Liikenneyhteydet

Kalalajit

Kalastustavat

Luvat

Vesistö

Tyyppi

Kalapaikkoja kaupungeissa

Hauki, kuha, ahven, lahna, karppi ja suutari.
Heittokalastus, vetouistelu, onginta, pilkintä.
Onginta ja pilkintä ovat kaikille maksuttomia yleiskalastusoikeuksia. Viehekalastus 1 vavalla ja vieheellä on maksuton yleiskalastusoikeus alle 18 ja yli 65-vuotiaille. Viehekalastukseen vaaditaan valtion kalastonhoitomaksu. Vetouisteluun yhtä useammalla vavalla on saatavilla Nastolan kalastusalueen lupa.
Kymijärvi sijaitsee Lahden ja Nastolan rajalla. Kariston kaupunginosaan on tehty onkilaituri ja laavu, jonka lähelle pääsee bussilla nro 7.

Muuta: Kymijärvi on rehevä ja matala järvi, jossa on runsas ja monipuolinen kalasto. Järveä on hoidettu mm. hoitokalastamalla, hapettamalla, niittämällä ja kemikaalikäsittelyillä. Tärkeimmät saaliskalat ovat kuha, hauki ja ahven. Järvestä on myös mahdollista saada mm. ankerias, karppi ja suutari. Karppi-istutukset ovat olleet säännöllisiä viime vuosina ja suurimmat karpit ovat olleet kolmen kilon luokkaa.

Kymijärvessä on runsas kuhakanta, jota voi pyytää esimerkiksi vetouistelemalla. Haukea on myös todella runsaasti, mutta hauen kalastuksessa vene olisi hyödyllinen. Järven kalasto on syömäkelpoista.

Kariston alueella on laavu, onkilaituri ja uimapaikka, jotka ovat vapaasti kalastajien käytössä.