Jigikierrätys 2020-07-14T21:02:11+00:00

Jigikierrätys

Vesissämme on entistä enemmän roskia ja se ei todellakaan ole hyvä asia!
Me SVK:ssa päätimme ryhtyä toimeen roskaantumisen vähentämiseksi ja aloitimme vanhojen ja rikkinäisten jigien sekä muiden pehmovieheiden keräyksen ja kierrätyksen. Mukaan toimintaan lähti joukko kalastusvälineliikkeitä eri puolilta Suomea sekä isojen haukishadien valmistajana tunnettu Captain Ollie. Olemme myös aloittaneet yhteistyön Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.

Keräysastia löytyy kalastusvälineliikkeestä sekä Rosvo-Roope-aluksilta
Jigien keräys alkoi Venemessuilla 2020 ja jatkuu nyt kalastusvälineliikkeissä. Veimme jigikeräysastioita kalastusvälineliikkeisiin eri puolille maata. Oheisesta kartasta löydät lähimmän keräysastian sijainnin.
Vapaa-ajan asukkaat ja mökkiläiset voivat osallistua jigikeräykseen Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoaluksilla. Mikäli olet tuomassa jigejä huoltoalukselle, kannattaa ensin soittaa ja tiedustella reittiä. Alusten yhteystiedot löydät täältä: www.pidasaaristosiistina.fi/yhteystiedot.
Käy siis läpi jigirasiasi, pengo kalastuspakkisi ja tarkista vielä venekin; kerää kaikki rikkoontuneet ja käytöstä poistamasi jigit ja vie ne lähimpään keräysastiaan. Astiaan voi tuoda kaikenkokoisia jigejä, aina mikrojigeistä isoihin haukishadeihin.

Kerätyistä jigeistä tehdään uusia haukijigejä
Viemme syksyllä kaikki kerätyt jigit Captain Ollien jigipajalle. Siellä jigit sulatetaan ja valetaan uudestaan. Ne saavat uuden, hauille maittavan muodon ja lopuksi Captain Ollie taikoo niiden pintaan vastustamattoman värityksen.
Valmiit tuotokset tulevat myyntiin syksyllä. Osa shadien myyntituotosta menee haukitehtaiden perustamiseen.

Jigikeräysastiat löytyvät näistä kalastusvälineliikkeistä
Samfishing, Kuopio
Meri & Metsä, Raisio
Nippon Verkko, Tampere
Kalastus-Suomi, Lempäälä, Ideapark
Kurre, Vaasa
Ruoto, Tuusula
Wobbleri, Helsinki

Jigikeräysastiat Pidä Saaristo siistinä ry:n huoltoaluksilla
Saaristomerellä M/S Roope
Päijänteellä M/S Roopetar
Saimaalla M/S Roope-Saimaa
Pohjanlahdella M/S Roope-Botnia

Jigikierrätysastia

Tuo vanhat ja rikkoontuneet jigit kierrätettäväksi