26.04.2017 13:00
Jäsenille
  Etusivu >> Laatu-Apajat 

 
 
 
 
 
LAATU-APAJAT

LAATU-APAJAT

TERVETULOA LAATU-APAJILLE TIETOA HAAVIMAAN !

Laatu-Apajat kalapaikkaopas sisältää 71 kotimaista kalastuskohdetta, joiden tiedot on päivitetty vuosina 2011-2016. Laatu-Apajissa kalastuskohteet on luokiteltu niiden ympäristön, kalaston ja palveluiden perusteella. AAA-luokan Laatu-Apaja on kohde, joka tarjoaa luontaiset kalakannat ja ympäristön, mutta palvelut ovat kuitenkin saatavilla. Luonnonmukaisuus on ykkösasia. Oppaasta löydät tiedot mistä kohteiden kalastusluvat ja alueen muut palvelut löytyvät.

HUOM! Kalastuslaki ja -asetus muuttuivat vuoden 2016 alussa. Kalastuskohteiden lupasäännöksiin, alamittoihin ja kiintiöihin tulee muutoksia. Päivitämme uusia kohdetietoja sitä mukaa kun saamme uusia kalastussääntöjä. 

Ilmoita virheestä sivustolla sähköpostilla admin

LUOKITUSKRITEERIT

YMPÄRISTÖ

A Luontainen, rakentamaton vesistö tai ranta
B Kulttuuriympäristö, perinneympäristö
C Rakennettu vesistö tai ranta, esim. taajama

KALASTO

A Luontaiset kalakannat, monipuolinen vesienhoito
B Sekä istutettuja että luontaisia kalakantoja
C Kohde on pyyntikokoisten kalojen istutusten varassa

PALVELUT

A Korkeatasoiset palvelut kalastajalle
B Kohteessa tai kunnassa tärkeimmät yleispalvelut
C Pitkä matka palveluihin tai ainoastaan luvanmyynti

LAPSESTA KALAAN KOHDE - nuorimmille lapsille ja lapsiperheille hyvin sopiva yksittäinen kalastuskohde. Helppo saavutettavuus ja hyvät palvelurakenteet. Lapsiperheille sopivat kalastusluvat helposti saatavilla. 

LÄHIKALASTUSPAIKKA - kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

Myös uusien kohteiden luokittaminen ja Laatu-Apajat kohteiden uudelleen arviointi on mahdollista, kysy lisää! Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry, Vanha talvitie 2-6 A 11, 00580 Helsinki, puh. 050 597 4933, fax. (09) 684 9904, s-posti: vapaa-ajankalastaja(at)vapaa-ajankalastaja.fi, kotisivut: www.vapaa-ajankalastaja.fi

Valokuvat Laatu-Apajat kohteista: Petter Nissen, Jaana Vetikko, Juha Ojaharju, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Risto Tarikka, Olli Saari, Eero Kokkarinen, Anssi Vainikka, Timo Hartikainen, Mika Hiltunen, Markku Vierelä, Teemu Huovinen, Jouni Ronkainen, Kari Taimisto, Timo Ruokonen, Juha-Matti Hakala, Robert Jansson, Olof Pona, Olli Ylönen, Mika Kotavuopio.

Laatu Apajat oppaan alkuperäispainoksen lehtimuodossa toimitti Gunnar Wendell, SKK. 

  
Powered by WebUpdate