Kalastus maistuu!

Tervetuloa mukaan vuoden kestävälle kalastusmatkalle!

kalastus maistuu - 52 tapaa innostua kalastuksesta

Kalastus on hyödyllinen ja monipuolinen harrastus, jota voi harrastaa ympäri vuoden. Jokaisena vuodenaikana harrastus muuttaa muotoaan ja tarjoaa uudenlaisia elämyksiä: uusia tapoja kalastaa, uusia lajeja, uusia makuja! Suomen Vapaa-ajankalastajien Kalastus maistuu! -listaus tarjoaa ideoita ja inspiraatiota, miten tutustua monipuolisesti kalastusharrastukseen ja löytää siitä uusia puolia sekä miten oppia käsittelemään omaa saalista ja hyödyntää sitä kotikeittiössä.

MISTÄ KYSE? Tälle sivulle on listattu järjestömme asiantuntijavoimin yhteensä 52 kalastusharrastukseen kannustavaa vinkkiä, 13 jokaiselle kalastuskaudelle: talvelle, keväälle, kesälle ja syksylle. Vinkit tarjoavat mukavaa kalastusaiheista tekemistä ideoiden ja haasteiden muodossa kaikille kalastuksesta innostuneille; etenkin harrastusta aloitteleville mutta yhtä lailla uutta kokeiltavaa kokeneemmillekin kalastajille. Klikkaa vinkit auki alla olevista kausikohtaisista kuvista. Opasvideoita löydät sivun alaosasta.

OSALLISTU HAASTEISIIN! Jokaisen kalastuskauden yhteydestä löydät sitä koskevan haastelistan omaan tai vaikka perheenne käyttöön. Inspiroidu ja kokeile! Tulosta lista ja laita vaikka jääkaapin oveen tai nappaa kulkemaan matkassa mobiilina. Montako rastia saat? Tuoksuuko teidän keittiössä tänä vuonna kalaruoka entistä useammin?

JAA KOKEMUKSIA! Osallistu InstagramissaFacebookissa ja Youtubessa #kalastusmaistuu @vapaa_ajankalastajat. Youtube-kanavaltamme löydät paljon vinkkejä eri kalastusmuotoihin sekä kalankäsittelyyn.

Kireitä siimoja!

TALVI

HAASTELISTA

KEVÄT

HAASTELISTA

KESÄ

HAASTELISTA

SYKSY

HAASTELISTA

Videovinkkejä kalankäsittelyyn

Hauen fileointi

Hauesta ruodotonta – y-ruodon poisto

Ahven ruodottomaksi housufileeksi

Särkikalasta filettä

Mateen perkaaminen

Mateen nylkeminen

Mateen evien ja eväruotojen poisto

Mateen perkaaminen