Kalalajit

ahven, hauki, kampela, lohi (merilohi), siika, taimen (meritaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Pilkintä, Vetouistelu

Vesistö

Meri

Tyyppi

Laatu-apaja


HANKOHangon merikalastusta

YMPÄRISTÖ A

Suomen eteläisimmässä osassa sijaitsevat Hangon kalavedet tarjoavat kalastajille laajan ja lähes rakentamattoman saariston kalastusympäristöksi. Hankoniemen etelä- ja länsipuolella oleva saaristo on karua ja kalliorantaista. Hangon pohjoispuolella sijaitsevasta saaristosta löytyy myös rehevämpiä, niukan kaislikon reunustamia rantoja. Tyypillistä Hangon vesialueelle on pohjan voimakkaasti vaihtelevat muodot, jotka luovat alueelle lukemattomia vedenalaisia matalikkoja ja pinnalle ulottuvia luotoja.

 Ympäristöinfo:   Uudenmaan ELY-keskus  vaihde puh. 0295 021 000

 

KALASTO B

Luontaiset kannat: Ahven, hauki, kampela, siika, lohi
Istutetut kannat: Meritaimen, lohi, siika, hauki

Kalastustavat: Heittokalastus, vetouistelu, pilkintä ja onginta.
Paras kalastusaika: Meritaimenen tyrskykalastus ja vetouistelu huhti-kesäkuussa ja syys-joulukuussa. Ahvenen heittokalastus kesä-elokuussa, jigikalastus elo-joulukuussa ja pilkintä tammi-maaliskuussa. Siian kelaonginta toukokuussa.
Hangon kalavedet tarjoavat etenkin ahvenille edulliset kasvuolosuhteet. Lämpimässä ja pohjaltaan rikkonaisessa vedessä ahvenet kasvavat kookkaiksi ja kannat ovat runsaat. Hangon haukikannat ovat monin paikoin pahasti taantuneet. Parhaiten haukea löytyy Hankoniemen pohjoispuoleisesta, suojaisesta saaristosta. Meritaimenen kalastus tarjoaa joinakin vuosina erinomaisia saaliita niin heittokalastajille kuin vetouistelijoillekin. Myös lohi on potentiaalinen mahdollisuus vetouistelijoille.

 Kalastusinfo:   Uudenmaan ELY-keskus  vaihde puh. 0295 021 000, ELY-keskuksien kalastusasiantuntijat.

PALVELUT B

 

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 

  Hangossa on tarjolla sekä hotelli- , motelli- että huvilamajoitusta. Runsaasta huvilamajoituksesta saa tietoja ja esitteitä Hangon matkailutoimistosta. Hotelli Regatta, puh. 019-2486491, Motelli Silversand puh. 019-2487540 ja Hangon Kalamiesten mökki Ari Korhonen 040 504 5344.

 Hangossa toimii kalastusopas Harri Hotti, puh. 050 567 9011.

Erinomaiset veneluiskat Itäsatamassa ja Hangonkylän satamassa.

 Hangon kaupungin kalastuskartta.

 Alueella on mahdollisuus kalastaa Etelä-Suomen kalastusläänikohtaisella viehekalastusmaksulla.

 Karttaesite: Hangon kaupungin kalastuskartta.