Covid19 ohjeistus

Päivitetty 18.8.2020

OHJEITA KILPAILUJÄRJESTÄJILLE (COVID-19)

Tärkeät linkit ajantasaisiin ohjeisiin, jotka tulee ottaa huomioon tilaisuutta suunniteltaessa:
THL:n viralliset korona-ohjeet
THL:n suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille


Ohjeita ja käytäntöjä kalastuskilpailujen järjestämiseen

– normaalioloista poiketen, kimppakyytejä ei suositella. Paikalle tulee saapua yksin tai korkeintaan omien perheenjäsenten kanssa. Lähistöllä asuvat voivat saapua paikalle myös kävellen tai pyöräillen, mikäli kilpailun luonne (tavaran määrä) sen sallii.

– turvavälit pidetään kaikissa tilaisuuden tilanteissa, niin järjestäjien kuin osallistujienkin välillä.

– Järjestäjien suositellaan suojautumaan kasvomaskein ja suojakäsinein tilaisuuksissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

– huolehditaan käsihygieniasta, eli tarjotaan käsidesiä ainakin parissa eri kohdassa kilpailualuetta (käsidesipisteiden määrää voidaan nostaa isommissa tapahtumissa).

– kilpailukortit; järjestäjä käsittelee kilpailukortteja suojahanskoin ja jokainen kortti suljetaan minigrip-pussiin, ennen kuin se annetaan kilpailijalle. Kilpailija ei poista korttia pussista, vaan ojentaa sen avaamattomana kilpailun päätteeksi takaisin järjestäjälle. Järjestäjä käsittelee korttia taas suojahanskoin.

– tapahtuma-alueen järjestelyt tehdään niin, ettei ihmistungoksia tai lähikontakteja synny:

 • jonoja voi välttää esimerkiksi suosimalla pelkkää ennakkoilmoittautumista. Myös osanottomaksu tapahtuu etukäteen verkossa.
 • mahdollisille varapaikoille saa siirtyä turvavälit huomioon ottaen.
 • punnitukset voidaan hoitaa yksi kerrallaan huutamalla kilpailijan numeron, jolloin ainoastaan ko. kilpailija liikkuu kohti vaakaa, muut pysyvät paikallaan (turvavälit huomioon ottaen). Kilpailija asettaa itse saaliin vaa´alle, odottaa että lukema saadaan kirjattua ja nostaa sitten kalat niille tarkoitettuun saaviin tms.
 • palkinnot voidaan jakaa vasta jälkikäteen (esim. lahjakortteja voi postittaa voittajille jne.). Jos palkintojenjako kuitenkin halutaan järjestää perinteisellä tavalla, tulee toimia näin:

– palkinnot asetetaan valmiiksi järjestykseen esimerkiksi pöydälle, jonka jälkeen ilmoitetaan tulosjärjestyksessä palkintoihin oikeutetut kilpailijat. Pidetään riittävä tauko jokaisen kilpailijan jälkeen, jotta palkittava saa rauhassa noutaa oman palkintonsa. Vasta kun tämä on siirtynyt takaisin sivummalle, luetaan tuloslistalta seuraavan kilpailijan nimi.

– palkittavia ei kätellä, halailla tms., mutta raikuvat aplodit ovat sallittuja.

– palkintojaon yhteydessä pidetään riittävä turvaetäisyys sekä kanssakilpailijoihin että järjestäjiin, mukaan lukien mahdollisten valokuvausten aikana. Mitalistit eivät siis tunkeudu toistensa iholle valokuvaustenkaan aikana, vaan turvavälit otetaan huomioon kaikessa tekemisessä.

SVK kuitenkin suosittelee, ettei perinteisiä palkintojenjakotilaisuuksia järjestettäisiin toistaiseksi lainkaan.

– buffetteja ei suositella järjestettäväksi.

– huonovointisena tai sairaana ei kilpailuihin saa lähteä. Sama koskee tilannetta, jossa joku muu perheenjäsen on sairastunut. Jos sairastunut henkilö kuitenkin kilpailupaikalla havaitaan, hänet diskataan ja lähetetään oitis pois/kotiin kisasta.


Ohjeistukset veneestä kalastuskilpailuihin

 1. Ilmoittautumiset otetaan vastaan kilpailupaikalle johtavan tien varrella tai etukäteen.
 2. Veneet lasketaan veteen ja miehistö siirtyy suoraan veneisiin.
 3. Kipparikokous järjestetään kovaäänilaitteita apuna käyttäen, tai se korvataan etukäteen lähetettävällä kipparikokousohjeella.
 4. Punnitus; kilpailija laittaa saamansa kalat itse vaa´alle.
 5. Mittauskisoissa voidaan osallistujille antaa mittalaudat ja tunnistusesineet, jolloin saadut kalat ilmoitetaan kännykän avulla joko soittamalla tai muulla tavalla. Jäsenseurat voivat tiedustella SVK:lta tulosohjelman käyttöä, johon saalisilmoitukset voi lähettää ja joka laskee tulokset valmiiksi. (Huom. ohjelman käyttö edellyttää sääntöjä, jotka on jo ohjelmaan luotu)
 6. Palkinnot jaetaan ilman lähikontaktia, miehistö on yhtä lukuun ottamatta veneissään. Jos kyseessä on cup-osakilpailu, ei ole välttämätöntä jakaa palkintoja ennen päätösosakilpailua.
 7. Veneet nostetaan viimeisenä palkintojen jaon jälkeen