Jäseneksi kalastusseuraan

Liity jäseneksi kalastusseuraan

Suomen Vapaa-ajankalastajilla on koko maan kattava kala- ja eräseurojen verkosto, jonka kautta kaikki asiasta kiinnostuneet pääsevät mukaan seuratoimintaan. Jäsenyys kala- tai eräseurassa antaa uusia mahdollisuuksia oman kalastusharrastuksen kehittämiseen. Seuratoiminnan kautta löydät myös uusia kalakavereita ja yhteisön, jossa pääset jakamaan kalastusharrastuksen tuomaa iloa.

Monilla seuroilla on omia kalamajoja tai muita tukikohtia ja seurat järjestävät jäsenilleen kalastusmatkoja kaukaisemmillekin kalavesille. Seuran jäsenenä saat järjestön suositun jäsenlehden Vapaa-ajan Kalastajan, josta löydät ajankohtaista tietoa kalastuksesta, kalavesien hoidosta sekä järjestön toiminnasta.

Löydä itsellesi sopiva kalastusseura

Etelä-Suomi Lounais-Suomi Häme Kaakkois-Suomi Etelä-Savo Pohjois-Savo Pohjois-Karjala Keski-Suomi Pohjanmaa Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Lappi Etelä-Karjala

Monipuolista toimintaa

Kala- ja eräseurojen nuorisokerhoissa tutustutaan erilaisiin kalastustapoihin mato-onginnasta perhokalastukseen. Kerhoilloissa voit taitavien ohjaajien kanssa viritellä kalastusvälineesi huippukuntoon, tehdä vaappuja ja sitoa perhoja tai vaikkapa korjailla kalareissulla rikkoutuneita vapoja. Kerhosta löytyy myös kavereita kalareissuille. Kokeneiden kalastajien kanssa pääset mukaan uusille mielenkiintoisille kalavesille ja saat hyvää käytännön opastusta kalastuksessa ja kalankäsittelyssä.

Seuratoimintaan kuuluu myös kalavesistä ja kalakannoista huolehtiminen. Monilla seuroilla on käytössään lampia tai suurempiakin vesialueita, joiden hoidossa ja kalastuksessa voidaan ottaa huomioon jäsenten tarpeet ja mieltymykset.

Laajamittaisempaan kalavesien hoitoon voi osallistua kalatalousalueiden kautta. Vapaa-ajankalastajapiirit voivat nimetä edustajansa kalatalousalueiden kokouksiin ja sitä kautta monet aktiiviset vapaa-ajankalastajat ovat päätyneet niiden hallituksiin saakka.

Seurat järjestävät jäsenilleen ja muillekin kalastuksesta kiinnostuneille erilaisia kalastus- ja kalankäsittelytapahtumia, ohjaavat nuoria kalastuksen pariin nuorisokerhojensa ja kalakummiensa avulla ja järjestävät runsaasti niin tiukkoja kuin leikkimielisiäkin kilpailuja eri kalastustavoissa. Järjestön fisuun.fi -sivuston tapahtumaosioon on listattu erityisesti nuorisotoimintaa järjestävät seurat sekä nuorten kerhot.