Haasteet

Lähdetään yhdessä #madepilkille

Madepilkkiaika on nyt parhaimmillaan. Madetta pilkitään yleensä tammikuun puolivälistä helmikuun loppuun. Keskimäärin paras sesonki sijoittuu tammi-helmikuun vaihteeseen, jolloin mateet kerääntyvät kutualueilleen. Etelässä paras pilkkiaika alkaa jo useita viikkoja aikaisemmin kuin pohjoisessa.

Mateen onkijoilla kausi on alkanut jo loppusyksystä, kun mateet ovat alkaneet kerääntyä jokien suvantoihin. Sekä pilkkijät että onkijat suuntaavat madeapajille viimeistään iltahämärässä, sillä mateet aktivoituvat usein jo hämärän tullessa.

Nappaa vinkit mateen pilkintään tiedotteestamme (linkki kunhan julkaistu ke) ja suuntaa itse tai kavereiden kanssa mateita pilkkimään tai onkimaan.
Lisätietoa mateesta löydät kalalajiesittelystä.

Nappasiko? Jaa omat madekuvasi sosiaalisessa mediassa #madepilkille #vapaa_ajankalastajat.

Torstaina 28.1. julkaistavassa Vapaa-ajan Kalastaja -lehdestä pääset lukemaan myös, miten madepilkintä onnistuu kelluntarenkaasta käsin. Lehti tulee kaikille SVK:n jäsenille.
Madetta voi kalastaa myös avovedestä onkimalla. Katso onkivinkit alla olevalta videolta.

Korona vaikeuttaa nyt suurempien yleisötilaisuuksien järjestämistä, mutta tapahtuma-aikojen parantumista odotellessa voimme palata vuoden 2020 helmikuisiin Suomi madepilkkii -tapahtumatunnelmiin.