Aikuistoiminta

Seurapilotit opastavat aikuisia kalastusharrastukseen

Kalastusharrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa. Myös aikuisena. Verenperintönä kalastustaidon saa yhä harvempi, joten käytännön kalastustaitojen opastukselle on kasvava tarve. Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) on käynnistänyt kokeilevaa pilottitoimintaa yhdessä valittujen kalastusseurojen ja piirien kanssa uuden kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on luoda yhteistyössä seurojen kanssa hyviä, uusia toimintatapoja ja -malleja sekä palveluita, joilla voidaan kannustaa aikuisia kalastusharrastuksen pariin, kannustaa uusia aikuisia harrastajia mukaan seuratoimintaan ja jonka avulla seurat voivat kehittää jäsen- ja varainhankintaansa.

Keskeiset kokemukset sekä suunnitteluprosessin ajalta että pilotoinnista jatkokehittämisideoineen dokumentoidaan ja toiminnan kautta syntyneitä monistettavia sisältöjä, hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja jaetaan laajemmin seurakentälle toteutuneiden pilottien jälkeen.

Käynnissä olevat seurapilotit

Käynnissä on aikuisille suunnattua kilpailuneutraalia seurapilottitoimintaa tällä hetkellä kahdeksan eri jäsenseuran kanssa. Klikkaa pilotin nimeä ja tutustu toimintaan! Ota parhaat käytännöt ja vinkit oman seurasi käyttöön tai ilmoittaudu pilotin matkaan oppimaan kalastuksen taitoja.

Hämeenlinnan Urheilukalastajat HUK (Hämeenlinna) seurapilottina Madepilkinnän houkuttelemana mukaan aikuis- ja seuratoimintaan. Pilotti on päättynyt, mutta toiminta jatkuu.  Seuran aikuistoimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.

Kajaanin Kalastuskerho (Kajaani) seurapilottina Nappaa kalastuksesta harrastus -kurssi. Pilotti on päättynyt, mutta toiminta jatkuu. Seuran aikuistoimintaan ovat uudet aikuisjäsenet lämpimästi tervetulleita.

Vaasan Urheilukalastajat ja Pilk Kings (Vaasa) seurapilottina Kaupungin parhaat kalapaikat. Pilotti on päättynyt. Seurojen toimintaan ovat uudet jäsenet lämpimästi tervetulleita.

Saarenkiertäjät (Rauma) seurapilottina KalaRauma-kurssi. Pilotti on käynnissä ja kurssille voi yhä ilmoittautua mukaan.

Rantakylän Kalakaverit (Mikkeli) seurapilottisuunnittelu käynnissä.

Puijon Pilkki (Kuopio) seurapilottina Madebussi – yhdessä madepilkille 22.2.2022. Lisätietoa tulossa pian!

Veitsiluodon Kalamiehet (Kemi) seurapilotti käynnissä Kalasta & kokkaa! Kurssille ilmoittautuminen avoinna, seuraava kurssikerta 23.3.2022.

UUSIA PILOTTISEUROJA HAUSSA! Etsimme kahta uutta kalastusseuraa toteuttamaan kanssamme yhdessä erityisesti talvikalastukseen liittyviä pilotteja talven 2022 aikana.

Ota yhteyttä: aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi p. 050 573 9332 tai oman alueesi kalatalousasiantuntijaan.

Alkuvaiheen sparrausta ja suunnitteluapua seuroille

Pilottitoiminnan lisäksi annamme myös alkuvaiheen neuvontaa SVK:n jäsenseuroille kilpailuneutraalin aikuistoiminnan kehittämiseksi. Onko seurassanne idea tai alustava ajatus aikuisille suunnatun toiminnan käynnistämiseksi, mutta ette ole aivan varma sen toteuttamistavasta tai miten siitä kannattaisi viestiä kohderyhmille? Kehitä ideaa kanssamme. Neuvomme ja annamme ensivaiheen apua idean jatkokehittämiseksi ja tuotteistamiseksi käytäntöön. Alkuvaiheen neuvontapalvelu on tarkoitettu kaikille SVK:n jäsenseuroille. Voimme yhdessä myös pohtia voisiko ideasta jalostua seurapilotti.

SeuraLivet Facebookissa

SeuraLivet ovat Suomen Vapaa-ajankalastajien Facebook-kanavalla lähetettäviä  livelähetyksiä, jotka toteutetaan yhdessä SVK:n jäsenseurojen kanssa. SeuraLivet tuovat seuratoiminnan kautta esille ajankohtaisia kalastusaiheita ja -teemoja, tapahtumia ja tietenkin myös seuran toimintaa.  Kutsu SeuraLive teille käymään ja viestitään toiminnastanne harrastajille yhdessä!

Tutustu seurapilottiin: Ahvenpilkillä Kajaanin Kalastuskerhon matkassa

Tutustu seurapilottiin: Madepilkillä Hämeenlinnan Urheilukalastajien matkassa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Aikuistoiminnan koordinaattori Johanna Antila, johanna.antila@vapaa-ajankalastaja.fi, p. 050 573 9332 tai voit ottaa yhteyttä myös oman alueesi kalatalousasiantuntijaan.

Aikuistoiminnan toimenpiteitä tuetaan Maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.