Aikuistoiminta

 Opitaan kalastamaan yhdessä – tule mukaan

Kalastus maistuu! 52 tapaa innostua kalastuksesta

Kalastus maistuu!

Kalastus on hyödyllinen ja monipuolinen harrastus, jota voi harrastaa ympäri vuoden. Jokaisena vuodenaikana harrastus muuttaa muotoaan ja tarjoaa uudenlaisia elämyksiä: uusia tapoja kalastaa, uusia lajeja, uusia makuja! Suomen Vapaa-ajankalastajien teemavuosi 2023 Kalastus maistuu! haluaa tarjota ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä miten oppia käsittelemään omaa saalista ja hyödyntää sitä kotikeittiössä.

Tarjoilemme vuoden aikana yhteensä 52 kalastusharrastukseen kannustavaa vinkkiä, 13 jokaiselle kalastuskaudelle: talvelle, keväälle, kesälle ja syksylle. Luvassa mukavaa kalastusaiheista tekemistä vinkkien ja haasteiden muodossa kaikille kalastuksesta innostuneille; etenkin harrastusta aloitteleville mutta yhtä lailla uutta kokeiltavaa kokeneemmillekin kalastajille.

Lue lisää https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kalastusmaistuu/

Kansalaisopistojen kalastuskursseja aikuisille 2023

Suomen Vapaa-ajankalastajat toteuttaa yhteistyössä kansalaisopistojen kanssa opastavia kalastuskursseja.

Katso mitä kursseja eri puolelta Suomea löytyy (muista aina varmistaa että haet lähiopetuksessa olevia kursseja hakukoneesta; automaattisesti tulee etäopetus ensimmäisenä)

Kalastuskursseja kannattaa aktiviisesti ehdottaa oman alueen kansalaisopistoille. Olemme mukana kurssien toteutuksessa resurssiemme mukaan ja voimme myös auttaa löytämään kursseille vetäjiä mm. paikallisista seuratoimijoista. Kalastusteemaisia kursseja voit hakea myös kansalaisopistojen valtakunnallisesta kurssihakupalvelusta.

Mimmit kalastaa!

 

Olethan tutustunut jo Mimmit kalastaa! -toimintaan jonka tavoitteena on madaltaa kalastusharrastuksen aloittamisen kynnystä sekä kannustaa tyttöjä ja naisia entistä runsaammin kalastusharrastuksen pariin. Tarjolla paljon tapahtumia kalastusharrastukseen tutustumiseksi ja taitojen syventämiseksi. Lähde mukaan!


Seurapilotit opastavat aikuisia kalastusharrastukseen

Kalastusharrastuksen voi aloittaa myös aikuisena. Verenperintönä kalastustaidon saa yhä harvempi, joten käytännön kalastustaitojen opastukselle on kasvava tarve. Kilpailut eivät ole kaikkien juttu, vaan moni kaipaa opastusta kalastusharrastukseensa ja yhdessä tekemistä ilman kilpailu-ulottuvuutta. Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) onkin  käynnistänyt uutta opastavaa toimintaa yhdessä valittujen kalastusseurojen ja piirien kanssa kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on luoda yhteistyössä seurojen kanssa hyviä, uusia toimintatapoja ja -malleja sekä palveluita, joilla voidaan kannustaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin.

Ota vinkit käyttöön omaan toimintaan

Aikuisille suunnattua kilpailuneutraalia toimintaa on kokeiltu eri jäsenseurojen kanssa. Klikkaa pilotin nimeä ja ota parhaat käytännöt ja vinkit oman seurasi käyttöön. Jo päättyneiden  aikuispilottien seurojen toimintaan ovat uudet harrastajat tervetulleita, joten jos kalastusharrastus kiinnostaa, ota yhteyttä seuraan.  Jos olette seurassanne kiinnostuneet toteuttamaan jonkun pilotin kaltaista toimintaa, ole yhteydessä SVK:n aikuistoiminnan koordinaattoriin ja autamme polkaisemaan homman liikkeelle: suunnittelemme kanssanne tapahtuman tai kurssin sisällön ja autamme markkinoinnissa konkreettisesti.

Alla jo päättyneitä pilotteja, joita on toteutettu vuosina 2021-2022. Seurojen toimintaan ovat uudet jäsenet tervetulleita!


Aikuisten kalakerho
. Seuran omista vahvuuksista käynnistynyt kurssikokonaisuus, jota tuki järjestön talviteeman markkinointi. Pilotissa toteutuskumppanina Hämeenlinnan Urheilukalastajat HUK.  Seuran aikuistoimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.


Nappaa kalastuksesta harrastus -kurssi
. Alkeiskurssi, jonka aikana opeteltiin monipuolisesti eri kalastusmuotoja. Pilotissa toteutuskumppanina Kajaanin Kalastuskerho.  Seuran aikuistoimintaan ovat uudet aikuisjäsenet lämpimästi tervetulleita.


Kaupungin parhaat kalapaikat
. Teematapahtuma, jonka aikana tutustuttiin polkupyörillä kaupungin parhaisiin ja helposti saavutettaviin kalapaikkoihin, samalla esitellen eri kalastusmuotoja. Pilotin toteuttajakumppaneina Pilk Kings ja Vaasan Urheilukalastajat. Seurojen toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.


KalaRauma-kurssi
. Alkeiskurssi, jonka aikana opeteltiin ongintaa, heittokalastusta ja pilkintää. Pilotin toteuttajakumppanina Saarenkiertäjät ry. Seuran toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita!


Madebussi
– yhdessä oppimaan madepilkinnän taitoja. Teematapahtuma, jossa matkattiin bussilla yhdessä madepilkille oppimaan madepilkinnän taitoja. Pilotin toteuttajakumppanina Puijon Pilkki. Seuran toimintaan ovat uudet jäsenet tervetulleita!

Kalasta & kokkaa! Alkeiskurssi, joka yhdisti neljä eri tapaa kalastaa ja laittaa kalasta maittavaa ruokaa. Pilotin toteuttajakumppanina Veitsiluodon Kalamiehet. Seuran toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.

 

Kainuun kalastuslinko

Kainuun Vapaa-ajankalastajat Kalastusseurojen innoittamana kalastusharrastuksen pariin! Tule oppimaan monipuolisesti kalastustaitoja eri erikoisseurojen opastuksella.  Kainuun Kalastuslinko kokoaa alueen seurojen vahvuudet yhteen ja tuo kalastusharrastusta monipuolisesti esille tarjoten opastusta ja mahdollisuuden liittyä seuraan mukaan.   Lisätietoa Matti p. 050 369 7667, piirin sivuilta sekä Facebookista.


 

 Autamme jäsenseuroja

Onko teillä uusi idea jota haluaisitte testata aktivoidaksenne kilpailuneutraalia toimintaanne aikuisille?  Tai haluatteko käynnistää omassa seurassanne toimintaa pilottien pohjalta? Ota yhteyttä! Autamme käynnistämään homman, autamme suunnittelussa ja markkinoinnissa. Teemme puolestanne esim. markkinointikuvat joita voitte hyödyntää toiminnasta viestiessänne.

Ota yhteyttä: Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi p. 050 573 9332. Voit myös kontaktoida oman alueesi kalatalousasiantuntijaa.

SeuraLivet Facebookissa

SeuraLivet ovat Suomen Vapaa-ajankalastajien Facebook-kanavalla lähetettäviä  livelähetyksiä, jotka toteutetaan yhdessä SVK:n jäsenseurojen kanssa. SeuraLivet tuovat seuratoiminnan kautta esille ajankohtaisia kalastusaiheita ja -teemoja, tapahtumia ja tietenkin myös seuran toimintaa.  Kutsu SeuraLive teille käymään ja viestitään toiminnastanne harrastajille yhdessä!

Tutustu seurapilottiin: Ahvenpilkillä Kajaanin Kalastuskerhon matkassa

Tutustu seurapilottiin: Madepilkillä Hämeenlinnan Urheilukalastajien matkassa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila, johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332 tai voit ottaa yhteyttä myös oman alueesi kalatalousasiantuntijaan.

Voit olla yhteydessä myös toimintaa kehittämässä olevaan SVK:n Aikuistoimikuntaan.

Aikuistoiminnan toimenpiteitä on tuettu Maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.