Riihimäen Erämessut

Riihimäen kansainväliset Erämessut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 7.-9.6.2024. Olemme mukana monipuolisen osasto- ja ohjelmatarjonnan kera!  Löydä osastoltamme oma tapasi kalastaa ja tule hakemaan parhaat vinkit kesän kalareissuille.

Erämessut 7.-9.6. 2024 Riihimäki

Messujen aukioloajat:

  • pe 7.6. 10–18
  • la 8.6. 10–18
  • su 9.6. 10–17

Osta liput ennakkoon täältä 

Löydät meidät messuilta:

  • Suomen Vapaa-ajankalastajien osasto U331
  • Lapsille ja nuorille suunnattu Fisuun Outdoor Activity park -osasto

Lähde FISUUN – lapsille ja nuorille

Tänä vuonna Erämessuilla on erityinen lapsille ja nuorille suunnattu toiminta-alue Outdoor Activity Park. Lapsille ja nuorille suunnatun kalastusohjelmamme löydät alueen Fisuun-toimintapisteeltä, jossa pääsee kokeilemaan mm. uistimen tarkkuusheittoa, vieheiden tuunausta, perhon tekoa  sekä tekemään oman lippauistimen. Voit myös tuoda sinulle tarpeettomat vieheet kierrätykseen Anna vieheille uusi elämä -keräyslaatikkoon. Tarjolla myös tietoa lasten ja nuorten kalastustapahtumista, kerhoista, leireistä ja paljon muuta asiantuntevaa vinkkiä kalastukseen. Suuntaa kohti Fisuun-flägejä!

Ohjelmamme Kalastajan Kanavan altaalla koko perheelle:

VAPAPÄIVÄ KASVATTAA KALASTAJIA

Suomalaislapsista suurin osa kalastaa. Metsähallituksen ja Vapaa-ajankalastajien lanseeraama Vapapäivä on johdattanut lapsia kalalle jo toistakymmentä vuotta. Tämän vuoden tapahtuma on messulauantaina jälleen kymmenillä kohteilla eri puolilla.

  • Pe 07.06. klo 12:45

KENESTÄ FISUUN-KALASTUSMESTARI?

Nopeatempoisessa skabassa kalastuskentältä tunnetut taitajat kisaavat kumpi nappaa eniten kaloja altaalta. Tule katsomaan kumpi pärjää ja kumpi sotkee siimansa! Samalla kuulet mitä mahdollisuuksia Suomen Vapaa-ajankalastajien Fisuun-nuorisotoiminta voi tarjota teidän perheelle kalastusharrastuksen parissa.

  • Pe 07.06. klo 11:45
  • La 08.06. klo 13
  • Su 09.06. klo 13

Löydä oma tapasi kalastaa

Etkö vielä ole löytänyt omaa tapaasi kalastaa? Kiinnostaisiko kalastus harrastuksena, mutta et tiedä ihan miten edetä asiassa? Tule pääosastollemme U331, me autamme alkuun! Annamme vinkkejä tapahtumista, seuratoiminnasta ja opastavista kursseista missä pääset mukaan harrastukseen myös aikuisena. Voit tulla kysymään ja juttelemaan ihan rennosti kalastuksesta. Vinkkaamme myös miten hyödyntää omaa saalista ja mitä kaikkea siitä voisikaan kotona kokata.

Mimmit kalastaa!

Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -toiminta edistää tyttöjen ja naisten kalastusharrastusta. Jo yli 1000 eri ikäistä mimmiä on päässyt tutustumaan konkreettttisesti kalastukseen Mimmit kalastaa! -tapahtumien siivittämänä. Jos siis sytyt luonnossa liikkumisesta tai viihdyt veden äärellä, tai kaipaat monipuolista uutta harrastusta, joka koukuttaa – ja haluat päästä bonuksena vielä nauttimaan terveellistä, itse hankittua lähiruokaa, tule kysymään aiheesta lisää osastollemme U331 ja liity kalastavien mimmien kasvavaan joukkoon! Tehdään Suomesta kalastavien naisten kuningatarkunta!

Jäsenkioskimme palvelee asiantuntijavoimin

Jäsenkioski osastollamme U331 auttaa kalastuksesta kiinnostuneita koko messujen ajan. Kioskilla vastataan ja opastetaan jäsenyyksiin ja muihin jäsenasioihin liittyviin kävijätiedusteluihin, mutta yhtä lailla tarjotaan myös asiantuntevaa tietoa esimerkiksi kalastuspaikkoihin, kalastuslakiin tai kalastonhoitomaksuun liittyviin kysymyksiin. Erämessuilla SVK:n jäseneksi liittyneille on messubonuksena tarjolla liittymislahja! Suomen Vapaa-ajankalastajien jäsenseurojen edustajat voivat tulla osastolle myös tutustumaan Vapaa-ajankalastajien uuteen Sense -jäsenrekisteriin ja sen toiminnallisuuksiin. Neuvomme myös OmaSVK-mobiilipalvelun käyttöönotossa.

Pyyntihetkestä pannulle -kalankäsittelynäytökset 

Vinkkejä kotimaisten kalojen käsittelyyn pyyntihetkestä fileeksi asti. Esityksessä kerrotaan kalan alkukäsittelyn merkityksestä kalan säilymiselle ja maulle sekä näytetään eri kalalajien perkaus ja fileointi. Tutustutaan myös lyhyesti kalankäsittelyvälineisiin. Käsiteltävinä lajeina on saatavuudesta riippuen muun muassa ahventa, kuhaa, särkeä ja lahnaa. Kalankäsittelijänä Jaana Vetikko. Vapaa-ajankalastajien teemavuoden Kalastus maistuu! -vinkit kalastusharrastukseen ja kalankäsittelyyn. Näytökset pidetään osastollamme U331.

Perjantaina 7.6. klo 12 ja 15

Lauantaina 8.6. klo 12 ja 15

Sunnuntaina 9.6. klo 12 ja 14

Erämessut - Löydät meidät täältä