NÄSIJÄRVI

Kalalajit

ahven, harjus, hauki, kirjolohi, kuha, lohi (järvilohi), siika, taimen (järvitaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Pilkintä, Vetouistelu

Vesistö

Järvi

Tyyppi

Laatu-apaja

NÄSIJÄRVI Näsijärven laiturikalastusta.

YMPÄRISTÖ C

Näsijärvi on suuri ja melko monimuotoinen järvi. Se ulottuu Tampereelta Kuruun ja Murolekoskeen asti. Keski-Suomesta tulevat vedet virtaavat Murolekosken kautta Näsijärveen, josta ne laskevat Tammerkosken kautta Pyhäjärveen. Näsijärven rannat ovat melko asutut ja järven läheisyydessä on useita taajamia. Veden laatuluokitus on hyvä. Vesi on tummahkoa, mutta näkösyvyys on parisen metriä.

  Hämeen ELY-keskus puh. 020 636 0130.

 

KALASTO B

Luontaiset kannat: Hauki, kuha, ahven, siika, järvitaimen
Istutetut kannat: Järvitaimen, siika, kuha, järvilohi, harjus, kirjolohi, hauki
Näsijärveen istutetaan vuosittain runsaasti kuhaa, siikaa ja taimenta.

  Järvi on suosittu uistelu- ja pilkkijärvi. Uistelijat saavat kesähelteiden aikana hyviä kuhasaaliita. Kuhan kalastuksessa kannattaa tällöin panostaa iltahämärään ja yön uisteluun. Haukea saa järveltä koko avovesikauden ajan. Taimenkausi painottuu alkukesään ja syksyyn. Parhaiten taimenen tavoittaa veden lämpötilan ollessa alle 12 astetta.

  Suosituin pilkkikala on ahven, jota saadaan läpi talven. Parhaat saaliit saadaan uusilta jäiltä. Parhaimmat siikasaaliit saadaan vähälumiseen aikaan.

  Hämeen ELY-keskus puh. 020 636 0130.

 

PALVELUT A

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

  Järvi ylettyy eteläpäässä Tampereen kaupunkiin, jonka palvelut ovat helposti saavutettavissa. Järven ympäristön taajamissa on eritasoisia majoituspalveluita.

  Järvelle on mahdollista saada kalastusoppaita ja kalastuspalveluita. Lähempiä tietoja: Kalastusmatkat Jorma Järvinen, Hakkarintie 43, Lempäälä, puh. 040-5777159. Sampsa Liimola , puh. 050-5308903. www.kuhamaa.fi

  Haapasaaren Lomakylä, Ruovesi, puh. 044 0800 290, Maisansalon leirintäalue, Terälahti, puh. 03 378 9705, Niemi-Kapeen tila puh. 03 378 3057, 0500 337 779.

 Kalastusluvat. Saatavissa viikko ja vuosilupia. Myyntipisteitä:   Kangasala: Ase- ja Eräliike Kaukopartio,  Kuru: Kurun Tankkaus,  Lempäälä: Lempäälän Kirja- ja paperikauppa,  Mouhijärvi: Häijään urheilutarvike,  Mänttä: Mänttä-Vilppulan Pyörä ja Pienkone,  Nokia: Karismax Kalastustarvike Ky,  Orivesi: Oriveden Pyörä,  Pälkäne: Pälkäneen Urheilu ja Kalastus,  Ruovesi: T:mi Anita Viljanmaa,   Tampere: Nippon verkko, Sportia-Pekka, Tampereen kalastusväline, Urheilu Tesoma,  Valkeakoski: Sportia-Seppo,  Virrat: Virtain moottorisaha.

  Kalastuksesta kotisivuilla www.kuhamaa.fi/jarvet/nasijarvi

Päivitetty 24.8.2011 PN