KESKISENKOSKI

Kalalajit

ahven, harjus, hauki, kirjolohi, siika, taimen (järvitaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja


KESKISENKOSKI Keskisenkoski, Hankasalmi

YMPÄRISTÖ B

Koski on noin 500 metriä pitkä, leveähkö ja vuolasvirtainen. Niska-alue on laaja ja kosken paras ottipaikka. Koskessa on hyvin vähän kiviä koska se on aikoinaan perattu.

 Koskessa on ollut myös mylly, jonka historiasta kertoo historianpolun kyltti virran varressa. Vesi on laadultaan hyvää ja väri kirkas. Keskinen on kolmen Korholankosken yhdistelmän keskimmäinen koski. Yläpuolella sijaitsee Yläistenkoski ja alapuolella Hannulankoski. Näihin ei kuitenkaan ole lupia saatavilla.

 Keski-Suomen ELY-keskus, vaihde puh. 020 636 0040.

 

KALASTO B

Luontaiset kannat: Järvitaimen, harjus, siika, hauki, ahven
Istutetut kannat: Järvitaimen, kirjolohi
Pääasialliset saaliskalat ovat taimen ja harjus. Joskus voi saada myös siian tai kirjolohen. Mahdollisuus on todella suureenkin taimeneen, sillä koskista on saatu lukuisia yli kuuden kilon kaloja.
Saaliiksi saa ottaa vain rasvaeväleikattuja taimenia, rasvaevälliset tulee päästää mahdollisimman vahingoittumattomina takaisin.

 Lupa-alueen mietovirtaiselta osalta kalastetaan keväisin sumukorentoaikaan (ensimmäiset lämpöiset päivät huhtikuussa) taimenta perholla. Kesällä tällä alueella on pääasiassa haukia ja ahvenia. Itse koskiosuus on kesällä parasta kalastusaluetta.

 Korkean veden aikaan koski soveltuu hyvin sekä uistin- että perhokalastukseen.

 Veden ollessa lämmintä ja matalalla (keskikesällä) paikka soveltuu paremmin perhokalastukseen. Koskessa on kuitenkin aina vettä niin reilusti, että vene helpottaa kalastusta.

 Keski-Suomen ELY-keskus, vaihde puh. 020 636 0040. Keski-Suomen Kalatalouskeskus, puh. 020 747 3305.

 

PALVELUT B

 Kosken rannalla majoitusta tarjoaa Aili Manninen, puh. 014 552 589. Vuokrattavana 1-kerroksinen (46 m²) kesäasuttava lomamökki Keskisenkosken rannalla, vuoteita 4 +2 hengelle. Mökeissä on sähköt, takat, saunat ja veneet.

 Ari Korhosella, puh. 040-5489371, on 4 hengen mökki, jossa sähkö, sauna ja veneet käytettävissä. Lisäksi hänellä on 10 hengen mökki Hannulan kosken rannalla (2 km Keskiselle). Korhosella on myös Kahvi-Aitta, joka palvelee ryhmiä tilauksesta.

 Korhosen vieressä Kärkkäälässä pankki.

Syksyisin ja talvisin 1.9-31.12 on mahdollisuus kalastaa Lukkarlammella Kärkkäälässä.

 T:mi Eräs Pete tarjoaa monipuolisia erä ja kalastusohjelmapalveluita ja korkeatasoista mökkimajoitusta. Tiedustelut ja varaukset puh. 040 536 8830.

 Vuorokausilupa maksaa arkipäivinä 30 ja viikonloppuna 35 euroa. Lupa alkaa kello 12:00, sillä saa ottaa 3 lohikalaa. Luvanmyynti Ari Korhosella puh. 040-5489371.

Hannulankoski-Keskinen välillä kulkee historiapolku, joka on varustettu esittelykilvin.

 Kalastuskausi 1.4-10.9 = 6 lupaa/vrk. Veneissä ei saa käyttää perämoottoria. 1.4.-31.4. välisenä aikana on kalastus sallittu ainoastaan välivirrassa (ei koskialueita, 15 euroa/vrk). Toukokuussa on niska-alueella kahlauskielto.

Päivitetty 7.1.2013