Haasteet

Nyt on aika lähteä ongelle!

Tänä kesänä ongitaan elämän mittaisia muistoja. Moni meistä on saanut ensimmäisen kosketuksensa kalastukseen juuri onginnan kautta. Onkiminen on leppoisaa puuhaa, mutta myös äärimmäisen jännittävää – riippuen miten lajia päätät harrastaa. Ongi jalat vedessä laiturin nokassa mökillä, ystävien tai lasten kanssa yhdessä kaupungissa, kisaile rennosti tai tosissaan. Ylläpidetään ja luodaan uutta monipuolista onkikulttuuria yhdessä. Onkiminen on maksuton yleiskalastusoikeus.

Onkikisojen kesä 2021
Street Fishing -kisakiertue jalkautuu kesä-syyskuussa 12 paikkakunnalle eri puolilla Suomea. Tässä suosiotaan jatkuvasti kasvattavassa rennossa kisamuodossa kalastetaan kaupunkien keskustoissa. Kilpailu käydään kahden hengen joukkuein ja nuoret osallistujat saavat tasoitusta. Kisan voittaja on se joukkue, joka onnistuu kalastamaan neljällä eri lajilla suurimman yhteismitan. Tutustu kisapäiviin ja ilmoittaudu mukaan jahtaamaan oman kaupunkisi kalakunkun titteliä! Street fishing -kilpailuissa saa kalastaa muutoinkin kuin onkimalla, mutta onkimisen on havaittu olevan yksi saalisvarmimmista tavoista pärjätä tässä kisassa.

Onki24 on koko kansan onkikilpailu, joka kisataan lauantaina 3.7. Tässä vuorokauden kestävässä, maamme laajimmassa onkikisassa voit valita kahdesta sarjasta: osallistu Fiilistely-sarjaan kesäpäivän iloksi tai ota onkiminen tosissaan Pro-sarjassa. Kisa käydään kahden hengen joukkuein ja kilpailuvesistönä toimivat kaikki Suomen onkimiseen ja kelaonkimiseen sallitut vesistöt. Oma tulos ilmoitetaan kisajärjestäjälle kuvaamalla saaliskalat annettujen ohjeiden mukaan. Kilpailukaloina on seitsemän yleistä särkikalaamme ja voittajan ratkaisee kolmen kalan suurin yhteismitta. Eri lajeilla annetut kertoimet tuovat strategista ajattelua rakastaville lisämaustetta kisaan. Tutustu sääntöihin ja palkintoihin kisasivuilla ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.6!

Fisuun Fongaus on lapsille ja nuorille tarkoitettu rajaton lajikalastuskilpailu, joka käynnistyy kesäkuussa ja kestää aina elokuun loppuun saakka. Mukaan voi ilmoittautua koko kesän ajan. Fongauksessa tavoitteena on kalastaa mahdollisimman monta eri kalalajia. Tässä kalastuksessa kaiken kokoiset kalat ovat yhtä arvokkaita. Fisuun Fongaukseen osallistuminen tuo mukavan lisän kesän onkiretkiin, kun pienikin kivenkolosta saatu kalalaji tuottaa onnistumisen tunteita. Lisäksi lajitunnistustaidot kehittyvät. Kisakalat ilmoitetaan järjestäjälle WhatsApp-sovelluksen avulla joko lapsen omalla tai vanhemman älypuhelimella.

”Äiti, sain tosi ison kalan!”
Kuinka paljon onnellisia muistoja onkimiseen liittyykään. Ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, että onkimisen taito nykyisin periytyy. Siksi neuvontatyötä kalastustaitojen opettamiseksi ja kalastuskulttuurin jatkamiseksi tarvitaan kasvavasti, niin lapsille ja nuorille mutta myös aikuisille.  Tätä tärkeää opastustyötä tehdään muun muassa järjestöömme kuuluvissa kalastusseuroissa sekä kalastusohjaajiemme auttamina kouluissa, kerhoissa ja tapahtumissa eri puolella maata. Löydät kesän parhaat lasten ja nuorten kalastustapahtumat ja leirit Fisuun-sivuiltamme. Jos haluat tukea kauttamme lasten ja nuorten kalastusharrastusta, voit tehdä sen lahjoitussivullamme.

Mökkikalastus kuuluu kesään
Viihdyit kesämökillä koko kesän tai vaikkapa lomamatkalla lyhyemmän aikaa, mökillä on hyvää aikaa kalastaa. Muista aina perehtyä ensin mökkivesistön mahdollisiin rajoituksiin, jos paikka on sinulle uusi. Mökillä on luontevaa nauttia rennoista kala-aterioista kesäkeittiön ehdoilla. Valmistukseen voi jokainen seurueen jäsen osallistua jokainen omien taitojensa mukaan. Kasasimme tärkeimmät vinkit onnistuneeseen mökkikalastukseen Mökkiläisen kalastusinfoon.

Jaa omat kesäonkihetkesi sosiaalisessa mediassa #vapaa_ajankalastajat #fisuun.

Kireitä siimoja!