KOKEMÄENJOKI

Kalalajit

ahven, hauki, kuha, lohi (merilohi), siika, taimen (meritaimen), toutain, turpa

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus, Vetouistelu

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja

KOKEMÄENJOKI


(Harjavallan alap. osa)

Kokemäenjoen Ruskilankoski.

YMPÄRISTÖ C

Joki kuuluu suurten jokien luokkaan, leveyden vaihdellessa noin 50 – 200 metrin välillä. Vesi on savisameaa. Joen alaosaa säännöstellään Harjavallasta ja vuorokausittaiset virtauserot ovat suuria. Alueen kalapaikat ovat lyhyitä koskia tai virran tiivistymiä. Rannat ovat osin rakennettuja.

 Ympäristöinfo: Satakunnan ELY-keskus puh. 020 636 0150.

 


Kokemäenjoen Arantilankoski.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Toutain, kuha, siika, hauki, ahven, turpa
Istutetut kannat: Lohi, meritaimen, kirjolohi, toutain, kuha
Kalavesienhoitotoimet pelkät istutukset.

Tavoitelluin saaliskala on merestä kudulle nouseva lohi ja meritaimen. Suurimmat lohet painavat reilusti toistakymmentä kiloa. Lisäksi kalastettavia lajeja ovat taimen ja kirjolohi joita istutetaan jokeen. Luontaista toutainta ja kuhaa tuetaan istutuksin.

 Kalastusta harrastetaan voimakkaammilla virta-alueilla. Suosituimpia kohteita ovat Arantila ja Ruskila, jotka ovat muutaman sadan metrin pituisia koskia, sekä Harjavallan kaupungin jätevedenpuhdistamon yläpuoleinen virran tiivistymä.

 Suosituin kalastustapa on heittokalastus. Kalastuksessa käytetään kapeita lusikkauistimia sekä spinflugaa. Alueella harjoitetaan myös soutu-uistelua, vieheinä usein erilaiset vaaput.
Paras meritaimenen kalastusaika on huhti-toukokuussa ja lohen kalastusaika elo-syyskuussa sekä siika lokakuussa.

 Kalastusinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus puh. 020 636 0060. Nakkilan seudun virkistyskalastusalue.

Harjavallan kalastuskieltoalue.

PALVELUT B

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 

Kalastuskohteiden läheisyydessä sijaitsee useita taajamia, esim. Nakkila ja Harjavalta, joten palvelutaso on melko korkea.

Nakkilassa sijaitsee Arantilan lohiranta, jossa on kahvila, leirintäalue sekä asuntovaunualue ja savustuspalvelut.

 Kalastuspalvelut, opaspalvelut ja soutuvenevuokraus Lohijoki OyRuskilassa Tynin Maatilamajoitus, Olavi Penttilä, puh. 02 537 3014 tai 0500 126 117, joka järjestää opastettuja kalastusretkiä, vuokraa soutuveneitä, tarjoaa aittamajoitusta, ryhmäruokailua ja kokoustiloja. Kokemäen Ketolan kylässä Ali-Ketolan tila, puh. 02 546 4488, kalaretket, aamiaismajoitus, sauna.

  Lohikalojen syysrauhoitus ei ole voimassa. Onkiminen mato-ongella kielletty koskipaikoissa. Luvat ovat vuorokausi ja kausi. Kalastuslupana pätee Nakkilan seudun virkistyskalastusalueen lupa. Kalastuslupia virkistysalueelle myyvät R-kioski Nakkila 02 537 2570, K-Supermarket Onnipekka/Kaffeli 02 535 0300, Pyöräliike Viren 02 537 3517, Nakkilan Hirsikahvila 0400 596 640, Harjavallan Jauhopojat konditoria-kahvila 02 674 4246.

Yhden vuorokauden luvan voi ostaa myös maksamalla verkkopankissa virkistyskalastusalueen kotisivujen ohjeen mukaan.

Päivitetty 3.6.2015 PN