Fisuun.fi – kalastavan nuoren tietopankki

Fisuun.fi – kalastavan nuoren tietopankki, 17.7.2017

Jos kalastuskärpänen on päässyt puremaan, löytyy helpotusta tiedonjanoon helposti fisuun.fi -internetsivustolta. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön ylläpitämä sivusto on hyvä tietolähde kalastavalle lapselle ja hänen vanhemmilleen.

Sivustolta löytyy vinkkejä eri kalastusmuotoihin ja ohjeita kalastusvälineiden tekemiseen. Jos mieltäsi taas askarruttaa, mikä kalalaji koukkuun tarttui, voit ottaa siitä valokuvan ja lähettää Kalaklinikalle tunnistettavaksi. Entä tunnistaisitko muiden Kalaklinikalle lähettämistä kuvista kalalajit? Myös kalastavat nuoret tuottavat sivustolle sisältöä: nuoret bloggaajat kertovat ajankohtaisista kalastusasioista ja omista kalaretkistään.

Oman lähialueen kalastusaktiiveihin ja kalapaikkoihin on hyvä tutustua lasten ja nuorten kalastustapahtumissa. Tapahtumat-osiosta löytyy koko perheelle tarkoitettuja onkitapahtumia ympäri Suomea. Kesän aikana järjestetään myös useita kesäleirejä, joilta saaliiksi jää helposti uusia kalakavereita. Katso lähialueesi leiri ja ilmoittaudu mukaan! Kaikki tapahtumat ja leirit löydät osoitteesta fisuun.fi/tulevia-kalastustapahtumia.

Nuorten kalastustapahtumissa ja leireillä lisävipinää tuo Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetty Sata lasissa kätköille -teemakilpailu. Kätköjen löytäjille on luvassa kalastusaiheinen palkinto. Tulevat tapahtumat, joissa kätköjä on mahdollista löytää, löydät osoitteesta fisuun.fi/teemakilpailu2017.

Fisuun löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Tykkää meistä Facebookissa ja seuraa Instagramissa!


Lasten ja nuorten kalatapahtumissa saa apua uusien kalastusmuotojen opettelussa. Kuva: Jaana Vetikko.

Lisätietoja:
kalastusohjaaja Maiju Puranen, puh.040 758 8724, maiju.puranen@vapaa-ajankalastaja.fi
tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi


Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 525 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.