kalastusopas ilmaisena web-sovelluksena

29.05.2015


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) ja Gummerus ovat tuottaneet yhteistyössä Ottiopas-nimisen digitaalisen kalastusoppaan. Oppaassa yhdistyvät SVK:n asiantuntijoiden sisältö sekä innovatiiviset toiminnallisuudet, kuten paikantava karttapalvelu ja viehevinkkien jakaminen. Ottiopas julkaistaan tänään 29.5.

Vuosivaappu 2015

06.05.2015


Vuoden 2015 vuosivaapun värityskilpailu keräsi mahtavan osanoton. Lähes 250 upeaa väritystä kisasi tämän vuoden voitosta. Raati valitsi kisan voittajaksi 7-vuotiaan Atte Kavoniuksen raikkaan värityksen.

Slacklining - uusi tekniikka hauenkalastukseen

22.04.2015

Julkaisimme Vapaa-ajan Kalastaja lehden numerossa 6/2014 artikkelin uudesta slacklining-nimisestä hauenkalastustekniikasta. Kyseinen tekniikka toimii erityisen hyvin kylmän veden aikaan.
Nyt julkaisemme artikkelin uudestaan kaikkien vapaasti luettavana sähköisenä versiona.


Suurkalakilpailun vapautussarja uudistui, palkintojen arvo on yli 1600 euroa

10.03.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) suurkalakilpailun vapautussarja uudistui vuoden 2015 alusta. Kilpailun ja sen arvokkaiden palkintojen avulla halutaan korostaa suurten kalojen tärkeyttä osana elinvoimaisia kalavesiä ja kannustaa kalastajia vapauttamaan saamiaan suurkaloja. Samalla kiinnitetään huomiota uhanalaisten lohikalakantojen nykytilaan, minkä takia lohikalojen sarjassa siirrytään käyttämään kalojen pituutta niiden koon vertailussa. 
Powered by WebUpdate