Aikuistoiminta

SVK:n uutta aikuistoimintaa

Seurapiloteista syöttiä aikuistoimintaan

Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) käynnistää vuoden 2021 aikana kokeilevaa pilottitoimintaa yhdessä valittujen kalastusseurojen ja piirien kanssa uuden kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on luoda yhteistyössä seurojen kanssa hyviä, uusia toimintatapoja ja -malleja sekä palveluita, joilla voidaan kannustaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin, houkutella uusia aikuisia harrastajia mukaan seuratoimintaan ja jonka avulla seurat voivat kehittää jäsen- ja varainhankintaansa.

Keskeiset kokemukset sekä suunnitteluprosessin ajalta että pilotoinnista jatkokehittämisideoineen dokumentoidaan SVK:n toimesta. Toiminnan kautta syntyneitä monistettavia sisältöjä, hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja jaetaan laajemmin kentälle toteutuneiden pilottien jälkeen.

Mukana vuonna 2021 pilottihankkeessa aikuistoimintaa kehittämässä ovat mm: Hämeenlinnan Urheilukalastajat HUK (Hämeenlinna), Kajaanin Kalastuskerho (Kajaani), Vaasan Urheilukalastajat ja Pilk Kings (Vaasa), Saarenkiertäjät (Rauma), Rantakylän Kalakaverit (Mikkeli), Tapiolan Kalakerho (Espoo), Puijon Pilkki (Kuopio).

Onko kalastusseurasi SVK:n jäsenseura ja kiinnostunut kehittämään kilpailuneutraalia seuratoimintaa aikuisille? Haluaisitteko kuulla aiheesta ja seurapilottikokeilun mahdollisuuksista lisää? Ota yhteyttä: aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi p. 050 573 9332 tai oman alueesi kalatalousasiantuntijaan.

Alkuvaiheen sparrausta ja suunnitteluapua seuroille

Pilottitoiminnan lisäksi annamme myös alkuvaiheen neuvontaa SVK:n jäsenseuroille kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Onko seurassanne idea tai alustava ajatus aikuisille suunnatun toiminnan käynnistämiseksi, mutta ette ole aivan varma sen toteuttamistavasta tai miten siitä kannattaisi viestiä kohderyhmille? Kehitä ideaa kanssamme! Neuvomme ja annamme ensivaiheen apua idean jatkokehittämiseksi ja tuotteistamiseksi käytäntöön. Alkuvaiheen neuvontapalvelu on tarkoitettu kaikille SVK:n jäsenseuroille. Voimme yhdessä myös pohtia voisiko ideasta jalostua seurapilotti.

SeuraLivet Facebookissa

SeuraLivet ovat Suomen Vapaa-ajankalastajien Facebook-kanavalla lähetettäviä  livelähetyksiä, jotka toteutetaan yhdessä SVK:n jäsenseurojen kanssa. SeuraLivet tuovat seuratoiminnan kautta esille ajankohtaisia kalastusaiheita ja -teemoja, tapahtumia ja tietenkin myös seuran toimintaa.  Kutsu SeuraLive teille käymään ja viestitään toiminnastanne harrastajille yhdessä!

Tutustu seurapilottiin: Ahvenpilkillä Kajaanin Kalastuskerhon matkassa

Tutustu seurapilottiin: Madepilkillä Hämeenlinnan Urheilukalastajien matkassa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila, johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332 tai voit ottaa yhteyttä myös oman alueesi kalatalousasiantuntijaan.

Aikuistoiminnan toimenpiteitä tuetaan Maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.