Mimmit kalastaa! -hanke etsii parhaita kalareseptejä

Mimmit kalastaa! -hanke etsii parhaita kalareseptejä

Thaimaalaiset kalakakut. Kuva: Tintti Drake.

Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -hanke etsii parhaita kalareseptejä

Suomen Vapaa-ajankalastajien Mimmit kalastaa! -hanke kerää mimmien parhaita kalareseptejä kaikkien kalastavien mimmien iloksi. Kala on monipuolinen raaka-aine, josta voi kokkailla vaikka mitä. Olipa kyseessä sitten tikkuahven nuotiolla, perinteinen kalakeitto tai  pannulla voissa paistettu hauki, on jokaisella varmasti ainakin se yksi suosikkiresepti. Nyt kerätään ne yhteen.

Loimulohta mökkinuotiolla. Kuva: Jaana Vetikko.

“Kalasta on kiva kokkailla, mutta usein itse ainakin taivun tuttuun, turvalliseen ja hyväksi todettuun vaihtoehtoon, ja aivan suotta. Haluamme nyt kerätä mimmien lempikalaruokareseptit yhteen, jotta voisimme kaikki kokeilla myös jotain uutta omien suosikkiemme ohella”, toteaa Suomen Vapaa-ajankalastajien mimmitoiminnan koordinaattori Tintti Drake. Tintin oma suosikkiresepti on thaimaalaiset kalakakut, jotka valmistuvat näppärästi vaikkapa hauesta (resepti alla).

Thaimaalaiset kalakakut. Kuva: Tintti Drake.

Thaimaalaiset kalakakut

500 g vaalealihaista kalaa kuutioina
3 rkl punaista currytahnaa
nippu korianterin lehtiä
⅓ dl kalakastiketta
1 lime (puolet mehuksi taikinaan, puolet siivuiksi mausteeksi valmiille kakuille)
1 kananmuna
½ dl riisijauhoa tai maissijauhoa
öljyä paistamiseen

Lisää kaikki muut ainekset paitsi jauhot tehosekoittimeen ja anna pyöriä kunnes kala on hienoa ja taikina muistuttaa tahnaa. Siirrä taikina kulhoon ja lisää jauhot ja sekoita kunnes ne ovat sekoittuneet tahnaan. Lämmitä runsaasti öljyä pannulla keskilämmöllä ja muotoile tahnasta öljytyin käsin mieleisen kokoisia, noin 0,5-1 cm paksuja lettuja. Kun öljy on kuumentunut, paista molemmin puolin n. 2 min, kunnes paistopinta on kullanruskea. Tarjoile chilikastikkeen, korianterin ja limekuutioiden kera.

Inspiraationa reseptien kokoamiselle toimii Vapaa-ajankalastajien Kalastus maistuu! -teemavuosi, joka tarjoaa ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä miten oppia käsittelemään omaa saalistaan ja hyödyntämään sitä kotikeittiössä.

Reseptejä voi jättää mimmitkalastaa.fi/mimmienreseptit kautta 1.12.2023 saakka. Kaikkien reseptinsä jättäneiden kesken arvotaan myös upeita palkintoja, kuten Fiskarsin Hard Face paistokasari sekä Mimmit kalastaa! -tuotesettejä. Osallistuminen on kaikille avoin eli myös äijät saavat osallistua.

Saariston ahvenkalapuikkoja perunamuusin kera. Kuva: Johanna Antila.

Mimmit kalastaa! on Suomen Vapaa-ajankalastajien vuonna 2021 alkanut hanke, jonka tavoitteena on muun muassa edistää naisten ja tyttöjen kalastusharrastusta sekä madaltaa kalastusharrastuksen aloittamisen kynnystä. Hankkeen tapahtumien kautta jo lähes 900 tyttöä ja naista on päässyt tutustumaan kalastukseen. Lisäksi kalastuksesta kiinnostuneille naisille ja tytöille tietoa tuottava mimmitkalastaa.fi -sivusto on kerännyt jo yli 32 000 katselukertaa ja 7400 eri käyttäjää, ja aktiivista dialogia kohderyhmän kanssa käyvä Mimmit kalastaa! -Instagram-tili tavoittaa yli 3 000 tiliä kuukaudessa ja sen 2 500 seuraajaa ovat käyttäneet avainsanaa #mimmitkalastaa 3 600 kertaa toiminnan lanseerauksen jälkeen.

 

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat
viestintäkoordinaattori Tintti Drake p. 040 840 0681, tintti.drake@vapaa-ajankalastaja.fi
tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
Lisätietoja Mimmit kalastaa! -toiminnasta www.mimmitkalastaa.fi sekä @mimmitkalastaa

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.