KOKEMÄENJOKI

Kalalajit

ahven, hauki, kuha, lohi (merilohi), siika, taimen (meritaimen), toutain, turpa

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus, Vetouistelu

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja

KOKEMÄENJOKI
(Harjavallan alap. osa)

Kokemäenjoen Ruskilankoski.

YMPÄRISTÖ C

Joki kuuluu suurten jokien luokkaan, leveyden vaihdellessa noin 50 – 200 metrin välillä. Koko joen pituus on 121 kilometriä ja keskivirtaama 240 kuutiota sekunnissa. Vesi on savisameaa. Joen alaosaa säännöstellään Harjavallasta ja vuorokausittaiset virtauserot ovat suuria. Alueen kalapaikat ovat lyhyitä koskia tai virran tiivistymiä. Rannat ovat osin rakennettuja.

 Ympäristöinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus

 


Kokemäenjoen Arantilankoski.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Toutain, kuha, siika, hauki, ahven, turpa
Istutetut kannat: Lohi, meritaimen, kirjolohi, harjus, toutain, kuha

Tavoitelluin saaliskala on merestä kudulle nouseva lohi ja meritaimen. Suurimmat lohet painavat reilusti toistakymmentä kiloa. Lisäksi kalastettavia lajeja ovat taimen ja kirjolohi, joita istutetaan jokeen. Luontaista toutainta ja kuhaa tuetaan istutuksin.

 Kalastusta harrastetaan voimakkaammilla virta-alueilla. Suosituimpia kohteita ovat Arantila ja Ruskila, jotka ovat muutaman sadan metrin pituisia koskia, sekä Harjavallan kaupungin jätevedenpuhdistamon yläpuoleinen virran tiivistymä.

 Suosituimmat kalastustapa on heittokalastus. Kalastuksessa käytetään kapeita lusikkauistimia sekä spinflugaa. Alueella harjoitetaan myös soutu-uistelua, vieheinä usein erilaiset vaaput.
Paras meritaimenen kalastusaika on huhti-toukokuussa ja lohen kalastusaika elo-syyskuussa, sekä siika lokakuussa.

 Kalastusinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus. Kokemäenjoen infosivusto (ELY). Nakkilan kosket.

Harjavallan kalastuskieltoalue.

PALVELUT B

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

Kalastuskohteiden läheisyydessä sijaitsee useita taajamia, esim. Nakkila ja Harjavalta, joista löytyy peruspalvelut.

 Nakkilassa sijaitsee juhlatila Lohiranta, jonka tiloja ja palveluja  voi vuokrata tilaisuuksiin. 

 Kalastuspalvelut, opaspalvelut ja soutuvenevuokraus Lohijoki Oy. Nakkilan matkailu, majoitus ja palvelut. Kokemäen Ketolan kylässä Ali-Ketolan tila, puh. 02 546 4488, kalaretket, aamiaismajoitus, sauna.

  Lupia myydään vuorokaudeksi tai koko kalastuskaudeksi. Kalastuslupa Nakkilan koskien lupa. Lupia myyvät R-kioski Nakkila 02 537 2570 ja K-Supermarket Onnipekka/Kaffeli 02 535 0300. Yhden vuorokauden luvan voi ostaa myös maksamalla verkkopankissa Nakkilan kosket ry:n kotisivujen ohjeen mukaan.

Kalastuskausi on ympäri vuoden. Kalastuskieltoalueita ovat Pämpin pohjoisranta, Arantilankosken yläniskan eteläranta ja Kirkkosaaren pohjoispuolen uoma. Saaliiksi saadut rasvaevälliset taimenet ja lohet tulee aina vapauttaa välittömästi takaisin jokeen. 1.9. –15.5. välisenä aikana, tulee kaikki lohet ja taimenet vapauttaa välittömästi takaisin jokeen. Poikkeuksena rasvaeväleikatut syönnöksellä olevat taimenet, joita saa ottaa saaliskiintiön puitteissa saaliiksi. Nakkilan koskien kalastussäännöt.

Päivitetty 22.11.2021 Petter Nissén