EVO – LAMMI

Kalalajit

ahven, hauki, kirjolohi, siika, särki

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Perhokalastus, Pilkintä

Vesistö

Järvi

Tyyppi

Laatu-apaja

EVO – LAMMI

Niemisjärvi on Evon suosituimpia kohteita.

YMPÄRISTÖ A

Evon virkistyskalastusalue koostuu Niemisjärvistä (3kpl), jotka ovat yhteydessä toisiinsa Ne muodostavat noin 30 ha suuruisen käytetyimmän kalastusalueen. Lapsia palvelee Vähä-Koukkujärvi. Evon virkistysalue sijoittuu kangasmaisten mäntyvaltaisten metsien huomaan, mutta alueella on myös korpimaisia alueita. Järvien rannat ovat suurelta osin pehmeitä. Alue sisältää aarniometsiä ja maisemametsiä. Kalastusta helpottamaan vaikeimpiin paikkoihin on rakennettu pitkospuita ja raivattu heittotilaa. Järvien vesi on humusväritteistä.

  Alueella kulkee myös Ilves-vaellusreitti.

  Hämeen ELY-keskus , vaihde puh. 0295 025 000.

Kirjolohi on Niemisjärvien tavoitelluin saaliskala.

KALASTO C

Luontaiset kannat: Hauki, ahven, särki
Istutetut kannat: Kirjolohi, siika
Kalastus keskittyy istutettujen lohikalojen pyyntiin.

Niemisjärvillä suosituin kalastusmuoto on vapakalastus ja ootto-onginta. Alueella myös uistellaan jonkin verran vuokratuilla soutuveneillä tai heitellään rannalta uistinta tai perhoa. Kesäkaudella kalantulo on parasta alkukesästä ja syksyllä veden ollessa viileää. Kesähelteillä kala saattaa olla todella vaikea pyytää.

  Vähä-Koukkujärvi on lasten oma kalapaikka, jossa saavat kalastaa alle 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat heitto- tai mato-ongella tarvittaessa vanhempien avustuksella. Ootto-onkien käyttö ei ole sallittu.

  Talvikaudella suosituinta on kesäkauden tapaan kalastaminen erilaisilla syötitetyillä ”ootto-ongilla”. Kalaa saadaan myös mormyskoilla, tasapainopilkeillä ja erilaisilla leijaavilla pystypilkeillä. Kalastus on tuottoisinta alkukaudesta ja keväällä vähälumisena aikana. Keskitalvella kala yleensä passivoituu ja on vaikea tavoittaa.

  Kalatalouden asiantuntijat ELY , Pohjois-Savon ELY-keskus vaihde puh. 0295 026 500.

PALVELUT B

LAPSESTA KALAAN KOHDE LAPSET ERITYISESTI HUOMIOITU

  Vähä-Koukkujärvi on enintään 15-vuotiaille lapsille tarkoitettu kalastuskohde (lastenlampi). Käytössä kesäkaudella.

  Luvan voi lunastaa eräluvat-verkkokaupasta. Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu puh. 020 69 2424.

  Metsähallituksen asiakaspalvelusta voi vuokrata alueelle muutamia eritasoisia mökkejä.  Alueella on useita nuotiopaikkoja tai laavuja sekä veneluiskia. Niemisjärvillä on kesäisin myös grillikioski, josta saa purtavan lisäksi täydennystä kalastusvälineistöön.  Niemisjärvillä on kalastuslaituri liikuntarajoitteisille.

 Metsähallitus Eräluvat.fi.

  Esitteet: Metsähallitus, Tuikki.

Päivitetty 12.11.2021 Petter Nissén