Valkeakosken Kalaveikot valittiin vuoden kalastusseuraksi

Vuoden kalastusseuran kunniakirjan otti Valkeakosken Kalaveikkojen puolesta vastaan Ilkka Keinänen. SVKn hallituksen puheenjohtaja Stina Koivisto ja toiminnanjohtaja Olli Saari luovuttivat sen. Kuva: Johanna Antila.

Valkeakosken Kalaveikot valittiin vuoden kalastusseuraksi
Kunniamerkkejä ja kunniaviirejä myönnettiin ansioituneille vapaa-ajankalastuksen edistäjille

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) julkisti tänään Helsingissä syyskokouksessaan perinteiseen tapaan vuoden kalastusseuran. Valinta kohdistui tällä kertaa Valkeakosken Kalaveikkoihin, joka on yksi maamme suurimmista kalastusseuroista lähes 800 jäsenellään. 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi SVK palkitsi myös ansioituneita vapaa-ajankalastuksen edistäjiä kunniamerkein ja -viirein.

Vuoden kalastusseuran valinnan tehneen SVK:n viestintätoimikunnan mukaan Valkeakosken Kalaveikot on osoittanut, että runsaalla ja monipuolisella toiminnalla voidaan välttää suuren kalastusseuran näivettyminen. Perinteisen kilpailutoiminnan ohella Kalaveikot on tunnettu esimerkiksi Apianvirran heittokalastusalueen hoitamisesta ja kalaveneiden vuokraustoiminnastaan.
”Pitkän perinteen omaavalla Tappajahauki-uistelukilpailulla on myös laaja sponsori-, talkoo- ja kilpailijajoukko, joka pitää seuran tuntosarvet herkkinä myös oman seuran toiminnan ulkopuolelle”, viestintätoimikunta toteaa valintaperusteluissaan.

Valkeakosken Kalaveikkojen sihteeri Simo Suihko kertoo ottaneensa tiedon valinnasta vuoden kalastusseuraksi tyytyväisenä vastaan.
”Tuntuuhan se totta kai hyvältä saada tunnustusta toiminnasta, kun olemme pitkään tehneet työtä myös nuorten kalastusharrastuksen edistämiseksi”, hän sanoo.
Monipuolisen toiminnan lisäksi Suihko nostaa Valkeakosken Kalaveikkojen vahvuudeksi sen, että seurassa on kaikenikäisiä jäseniä.
”Löytyy isovanhempia ja heidän lapsiaan sekä lapsenlapsiaan. Näin kokeneita konkareita riittää opastamaan kalastusharrastuksensa alussa olevia nuoria”, Suihko kertoo.

Vuoden kalastusseuran kunniakirjan otti Valkeakosken Kalaveikkojen puolesta vastaan Ilkka Keinänen. SVKn hallituksen puheenjohtaja Stina Koivisto ja toiminnanjohtaja Olli Saari luovuttivat sen. Kuva: Johanna Antila.

SVK palkitsi myös ansioituneita toimijoita ja yhteistyökumppaneita

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Sen kunniaksi järjestö palkitsi syyskokouksessaan kunniamerkein ja kultaisin ansiomerkein henkilöitä ja vapaa-ajankalastajapiirien toimijoita, jotka ovat poikkeuksellisen ansiokkaasti toimineet vapaa-ajankalastuksen hyväksi.
Yhteistyökumppaneita kiitettiin kunniaviirein menestyksellisestä toiminnastaan. Lisäksi SVK palkitsi kunniaviireillä vapaa-ajankalastajapiireittäin ansioituneita kalastusseuroja osoituksena aktiivisesta, monipuolisesta ja esimerkillisestä seuratoiminnasta.

Syyskokouksessa paikalla olleita kunniamerkkien saajia. Kuva: Jaana Vetikko.

Palkitut

Kunniamerkki: Ilkka Mäkelä (ent. SVKn toiminnanjohtaja), Ilkka Sailo (ent. Suomen Kalamiesten Keskusliiton tiedottaja), Markku Marttinen (ent. Elyn kalatalouspäällikkö), Hannu Routio (Etelä-Suomen Vapaa-ajankalastajapiiri), Jarmo Niitynperä ja Kaija Tanhuanpää (Lounais-Suomi), Pekka Kaskela (Häme), Jaakko Knaapila (Pohjanmaa), Juha Syvärinen ja Anita Törmänen (Pohjois-Pohjanmaa), Merja Kekki (Lappi), Juha Väisänen (Kainuu), Timo Hartikainen (Pohjois-Karjala), Eero Kokkarinen ja edesmennyt Kyösti Kauppinen (Pohjois-Savo), Tapani Kurki (Etelä-Savo), Pekka Turunen (Etelä-Karjala), Veikko Karinkanta (Kaakkois-Suomi) ja Hemmo Hirvonen (Keski-Suomi).
Kultainen ansiomerkki: Mikko Peltola (toimittaja).
Kunniaviirit yhteistyökumppaneille: Metsähallitus, Kuusamon Uistin, Finlandia Uistin ja Eduskunnan kalakerho.
Kunniaviirit kalastusseuroille (jaettu/jaetaan piirien syyskokouksissa): Tuusulanjärven Urheilukalastajat (Etelä-Suomi), Naantalin seudun Urheilukalastajat ja Huittisten Kalakerho (Lounais-Suomi), Hervannan-Kaukajärven Kalakerho (Häme), Seinäjoen seudun Onkijat (Pohjanmaa), Iin Kalamiehet (Pohjois-Pohjanmaa), Veitsiluodon Kalamiehet ja Sodankylän Perhokalastajat (Lappi), Kajaanin Perhokerho (Kainuu), Lesnan Naputtajat (Pohjois-Karjala), Puijon Pilkki (Pohjois-Savo), Puruveden Kala-Harrit (Etelä-Savo), Lappeenrannan Urheilukalastajat (Etelä-Karjala), Loviisan seudun Eränkävijät ja Lahden Kalaveikot (Kaakkois-Suomi) ja Viitasaaren Kalakaverit (Keski-Suomi).

 

Lisätietoja:
tiedottaja Jaana Vetikko p. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
toiminnanjohtaja Olli Saari p. 050 339 4660, olli.saari@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.