EVO – LAMMI

Kalalajit

ahven, hauki, kirjolohi, puronieriä, siika, särki, taimen (järvitaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Perhokalastus, Pilkintä

Vesistö

Järvi

Tyyppi

Laatu-apaja

EVO – LAMMI

Niemisjärvi on Evon suosituimpia kohteita.

YMPÄRISTÖ A

Evon virkistyskalastusalueella on neljä erillistä järviyhdistelmää. Niemisjärvet (3 kpl) ovat yhteydessä toisiinsa ja ne muodostavat noin 30 ha suuruisen käytetyimmän kalastusalueen. Lapsia palvelee Vähä-Koukkujärvi. Evon virkistysalue sijoittuu kangasmaisten mäntyvaltaisten metsien huomaan, mutta alueella on myös korpimaisia alueita. Järvien rannat ovat suurelta osin pehmeitä. Alue sisältää aarniometsiä ja maisemametsiä. Kalastusta helpottamaan vaikeimpiin paikkoihin on rakennettu pitkospuita ja raivattu heittotilaa. Järvien vesi on humusväritteistä.

  Alueella kulkee myös Ilves-vaellusreitti.

  Hämeen ELY-keskus , vaihde puh. 0295 025 000.

Evon järviä hoidetaan pääosin pyyntikokoisen kirjolohen istutuksin.

KALASTO C

 

Luontaiset kannat: Hauki, ahven, särki
Istutetut kannat: Kirjolohi, järvitaimen, siika, puronieriä
Kalastus keskittyy istutettujen lohikalojen pyyntiin.

Niemisjärvillä suosituin kalastusmuoto on vapakalastus ja ootto-onginta. Alueella myös uistellaan jonkin verran vuokratuilla soutuveneillä tai heitellään rannalta uistinta tai perhoa. Kesäkaudella kalantulo on parasta alkukesästä ja syksyllä veden ollessa viileää. Kesähelteillä kala saattaa olla todella vaikea pyytää.

  Vähä-Koukkujärvi on lasten oma kalapaikka, jossa saavat kalastaa 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset heitto- tai mato-ongella tarvittaessa vanhempien avustuksella. Ootto-onkien käyttö ei ole sallittu.

  Talvikaudella suosituinta on kesäkauden tapaan kalastaminen erilaisilla syötitetyillä ”ootto-ongilla”. Kalaa saadaan myös mormyskoilla, tasapainopilkeillä ja erilaisilla leijaavilla pystypilkeillä. Kalastus on tuottoisinta alkukaudesta ja keväällä vähälumisena aikana. Keskitalvella kala yleensä passivoituu ja on vaikea tavoittaa.

  Kalatalouden asiantuntijat ELY , Pohjois-Savon ELY-keskus vaihde puh. 0295 026 500

Niemisjärven kioski ja inforakennus.

PALVELUT B

LAPSESTA KALAAN KOHDE LAPSET ERITYISESTI HUOMIOITU

  Vähä-Koukkujärvi on enintään 12-vuotiaille lapsille tarkoitettu kalastuskohde (lastenlampi). Käytössä kesäkaudella.

  Luvan voi lunastaa Niemisjärven lupa-automaatista tai kesäisin myös Niemisjärven kioskista, sekä Metsähallituksen sivuilta Eräluvat.fi. Kalastusluvat voi ostaa myös matkapuhelimella. Muista jättää Metsähallitukselle saalispalaute.

  Lomarengas / Villi Pohjola vuokraa alueella muutamia eritasoisia mökkejä tai taloja. Alueella on useita nuotiopaikkoja tai laavuja sekä veneluiskia. Niemisjärvillä on kesäisin myös grillikioski, josta saa purtavan lisäksi täydennystä kalastusvälineistöön. 

 Metsähallitus Eräluvat.fi.

  Esitteet: Metsähallitus, Tuikki.

Päivitetty 3.2.2016 Petter Nissén