Naantali, Ukko-Pekan sillat ja Raumakari

Kalalajit

ahven, kuha, silakka

Kalastustavat

Heittokalastus, Jigaus, Kelaonginta, Onginta, Onki, pohjaonki, Onki, teleskooppi, Silakkalitka

Vesistö

Meri

Tyyppi

Esteettömät kalapaikat, Kalapaikkoja kaupungeissa

Raumakarin kaakkoispäädyssä sijaitseva kalastuslaituri tarjoaa ahventa ja kuhaa. Erityisesti syksyllä paikka on hyvin antoisa ja suosittu.

Raumakarin toinen kalastuslaituri tarjoaa mahdollisuuden kalastaa siinä, missä ennen oli ruovikko esteenä. Laiturilta käsin saa mm. varsin hyvin ahventa ja keväisin silakkaakin.

Ukko-Pekan sillan kevyen liikenteen puoli on keväisin suosittu paikka silakan litkaamiseen. Kaide on sen verran korkea, että pienemmille lapsille on hyvä varata mukaan koroke, jotta kalastus kaiteen yli onnistuu mukavasti. Sesongin aikaan kauniina viikonloppuna voi olla kalastajia runsaasti. Arkisin mahtuu paremmin, vaikka väkeä silloinkin voi olla kohtuullisen paljon.

 

Salmen keskellä oleva Raumakari on suosittu viehekalastuspaikka, josta voi tavoittaa jigivälinein ahvenia ja kuhia. Raumakarille asennettiin kaksi kalastuskäyttöön tarkoitettua laituria vuodenvaihteessa 2019-2020. Sillalle pääsee kalastamaan esteettömästi (huomioiden kuitenkin sillan kaide), mutta Raumakarin laiturit ovat kallioisten polkujen takana.