Kalalajit

ahven, hauki, kampela, lohi (merilohi), siika, taimen (meritaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Pilkintä, Vetouistelu

Vesistö

Meri

Tyyppi

Laatu-apaja

HANKOHangon merikalastusta

YMPÄRISTÖ A ja B

Suomen eteläisimmässä osassa sijaitsevat Hangon kalavedet tarjoavat kalastajille laajan ja lähes rakentamattoman saariston kalastusympäristöksi. Hankoniemen etelä- ja länsipuolella oleva saaristo on karua ja kalliorantaista. Hangon pohjoispuolella sijaitsevasta saaristosta löytyy myös rehevämpiä, niukan kaislikon reunustamia rantoja. Tyypillistä Hangon vesialueelle on pohjan voimakkaasti vaihtelevat muodot, jotka luovat alueelle lukemattomia vedenalaisia matalikkoja ja pinnalle ulottuvia luotoja.

 Ympäristöinfo:   Uudenmaan ELY-keskus  ympäristöasioiden asiakaspalvelu p. 0295 020 900.

 

KALASTO B

Luontaiset kannat: Ahven, hauki, kampela, siika, lohi
Istutetut kannat: Meritaimen, lohi, siika, hauki

Kalastustavat: Heittokalastus, vetouistelu, pilkintä ja onginta.
Paras kalastusaika: Meritaimenen tyrskykalastus ja vetouistelu huhti-kesäkuussa ja syys-joulukuussa. Ahvenen heittokalastus kesä-elokuussa, jigikalastus elo-joulukuussa ja pilkintä tammi-maaliskuussa. Siian kelaonginta toukokuussa.
Hangon kalavedet tarjoavat etenkin ahvenille edulliset kasvuolosuhteet. Lämpimässä ja pohjaltaan rikkonaisessa vedessä ahvenet kasvavat kookkaiksi ja kannat ovat runsaat. Hangon haukikannat ovat monin paikoin pahasti taantuneet. Parhaiten haukea löytyy Hankoniemen pohjoispuoleisesta, suojaisesta saaristosta. Meritaimenen kalastus tarjoaa joinakin vuosina erinomaisia saaliita niin heittokalastajille kuin vetouistelijoillekin. Myös lohi on potentiaalinen mahdollisuus vetouistelijoille.

 Kalastusinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus puh. 0295 022 500 (keskus). ELY-keskusten kalatalouspalvelujen henkilöstö. Visit Hanko.

 PALVELUT B

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

  Hangossa on tarjolla sekä hotelli-, motelli- että huvilamajoitusta. Majoitustarjonnasta saa lisätietoja Hangon matkailusivuilta.

 Hangossa toimii kalastusopas Harri Hotti, puh. 050 567 9011.

Erinomaiset veneluiskat Itäsatamassa ja Hangonkylän satamassa.

 Hangon kaupungin kalastuskartta.

 Kalastuslupia Hangon kaupungin vesialueelle voi ostaa Visit Hangon lupakaupasta. Alueella on mahdollisuus kalastaa yhdellä vavalla valtion kalastonhoitomaksulla.

 Karttaesite: Hangon kaupungin kalastuskartta.

Päivitetty 22.11.2021 Petter Nissén