Aikuistoiminta

Seurapilotit opastavat aikuisia kalastusharrastukseen

Kalastusharrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa. Myös aikuisena. Verenperintönä kalastustaidon saa yhä harvempi, joten käytännön kalastustaitojen opastukselle on kasvava tarve. Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on käynnistänyt kokeilevaa pilottitoimintaa yhdessä valittujen kalastusseurojen ja piirien kanssa uuden kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on luoda yhteistyössä seurojen kanssa hyviä, uusia toimintatapoja ja -malleja sekä palveluita, joilla voidaan kannustaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin, kannustaa uusia aikuisia harrastajia mukaan seuratoimintaan ja jonka avulla seurat voivat kehittää jäsen- ja varainhankintaansa.

Toiminnan kautta syntyneitä monistettavia sisältöjä, hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja jaetaan seurakentälle toteutuneiden pilottien jälkeen.

TULOSSA: Lue pilottien tuloksista elokuussa 2022 julkaistavassa Vapaa-ajan Kalastaja -lehdessä. Matalan kynnyksen opastaville tapahtumille on kysyntää ja niiden avulla saadaan lisää mielekästä sisältöä myös seurojen toimintaan.

Tutustu seurapilotteihin

Aikuisille suunnattua kilpailuneutraalia seurapilottitoimintaa on toteutettu vuosien 2021-2022 aikana eri jäsenseurojen kanssa. Klikkaa pilotin nimeä ja tutustu toimintaan! Ota parhaat käytännöt ja vinkit oman seurasi käyttöön tai ilmoittaudu mukaan oppimaan kalastuksen taitoja. Jo päättyneiden  seurapilottien seurojen toimintaan ovat uudet harrastajat tervetulleita, joten ota yhteyttä seuraan! Jos olette seurassanne kiinnostuneet toteuttamaan jonkun pilotin kaltaista toimintaa, ole yhteydessä ja autamme polkaisemaan homman liikkeelle ja autamme myös markkinoinnissa.

Hämeenlinnan Urheilukalastajat HUK (Hämeenlinna) seurapilottina Madepilkinnän houkuttelemana mukaan aikuis- ja seuratoimintaan. Pilotti on päättynyt, mutta toiminta jatkuu.  Seuran aikuistoimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.

Kajaanin Kalastuskerho (Kajaani) seurapilottina Nappaa kalastuksesta harrastus -kurssi. Pilotti on päättynyt, mutta toiminta jatkuu. Seuran aikuistoimintaan ovat uudet aikuisjäsenet lämpimästi tervetulleita.

Vaasan Urheilukalastajat ja Pilk Kings (Vaasa) seurapilottina Kaupungin parhaat kalapaikat. Pilotti on päättynyt. Seurojen toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.

Saarenkiertäjät (Rauma) seurapilottina KalaRauma-kurssi. Pilotti on päättynyt.  Seuran toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita!

Puijon Pilkki (Kuopio) seurapilottina Madebussi – yhdessä oppimaan madepilkinnän taitoja. Pilotti on päättynyt. Seuran toimintaan ovat uudet aikuisjäsenet tervetulleita! Naisille suunnattua toimintaa mm. suunnitteilla.

Veitsiluodon Kalamiehet (Kemi) seurapilotti  Kalasta & kokkaa! Kurssi on päättynyt, mutta seuran toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.  Toiminnasta ja kalastustaitojen kartuttamisesta kiinnostuneet olkaapas yhteydessä seuraan.

JUURI NYT:

Kainuun kalastuslinko

Kainuun Vapaa-ajankalastajat Kalastusseurojen innoittamana kalastusharrastuksen pariin! Tule oppimaan monipuolisesti kalastustaitoja eri erikoisseurojen opastuksella.  Kainuun Kalastuslinko kokoaa alueen seurojen vahvuudet yhteen ja tuo kalastusharrastusta monipuolisesti esille houkutellen mukaan toimintaan! Kainuun kalastuslinko alkoi pilkinnän opastuksella ja jatkuu 7.7. 2022 Kajaanin keskustassa Kauppatorin rannassa heittouistelun ja vetouistelun merkkeissä (Huom! Alkuperäinen päivä 16.6. peruuntunut huonon sään takia).  Lisätietoa piirin sivuilta sekä Facebookista.

Kalasta vastuullisesti -kurssi

Kalasta vastuullisesti -kurssi lauantaina 3.9.2022 klo 9-16, Jyväskylä. Kurssi on tarkoitettu vastuullisen vapakalastuksen periaatteista ja taidoista kiinnostuneille. Tule oppimaan asiantuntijoiden johdolla.  Lue lisää  ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Mimmit kalastaa!

Olethan tutustunut jo Mimmit kalastaa! -toimintaan jonka tavoitteena on madaltaa kalastusharrastuksen aloittamisen kynnystä sekä kannustaa tyttöjä ja naisia entistä runsaammin kalastusharrastuksen pariin. Tarjolla paljon tapahtumia kalastusharrastukseen tutustumiseksi ja taitojen syventämiseksi.

Mukaan pilottiseuraksi?

Etsimme jatkuvalla haulla kalastusseuroja toteuttamaan kanssamme yhdessä pilotteja vuoden 2022 aikana. Onko teillä uusi idea jota haluaisitte testata aktivoidaksenne toimintaanne aikuisille suunnatun toiminnan avulla?  Tai haluatteko käynnistää omassa seurassanne jonkun jo toteutetun seurapilotin pohjalta? Ota yhteyttä! Autamme teitä mm. idean kehittämisessä, konseptoinnissa sekä markkinoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa sekä tarjoamme tukevaa budjettia toimintaan.

Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi p. 050 573 9332. Voit myös kontaktoida oman alueesi kalatalousasiantuntijaa.

Alkuvaiheen sparrausta ja suunnitteluapua seuroille

Pilottitoiminnan lisäksi annamme myös alkuvaiheen neuvontaa SVK:n jäsenseuroille kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Onko seurassanne idea tai alustava ajatus aikuisille suunnatun toiminnan käynnistämiseksi, mutta ette ole aivan varma sen toteuttamistavasta tai miten siitä kannattaisi viestiä kohderyhmille? Kehitä ideaa kanssamme. Neuvomme ja annamme ensivaiheen apua idean jatkokehittämiseksi ja tuotteistamiseksi käytäntöön. Alkuvaiheen neuvontapalvelu on tarkoitettu kaikille SVK:n jäsenseuroille. Voimme yhdessä myös pohtia voisiko ideasta jalostua seurapilotti.

SeuraLivet Facebookissa

SeuraLivet ovat Suomen Vapaa-ajankalastajien Facebook-kanavalla lähetettäviä  livelähetyksiä, jotka toteutetaan yhdessä SVK:n jäsenseurojen kanssa. SeuraLivet tuovat seuratoiminnan kautta esille ajankohtaisia kalastusaiheita ja -teemoja, tapahtumia ja tietenkin myös seuran toimintaa.  Kutsu SeuraLive teille käymään ja viestitään toiminnastanne harrastajille yhdessä!

Tutustu seurapilottiin: Ahvenpilkillä Kajaanin Kalastuskerhon matkassa

Tutustu seurapilottiin: Madepilkillä Hämeenlinnan Urheilukalastajien matkassa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila, johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332 tai voit ottaa yhteyttä myös oman alueesi kalatalousasiantuntijaan.

Voit olla yhteydessä myös toimintaa kehittämässä olevaan SVK:n Aikuistoimikuntaan.

Aikuistoiminnan toimenpiteitä tuetaan Maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.