Pidä toisella kädellä kiinni lahnan päästä. Tee lyhyellä, jäykkäteräisellä ja terävällä veitsellä pitkittäin kalan niskan taakse selkäruotoihin saakka ulottuva viilto. Älä työnnä terää ruotojen läpi ruumiinonteloon saakka. Jatka viiltoa selkäevän yläpuolelta kylkiruotojen tyvipäiden mukaisesti ruumiinontelon takapään eli peräaukon tasalle.Työnnä veitsen kärki fileen läpi ja irrota fileen takaosa selkärangasta ja pyrstöstä.Työnnä veitsen kärki fileen läpi ja irrota fileen takaosa selkärangasta ja pyrstöstä.Tee toinen, edelliseen viiltoon yhtyvä viilto pitkittäin kylkiviivan yläpuolelle alkaen niskan takaa kylkiruotojen yläpäätä vinottain seuraten ja kaartaen lopuksi peräaukkoon asti. Tämä viilto ei katkaise kylkiruotoja.Ruumiinontelo ja kylkiruodot jäävät tässä fileointitavassa ehjiksi.Käännä filee alustalle nahkapuoli alaspäin. Irrota fileestä nahka työntämällä veitsenterää pyrstön puolelta lihan ja nahan rajapintaan leikkuualustaa vasten. Pidä fileetä paikallaan kalapiikillä ja irrota nahka tasaisella veitsenviillolla. Käännä lahna toiselle kyljelleen ja toista kaikki työvaiheet myös tällä puolella.Valmis filee.
Huom! Tämä fileointitapa sopii lahnan lisäksi myös suutarille, pasurille ja ruutanalle.