Kalalajit

ahven, hauki, kampela, karppi, kirjolohi, kuha, lahna, siika, taimen (meritaimen), Toutain

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Pilkintä, Vetouistelu

Vesistö

Meri

Tyyppi

Laatu-apaja


HELSINKI

Maisemaa Vanhankaupungin suvannolla.

YMPÄRISTÖ B

Suomenlahdelle tyypillinen saaristovyöhyke puuttuu lähes kokonaan Helsingin keskeiseltä edustalta. Pienikokoiset karut saaret ja kallioluodot, sekä muutama suurempi saari erottavat mantereen avomerestä. Mantereen sisälle työntyy suojaisia ja reheviä sisälahtia. Kaupungin edustan merialue on hieman rehevöitynyt. Ulkomerellä vedenlaatu on parempi. Merialueella esiintyy ajoittain leväkukintoja. Helsingin Vanhankaupunginlahteen laskevaan Vantaanjokeen on rakennettu kalateitä ja suoritettu laajamittaisia koskikunnostuksia. Vanhankaupunginkosken alue kuuluu Helsingin kalastusalueeseen.

 Ympäristöinfo:   Uudenmaan ELY-keskus  vaihde puh. 0295 021 000.

Helsingin lähivedet tarjoavat monipuolisen kalastusympäristön.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Kuha, ahven, hauki, lahna, kampela, silakka.
Istutetut kannat: Meritaimen, siika, lohi, hauki, karppi, kirjolohi, kuha, toutain.

Alueen haukikannat ovat kohtalaiset ja ahvenen keskikoko on tavanomainen. Kuhakannat ovat vahvat, mutta voimakkaan kalastuspaineen johdosta keskikoko on suhteellisen pieni.Kalastustavat: Onginta (myös silakan- ja siianonginta), pilkintä, vetouistelu ja heittokalastus.
Paras kalastusaika: ahvenen heittokalastus heinä-syyskuussa, kuhan vetouistelu touko-elokuussa, siian kelaonginta heti jäiden lähdön jälkeen.

  Kalastusinfo: Helsingin kaupunki Meri-Info puh. 09 310 87777 tai 0400 449 759. Kalastuspäällikkö Matti Mielonen 050 511 8091. Vantaan kaupunki Markku Tiusanen puh. 09 839 22663, Uudenmaan ELY-keskus puh. 020 636 0070. ELY-keskuksen kalatalouspalvelut Mikko Koivurinta puh. 0295 021 080.

Onkijoita Vanhankaupungin suvannon kalastuslaiturilla. 

PALVELUT A

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 Pääkaupunkiseudulla on runsas tarjonta eritasoisia majoitusvaihtoehtoja, joista suurin osa on hotellitasoa. Tutustu tarjontaan Helsingin matkailun sivuilla kohdassa palveluinfo.

  Kaupungissa on useita kalastustarvikeliikkeitä, joista osa myy myös Helsingin kaupungin kalastuslupia: Schröder, Kalastus ja Vapaa-aika Wirginia, Intersport Megastore Puhos, Vuosaaren Pyörähuolto. Luvat Vanhankaupunginkoskeen vain Meri-Infosta.

 Kalastusopaspalveluita veneineen tarjoavat: Apajamatkat Ari Paataja, puh. 040 505 2225.  Kalastus ja luontopalvelut Markku Tiusanen puh. 040 5728931.

  Alueella on useita veneluiskia ja muutamia yleiseen ulkoilu- ja virkistyskäyttöön varattuja saaria, joissa osassa on keittokatoksia ja nuotiopaikkoja.

  Alueella on puolustusvoimien hallinnassa olevia alueita, joilla on liikkumisrajoituksia.

  Palveluinfo: Helsingin matkailu

  Esitteet: Helsingin kaupunki julkaisee alueestaan kalavesikarttaa ja ”Kalastusopas Helsingin merialueelle” sekä ”Vanhan kaupunginkosken kalastusopas” nimisiä oppaita.

Päivitetty 4.6.2015 PN