Liity jäseneksi kalastusseuraan

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenliitoilla on koko maan kattava kala- ja eräseurojen verkosto, jonka kautta kaikki asiasta kiinnostuneet pääsevät mukaan seuratoimintaan. Jäsenyys kala- tai eräseurassa antaa uusia mahdollisuuksia oman kalastusharrastuksen kehittämiseen. Seuratoiminnan kautta löydät myös uusia kalakavereita ja yhteisön, jossa pääset jakamaan kalastusharrastuksen tuomaa iloa.

Seurat järjestävät jäsenilleen ja muillekin kalastuksesta kiinnostuneille erilaisia kalastus- ja kalankäsittelytapahtumia, ohjaavat nuoria kalastuksen pariin nuorisokerhojensa ja kalakummiensa avulla ja järjestävät runsaasti niin tiukkoja kuin leikkimielisiäkin kilpailuja eri kalastustavoissa. Järjestön fisuun.fi -sivuston tapahtumaosioon on listattu erityisesti nuorisotoimintaa järjestävät seurat sekä nuorten kerhot.

Liity kalastusseuraan

Monilla seuroilla on omia kalamajoja tai muita tukikohtia ja seurat järjestävät jäsenilleen kalastusmatkoja kaukaisemmillekin kalavesille. Seuran jäsenenä saat järjestön suositun jäsenlehden, josta löydät ajankohtaista tietoa kalastuksesta, kalavesien hoidosta sekä järjestön toiminnasta.

Kala- ja eräseurojen nuorisokerhoissa tutustutaan erilaisiin kalastustapoihin mato-onginnasta perhokalastukseen. Kerhoilloissa voit taitavien ohjaajien kanssa viritellä kalastusvälineesi huippukuntoon, tehdä vaappuja ja sitoa perhoja tai vaikkapa korjailla kalareissulla rikkoutuneita vapoja. Kerhosta löytyy myös kavereita kalareissuille. Kokeneiden kalastajien kanssa pääset mukaan uusille mielenkiintoisille kalavesille ja saat hyvää käytännön opastusta kalastuksessa ja kalankäsittelyssä.

Seuratoimintaan kuuluu myös kalavesistä ja kalakannoista huolehtiminen. Monilla seuroilla on käytössään lampia tai suurempiakin vesialueita, joiden hoidossa ja kalastuksessa voidaan ottaa huomioon jäsenten tarpeet ja mieltymykset.

Laajamittaisempaan kalavesien hoitoon voi osallistua kalastusalueiden kautta. Kala- ja erämiespiirit ja urheilukalastusseurat voivat nimetä edustajansa kalastusalueiden kokouksiin ja sitä kautta monet aktiiviset vapaa-ajankalastajat ovat päätyneet kalastusalueiden hallituksiin saakka.

Alla olevasta kartasta löydät itsellesi sopivan kalastusseuran

Etelä-Suomi Lounais-Suomi Häme Kaakkois-Suomi Etelä-Savo Pohjois-Savo Pohjois-Karjala Keski-Suomi Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Lappi Etelä-Karjala

Tervetuloa hyvään seuraan ja tuo kaverisikin!