KARVIONKOSKI

Kalalajit

kirjolohi, siika, säyne, taimen (järvitaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus, Vetouistelu

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja

KARVIONKOSKIKarvionkoski

YMPÄRISTÖ C

Karvionkoski on Heinäveden reitin suosituin kalastuskohde ja se kuuluu Metsähallituksen ylläpitämiin virkistyskalastuspaikkoihin. Lupa-alue on noin 1500 m pitkä virta-alue, missä noin 30 metrin levyistä koskea on lähes 200 metriä. Varkaus-Joensuu valtatien alitse virtaava koski on veden laadultaan erinomainen ja vesi on kirkasta, vain hieman humuksen värittämää. Koskialueen reunalle on rakennettu vesiliikenteelle sulkukanava ja kosken ylittää valtatien silta. Yläpuolinen virta-alue on rakentamatonta ja kosken alapuoli on rakennettua penger- ja lomakylärantaa

 Ympäristöinfo: Etelä-Savon ELY keskus puh. 0295 024 000.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Vähäisen osan kalastosta muodostaa luontainen järvitaimen, siika ja säyne.
Istutetut kannat: Kesällä ja syksyllä istutetaan pyyntikokoista kirjolohta ja järvitaimenta, jotka muodostavat valtaosan saaliista.
Ainoana hoitotoimenpiteenä ovat kookkaiden kalojen istutukset. Vuosittain saadaan muutamia reitillä vaeltavia suurtaimenia

Karvion alue soveltuu perhokalastukseen rannalta sekä heittokalastukseen jigeillä tai painotetuilla vieheillä.

Kosken yläpuolinen virta-alue sopii parhaiten soutuveneellä vaappu-uisteluun ja perhokalastukseen. Paras kalastusaika: Touko-kesäkuu ja syys-lokakuu.

 Kalastusinfo: Metsähallitus Eräluvat.fi ja Etelä-Savon ELY keskus puh. 0295 024 000.

PALVELUT B

Karvion lupakohteen läheisyydessä on tarjolla leirintä- ja mökkimajoitusta.

Soutuveneitä vuokrataan ja lähistöllä on huoltoasema, kauppa ja kahviopalveluita.

Alueella on veneluiska ja nuotiopaikka sekä koskenniskalla kalastuslaituri.  Alueelle on hyvät liikenneyhteydet, koska valtatie kulkee koskialueen ylitse.

 Lohikalojen kuturauhoitus on voimassa. Luonnollisen syötin ja tahnan käyttö on kielletty. Kalastuskausi on 1.1-20.4. ja 1.5-10.9. ja 16.11.-31.12. Saaliskiintiö luvan kestosta riippuen. Alamitat järvilohi 60 cm, rasvaeväleikattu järvitaimen (istutettu) 40 cm, rasvaevällinen järvitaimen (villi) ja nieriä rauhoitettu, kuha 45 cm.

 Kalastusluvat: 10 €/3 h, 15 €/vrk, 75 €/vko, nuorisolupa alle 18 v -50 %, lupamaksu myös kännykällä. Lupamyyjiä: Eräluvat.fi, Karvionkanava M & P Hynninen Oy, Karvion Lomakeskus Oy.

 Palveluinfo: Heinäveden Matkailutoimisto, puh. 040 710 1919.

 Esitteet: Kalapaikkoja Etelä-Savossa. Metsähallituksen kalastusasiat Tuikki.

 

Päivitetty 24.6.2014 / PN