Kaverit kalassa

Mitä tapahtui, kun kaverit olivat kalassa?

Huomaako kaverisi aina, kun koho painuu pinnan alle tai kalan tärppi ravistaa siimaa? Vai pelotteleeko hän kalat tömistelyllään karkuun? Millaisia kommelluksia kalastaessa on sattunut? Ehkä muistat vielä lapsuuden kalareissun isän tai isoisän kanssa, tai oman lapsesi ensimmäisen kalansaaliin?

Keräsimme kesällä 2020 tarinoita suomalaisten mieleenpainuvimmista kalastusreissusta teemalla #kaveritkalassa. Saimme yli 300 upeaa muistoa ja kalatarinaa – kiitos kaikista niistä! Palkinnot on arvottu  ja onnetar suosi seuraavia:

1. palkinto, Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatka: Kimmo Rieskaniemi, Helsinki
2. palkinto, Samsung Galaxy XCover Pro -matkapuhelin: Topi Häkkinen, Lappeenranta
3. palkinto, erikoisviehepaketti: Mari Myyryläinen, Villähde

Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille! Voittajiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä ja palkinnot saavuttavat heidät lähiaikoina.

Kuvan alta alkaa #kaverikalassa-kisan tarinasatoa. Päivitämme uusia tarinoita sivuille joka torstai syksyn 2020 ajan. Mukavia lukuhetkiä ja kireitä siimoja myös tulevia kalastusmuistoja luodessa!

Kiinnostaako uudet kalakaverit? Tutustu seuratoimintaamme.

Ilmainen uutiskirjeemme tuo sähköpostiisi tuoreimmat järjestökuulumiset, kausittaiset tuoteuutuudet ja kiinnostavimmat ajankohtaisasiat vapaa-ajankalastuksen saralta.

Tutustu myös jäsenyyteemme ja sen mukanaan tuomiin jäsenetuihin.

#Kaveritkalassa -kesäkisan tarinasatoa:

Hamahelmien voimalla
”Pienenä oltiin lastenleireillä useana kesänä peräkkäin. Paikkana oli Lahdessa Upilan tai Siikaniemen leirintäkeskus. Siellä tehtiin kaikkea puutöiden ja liskojen metsästämisen väliltä. Yhtenä kesänä haluttiin kalastaa, mutta eihän siellä ollut onkia. Tai no, olihan siellä, mutta ei ne meidän poppoolle kelvannut. Luovina lapsina me sitten kehiteltiin täydelliset syötit hamahelmistä. Niistä tehtiin pitkä lankanauha ja siitä tehtiin solmu. Ajateltiin, että niillä saadaan varmasti kalaa. Noh saatiinko? Ei. Sitkeän yrittämisen jälkeen päätettiin lopettaa yrittäminen. Taisi kalat silloin petkuttaa meitä eikä me niitä. Tämän jälkeen on pitäydytty perinteisissä metodeissa.” // nainen

Kuhan osallistuttiin
Meidän perheessä mieheni on Intohimoinen Kalastaja. Isolla I:llä ja K:lla.
Sitä myöden minä ja tyttäremme osallistumme aika ajoin jos jonkinlaisiin kalastushäppeninkeihin.
Tätä reissua on nyt muisteltu melkein 10 vuoden ajan naureskellen.
Osallistuimme koko perheen voimin ”5 kalalajin kisaan”. Tehtävänä oli aikarajan puitteissa saada 5 eri kalalajia ja toimittaa ne puntarille ajan päättyessä. Mainittakoon, että mieheni on erityisen tarkka alamittojen ja kalastuksen sääntöjen noudattaja.
Meillä oli jo 3 eri kalaa kyydissä ja sitten iski toisen tyttären virveliin kuha. Kala kyytiin ja mieheni sitä sitten mittaamaan. Mittaa kertyi 41,5 cm, jolloin mies oli sitä mieltä, että pois vaan, kun on 0,5cm alamittainen. Minä sanoin, että josko netistä nyt vielä tarkistaisin sen alamitan, kun muistelin, että 40 cm oli raja. Juuri, kun sain kaivettua tiedon, että 40 cm on oikein, kuulin loiskahduksen, kun kuha palautui veteen!
Toista kuhaa ei saatu, kisa hävitti niukasti ja tyttäret olivat käärmeissään isälleen.
Vuosien saatossa mittavitsi ja muistuta häviöstä tulee esiin joka kerta, kun mieheni aloittaa kalan mittaamisen. Voisi kai sanoa, ”kuha osallistuttiin”. Hauskaa oli silti yhteinen aika veneessä. // nainen

Läpi elämän kantavia muistoja
”Lasten kanssa mato-ongella myöhään illalla tyynellä lammella Kainuussa, samalla reissulla näimme myös karhun.” // mies