Kalalajit

ahven, hauki, kirjolohi, kuha, lahna, lohi (merilohi), siika, säyne, taimen (meritaimen), turpa

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja

AURAJOKI  

Aurajoen Nautelankoski on pelkästään perhokalastajille suunnattu koskikohde.

YMPÄRISTÖ B

Halistenkoski 2 km Turusta, Nautelankoski 30 km Turusta.

  Molemmat kosket ovat padottuja, kalastuspaikat patojen alapuolella.

  Nautelankosken 600 m pitkä kalastusalue sijaitsee luonnonsuojelualueella. Sen läheisyydessä on museo ja mylly. Tiedot joen ensimmäisestä myllystä sijoittuvat 1300-luvulle. Kaunis kulttuurimaisema. Luontopolku.

Halistenkoski on lyhyt koskiosuus, noin 100 m, jonka jälkeen se laajenee tasaiseksi virraksi. Halistenkosken virtausta säännöstelee pato, johon on rakennettu kalatie helpottamaan kalannousua aina Nautelankoskelle saakka. Rannat ovat puuttomat. Kosken ylitse kulkee maantiesilta. Vesi on luonnostaan savisameaa.

  Ympäristöinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus puh. 020 636 0060.

Halistenkosken alapuolelta voi tavoittaa siiman päähän lohenkin.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Hauki, ahven, lahna, turpa, säyne,   kuha
Istutetut kannat: Meritaimen, lohi, kirjolohi, taimen, siika

  Halisten- ja Nautelankoskella voi kalastaa läpi vuoden .
Nautelankoskella kalastetaan pääasiassa alueelle istutettuja pyyntikokoisia kirjolohia (ei alamittaa) ja taimenia. Halistenkosken kalastus keskittyy enemmän merestä nousevien meritaimenien, lohien ja siikojen pyyntiin.

  Nautelankoskella on sallittu ainoastaan perhokalastus. Täällä leechit (juotikasjäljitelmät) ovat olleet tehokkaita.

  Halistenkoskella perho- ja uistinkalastus. Suosituimmat perhot ovat erilaiset streamerit (pienkalan jäljitelmät) ja ärsykeperhot. Uistimista suosituimpia ovat värikkäät lusikat ja vaaput..

 Kalastusinfo: Lounais-Suomen kalastusalue puh. 02 2623 444, Valkkimyllynkuja 2, Turku. Varsinais-Suomen ELY-keskus puh. 020 636 0060.  

Nautelankosken maisemaa.

PALVELUT B

 

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 

Kalastuskohteisiin ei ole rakennettu majoituspalveluita kalastajille, mutta Turun kaupungin palvelut sijaitsevat lähellä.

Nautelankosken lähellä (n. 2 km) on Zoolandia, jossa voi majoittua. Alueelle saa kalastusoppaan ja kalatien esittelijän.

  Luvat: Nautelankoski: Kalastus sallittu vain alueelle myytävällä luvalla (ei läänikohtaisella viehekortilla). Pyydystä ja päästälupien hinnat: 12 tunnin lupa 6 €, vuosilupa 60 €. Saalislupien hinnat (kalakiintiö 1 lohikala/pv): 12 tunnin lupa 10 €, vuosilupa 80 €. Lupien myynti: Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo , Liedon asemanseudun Seo -huoltamo.

Halistenkoski: Kalastus sallittu vain alueelle myytävällä luvalla (ei läänikohtaisella viehekortilla). Lupahinnat yli 18v.: 1 vrk/5 €, 7 vrk/10 €, kalenterivuosi/50 €. Alle 18v.:1 vrk/2 €, 7 vrk/5 €, kalenterivuosi/10 €. Lupien myynti: Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo , Halistuvan grillikioski, Turun kaupungin ympäristönsuojelutoimisto, Turun Pyyntiväline.

  Aurakadun Matkailuneuvonta, puh 02 262 7444. Turun seudun matkailupalvelut.

Päivitetty 7.12.2011 PN