HELSINKI-VANTAA

Kalalajit

ahven, hauki, kampela, karppi, kirjolohi, kuha, lahna, siika, taimen (meritaimen), toutain

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Pilkintä, Vetouistelu

Vesistö

Joki, Meri

Tyyppi

Laatu-apaja

HELSINKI-VANTAA

Maisemaa Vanhankaupungin suvannolla.

 YMPÄRISTÖ B

Suomenlahdelle tyypillinen saaristovyöhyke puuttuu lähes kokonaan Helsingin keskeiseltä edustalta. Pienikokoiset karut saaret ja kallioluodot, sekä muutama suurempi saari erottavat mantereen avomerestä. Mantereen sisälle työntyy suojaisia ja reheviä sisälahtia. Kaupungin edustan merialue on hieman rehevöitynyt. Ulkomerellä vedenlaatu on parempi. Merialueella esiintyy ajoittain leväkukintoja. Helsingin Vanhankaupunginlahteen laskevaan Vantaanjokeen on rakennettu kalateitä ja suoritettu laajamittaisia koskikunnostuksia. Vanhankaupunginkosken alue kuuluu Helsingin kalastusalueeseen.

 Ympäristöinfo:   Uudenmaan ELY-keskus  vaihde puh. 0295 021 000.

Helsingin lähivedet tarjoavat monipuolisen kalastusympäristön.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Kuha, ahven, hauki, lahna, kampela, silakka.
Istutetut kannat: Meritaimen, siika, lohi, hauki, karppi, kirjolohi, kuha, toutain.

Alueen haukikannat ovat kohtalaiset ja ahvenen keskikoko on tavanomainen. Kuhakannat ovat vahvat, mutta voimakkaan kalastuspaineen johdosta keskikoko on suhteellisen pieni.

 Kalastustavat: Onginta (myös silakan- ja siianonginta), pilkintä, vetouistelu ja heittokalastus.
Paras kalastusaika: ahvenen heittokalastus heinä-syyskuussa, kuhan vetouistelu touko-elokuussa, siian kelaonginta heti jäiden lähdön jälkeen.

  Kalastusinfo: Helsingin kaupunki Meri-Info puh. 09 310 87777 tai 0400 449 759. Kalatalousasiantuntija Jukka Linder puh. 040 632 7742Vantaan kaupunki kalatalousteknikko Markku Tiusanen puh. 0400 871 312, Varsinais-Suomen ELY-keskus puh, 0295 022 500 (keskus). ELY-keskusten kalatalouspalvelut.

Onkijoita Vanhankaupungin suvannon kalastuslaiturilla. 

 PALVELUT A

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 Pääkaupunkiseudulla on runsas tarjonta eritasoisia majoitusvaihtoehtoja, joista suurin osa on hotellitasoa. Tutustu tarjontaan Helsingin matkailun sivuilla kohdassa palveluinfo.

  Kaikki Helsingin kaupungin kalastusluvat myydään vain netissä Kalakortti.com. Vantaan kaupungin kalastuskohteet ja lupa-alueet.

 Kalastusopaspalveluita veneineen tarjoavat: Apajamatkat Ari Paataja, puh. 040 505 2225.  Kalastus ja luontopalvelut Markku Tiusanen puh. 040 5728931.

  Alueella on useita veneluiskia ja muutamia yleiseen ulkoilu- ja virkistyskäyttöön varattuja saaria, joissa osassa on keittokatoksia ja nuotiopaikkoja.

  Alueella on puolustusvoimien hallinnassa olevia alueita, joilla on liikkumisrajoituksia.

  Palveluinfo: Helsingin matkailuVantaan matkailu.

Päivitetty 2.6.2020 Petter Nissén