30.11.2015 17:19
Jäsenille
  Etusivu >> nullMyFly

 
 
 
 
 
 
AJANKOHTAISTA
RSS
Näytä poistuneet

Vapaa-ajankalastajien syyskokous vaatii kuhankalastuksen järkevää alueellista säätelyä sekä taimenelle korkeampaa alamittaa luontaisilla taimenvesillä

28.11.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön syyskokous vaatii, että alueellinen kalatalousviranomainen (ELY -keskus) ryhtyy välittömästi toimiin niiden kuhan alueellisten alamittapäätösten pysyttämiseksi, jotka ylittävät asetuksen mukaisen alamitan sekä että alueellinen kalastusviranomainen uuden kalastusasetuksen 2 §:n antamalla valtuudella ryhtyy vuoden 2016 aikana toimiin, joilla istutetun taimenen alin pyyntimitta nostetaan 60 senttimetriin luontaisesti lisääntyvän taimenen esiintymisalueilla.

Kalastusasetuksessa pientä iloa, mutta alamitat taimenelle ja kuhalle liian pieniä

26.11.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) pitää myönteisenä, että uusi, valtioneuvoston tänään hyväksymä kalastusasetus vahvistaa uhanalaisten kalalajien ja -kantojen suojelua. Luonnonvarainen järvilohi rauhoitetaan Vuoksen ja Hiitolanjoen vesistöissä ja luonnonvarainen taimen sisävesissä Oulujärven (64 N) eteläpuolisissa vesissä ja koko merialueella.
Silti uusi kalastusasetus on pettymys erityisesti sen taimenta ja kuhaa koskevilta osilta. Sen määräykset ovat ristiriidassa uudistuneen kalastuslain kestävän kalastuksen periaatteiden kanssa, erityisesti mitä tulee uhanalaisten taimenkantojen suojeluun sekä taimen- ja kuhakantojen luontaisen lisääntymisen parantamiseen.

Uhanalaisten lohikalojen pääsy kutupaikoilleen vaatii parannuksia kalastusrajoituksiin pääkaupunkiseudulla

17.11.2015

Pääkaupunkiseudun kalastus- ja ympäristöjärjestöt ovat huolissaan uhanalaisen taimenen nousumahdollisuuksista mereltä kutupaikoilleen. Järjestöt esittävät parannuksia pääkaupunkiseudun pyydyskalastusrajoituksiin lohikalojen nousuväylillä.

Dokumenttiprojekti: Pilkki

14.11.2015

Maanantaina 16.11. klo 21.30 kannatta olla TV:n ääressä. Silloin tulee nimittäin YLE:n ykköseltä ohjelmaa kalastuksen harrastajille.
"Dokumentti suomalaisten pilkkijöiden intohimosta. Päättäväisyys, itsepäisyys ja sisu ovat pilkkijöiden tärkeimmät välineet. He antautuvat lajilleen koko sydämestään. Seppo Pönni ja Mika Kankaanpää kiertävät pilkkikilpailuja. Sepon unelmana on voittaa henkilökohtainen mitali maailmanmestaruus-kilpailuissa. Se vaatii uhrauksia. Mika johtaa perheensä pilkkimatkoja."
Ohjelma on katsottavissa myös YLE Areenassa.

Vapaa-ajankalastajat esittivät Ministeri Tiilikaiselle parannuksia kalastusasetukseen

09.11.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) edustajat esittivät maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle parannuksia valmisteille olevaan kalastusasetukseen. SVK:n mielestä taimenen rauhoitusaluetta ei tule pienentää, istutetun taimen ja villin taimenen alamitta tulee olla vähintään 60 cm. Kuhan alamitta vapaa-ajankalastajien mielestä tulee sekä sisävesissä että meressä olla vähintään 45 cm.
SVK:n edustajat tapasivat ministeri Tiilikaisen perjantaina 6.11.2015.

Yhdellä kalastusmaksulla voi jatkossa kalastaa koko Suomessa

06.11.2015

Kalastuslupajärjestelmä yksinkertaistuu vuoden 2016 alusta, kun uusi kalastuslaki tulee voimaan. Selkein muutos on, että kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtaiset kalastusmaksut yhdistyvät. Uusi yhdistetty maksu on nimeltään kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksulla voi kalastaa yhdellä vavalla kaikilla niillä vesialueilla, joihin on ennen tarvittu jokin läänikohtaisista viehemaksuista.

SM-pilkin 2016 aika vaihtui

26.10.2015

Tulevan SM-pilkin pysäköintipaikan tuplabuukkauksen takia, joudutaan siirtämään sekä SM-pilkki 2016 että sen esikisa uusille päiville. Uudet päivät ovat:
SM-pilkin esikisa 20.2.2016
SM-pilkki 5.3.2016
Ilmoitettu parkkipaikkojen tuplabuukkaus tuli yllätyksenä kaikille kilpailun järjestäjille. Pahoittelemme päivämäärien vaihtumisesta mahdollisesti aiheutuvaa harmia.

Vapaa-ajankalastajan kalenteri 2016 on ilmestynyt

22.10.2015

Uudessa kalenterissa on tietoa mm.
- venepilkinnästä
- silakan litkauksesta
- siian onginnasta
- vastuullisesta vapaa-ajankalastuksesta
- ennätyskaloista
- siimoista ja solmuista
- kalojen ottipäivistä
- uudesta kalastuslaista
Oman Vapaa-ajankalastajan kalenterisi voit tilata hintaan 11 euroa. Tilatessasi niitä myyntiin vähintään 10 kappaletta, laskutamme vain 9 euroa/ kalenteri. Tilaukset: jaana.piskonen(at)vapaa-ajankalastaja.fi.

Kalastusmatkailussa on kehittämisen varaa

19.10.2015

Kalastusmatkailussa on kehittämisen varaa, totesi SVK:n varapuheenjohtaja Kari Rajamäki juhlapuheessaan Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin 10 -vuotisjuhlassa 17.10.2105. Hän piti ongelmana sitä, että kalastusmatkailun kehittämismahdollisuuksia ei ole osattu riittävästi käyttää hyväksi maaseutumatkailussa ja maaseudun kehittämisessä.

Nyt kannattaa liittyä SVK:n jäseneksi

16.10.2015

Teemme työ vapaa-ajankalastuksen ja parempien kalavesien puolesta. Tule mukaan!

Uusi kalastusasetusesitys heikentää taimenen suojelua

16.10.2015

Esitys uudeksi kalastusasetukseksi on erityisesti sen taimenta ja kuhaa koskevilta osiltaan merkittävästi huonompi kuin keväällä 2015 lausuntokierroksella ollut esitys. Se on ristiriidassa uudistuneen kalastuslain kestävän kalastuksen periaatteiden kanssa, erityisesti mitä tulee uhanalaisten taimenkantojen suojeluun ja taimen- ja kuhakantojen luontaisen lisääntymisen parantamiseen.

Vapaa-ajan Kalastaja 5/2015 ilmestyy perjantaina

13.10.2015


Uusi Vapaa-ajan Kalastaja kolahtaa postiluukuista perjantaina. Tällä kertaa mm. kalastetaan haukea pehmovieheillä, kerrotaan sisävesien haukipaikoista sekä pohditaan, miksi kaverin viehe pyytää paremmin. Jos et vielä saa lehteä SVK:n jäsenetuna, liity mukaan, tai hae omasi kaupasta.

Jo tuhannen mielestä koolla on väliä

08.10.2015


Elinvoimaiset kalakannat tarvitsevat suuria emokaloja. Yhä useampi kalastuksen harrastaja tietää tämän ja valikoi sen mukaan saaliskalansa. Vastuullisen vapaa-ajankalastajan sitoumuksen on allekirjoittanut jo tuhat kalastuksen harrastajaa. He kunnioittavat kaloja ja käsittelevät niitä varoen, valitsevat saaliiksi keskikokoisia kaloja pyyntiä kestävistä kalakannoista ja toimivat ympäristöystävällisesti.

Suomen ja Norjan vapaa-ajankalastajat vaativat: Tenon lohenkalastusta on rajoitettava pyyntikiintiöillä

05.10.2015

Suomen ja Norjan vapaa-ajankalastajat vaativat yhteisessä kannanotossaan, että Tenojoen lohikantojen suojelemiseksi maiden on sovittava vuosittain enimmäismäärästä lohia, jonka paikalliset kalastajat ja kalastusmatkailijat saavat yhteensä pyytää. Lisäksi maiden tulisi yhdessä sopia lohenkalastuksen aloittamisesta vasta kesäkuussa Karas-, Ies- ja Inarinjokien heikkojen lohikantojen suojelemiseksi. Järjestöt ovat huolestuneita siitä, että Tenon kalastussääntöä koskevat Suomen ja Norjan väliset neuvottelut polkevat paikallaan jo neljättä vuotta, eikä Tenon lohikantojen suojelua edistäviä kalastuksensäätelytoimia saada aikaiseksi.

Hauen vertikaalijigaus

30.09.2015

Kiinnostaako hauen vertikaalijigaus? Voit tutustua aiheeseen uudessa Vapaa-ajan Kalastajan sähköisessä erikoisnumerossa.

Kuhan- ja lohenkalastuksen säätelyä ei saa heikentää uusittavassa kalastusasetuksessa

10.09.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on huolestunut tiedosta, jonka mukaan kuhan alamittoja tullaan laskemaan ja lohen vapaa-ajankalastuksen säätelyä heikentämään maa- ja metsätalousministeriön kalastusasetuksen valmistelussa. Vapaa-ajankalastajat kiirehtivät kalastusasetuksen antamista keväällä lausunnolla olleen luonnoksen pohjalta ja ilman tietoon tulleita heikennysesityksiä. Tehokas tiedottaminen uusitusta kalastuslaista ja -asetuksesta voidaan toteuttaa vain, jos tieto asetuksen sisällöstä on riittävän aikaisin käytettävissä.

SVK:n lausunto komission ehdotuksesta Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2016

09.09.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on tutustunut komission ehdotukseen ja esittää kunnioittavasti seuraavaa Itämeren lohikantojen kalastusta koskevista ehdotuksista.

Kalastuskieltoalueet ensimmäistä kertaa kartalle omaan mobiililaitteeseen

02.09.2015

Kalastuskieltoalueella kalastamisesta voi seurata Suomessa sakko ja kalastusvälineiden takavarikointi.  Kieltoalueiden selvittäminen on kalastajan vastuulla, mutta se on yleensä työlästä ja hankalaa. Nyt maa- ja metsätalousministeriön (MMM) ja Maanmittauslaitoksen kieltoaluetiedot (ML)* on julkaistu ensimmäistä kertaa ML:n zoomattavalla kartalla mobiiliin sopivassa, helposti käytettävässä muodossa. 

Vapaa-ajankalastajat palkittiin virtavesien suojelusta

31.08.2015

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestölle (SVK) on myönnetty tämän vuoden Ympäristöavaus -palkinto tunnustuksena toimista Iijoen suojelemiseksi. Palkinnon myönsi Suomen Luonnonsuojeluliitto. Palkitsemisen perusteena oli SVK:n ratkaisu luopua perhokalastuksen MM-kilpailujen järjestämisestä Pudasjärvellä kaupungin päätettyä puoltaa Kollajan altaan rakentamista.

 

Slacklining - uusi tekniikka hauenkalastukseen

22.04.2015

Julkaisimme Vapaa-ajan Kalastaja lehden numerossa 6/2014 artikkelin uudesta slacklining-nimisestä hauenkalastustekniikasta. Kyseinen tekniikka toimii erityisen hyvin kylmän veden aikaan.
Nyt julkaisemme artikkelin uudestaan kaikkien vapaasti luettavana sähköisenä versiona.
 
Powered by WebUpdate