SVK kannustaa kalastamaan kotimaan kohteilla kesälomalla

SVK kannustaa kalastamaan kotimaan kohteilla kesälomalla

Peltsin tarjoilemaan vaappuun napannut Simojoen lohi sai hymyn herkäksi. Kuva Petter Nissén.

Suomen Vapaa-ajankalastajat kannustaa kalastamaan kotimaan kohteilla kesälomalla

Suomi on täynnä upeita kalastuskohteita ja monien matkailukohteiden läheltä löytyy hyviä ottipaikkoja. Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) kannustaa suomalaisia pakkaamaan kalastusvälineet mukaan kesälomalle suunnatessa.

Peltsin tarjoilemaan vaappuun napannut Simojoen lohi sai hymyn herkäksi. Kuva Petter Nissén.

Koronatilanteen nyt helpottuessa voi kesän kalastusretkille lähteä turvallisin mielin. Kalastus on yksi niistä luontoharrastuksista, jotka ylläpitävät terveyttä ja piristävät mieltä jo muutaman tunnin retkellä. Tänä kesänä suositaan kotimaata, koska ulkomaiden kalavesille pääsy on edelleen hieman mutkikasta erilaisine rajamuodollisuuksineen.

Vapaa-ajankalastukselle otollisia vesistöjä löytyy laajasti koko Suomesta. Kesän kalastuskohteisiin voi tutustua etukäteen netissä Laatu-apajat sivustolla osoitteessa vapaa-ajankalastaja.fi/kalastuspaikat.  Sivustolta löytyy esittelyt kymmenistä kalavesistä ja muun muassa paljon kaivattua tietoa kohteiden kalastuslupien myyntipaikoista.

Vapaa-ajankalastajat valitsivat Laatu-apajistaan tämän kesän TOP 10 kohteet. Kohteita sijaitsee eripuolilla maata ja niistä löytyy sopiva kohde kaikille kalastajille. Kärkikymmenikköön pääsivät Kitkajoki, Tornionjoki, Simojoki, Inarijärvi, Hossa, Raippaluoto, Ruunaankosket, Yövesi, Evo ja Ahvenanmaa.

”Kesällä on kivaa kalastella koko perheellä tai mukavassa kaveriporukassa. Kalastusharrastus on helppo aloittaa perinteisellä onkimisella saaliskalana vaikka raitapaitainen ahven. Sitten siirrytään harrastuksessa syvemmille vesille uistelemaan ja heittokalastamaan. Itse harrastan avovesikaudella jigikalastusta aina kun mahdollista”, sanoo useita kehuahvenia ja suurkuhia koukuttanut SVK:n toiminnanjohtaja Olli Saari.

Ahven, yksi Suomen yleisimmistä saaliskaloista, nappaa hyvin uistimeen ja onkeen. Kuva Petter Nissén.

Kesälomalla on hyvä muistaa, että jokaisen 18–64-vuotiaan tulee kalastaakseen suorittaa kalastonhoitomaksu, jos harrastaa muuta kalastusta kuin onkimista, pilkkimistä tai silakan litkaamista. Maksu on henkilökohtainen ja se on maksettava ennen kalastuksen aloittamista. Kalastonhoitomaksu on 45 euroa/ kalenterivuosi tai 15 euroa/ 7 vuorokautta tai 6 euroa/ vuorokausi.

Lisäksi Suomen Vapaa-ajankalastajat haluaa muistuttaa toimimaan vastuullisesti kesän kalastusretkillä. Vastuullisen kalastajan ohjeet löytyvät osoitteesta  vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullisen-kalastajan-ohjeet/

 

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Petter Nissén, puh. 0500 440 923

Vastuullisen kalastajan ohjeet vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullisen-kalastajan-ohjeet/
Kalastuspaikkoja Suomessa vapaa-ajankalastaja.fi/kalastuspaikat/

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.