Pitkäkoski

Liikenneyhteydet

Polkupyörällä keskuspuiston halki tai vaihtoehtoisesti lukuisilla eri Helsingin tai Vantaan bussilinjoilla. Katso lisää: http://aikataulut.hsl.fi/reittiopas/

Kalalajit

ahven, kirjolohi, lohi (merilohi), taimen (meritaimen), turpa

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus

Luvat

18-64 vuotiaiden on lunastettava kalastonhoitomaksu, jonka lisäksi kaikilla yli 18 vuotiailla on oltava Helsingin tai Vantaan kaupungin lupa. Lupia voi ostaa mm. Vantaa-Infoista sekä Meri-Infosta.

Vesistö

Joki

Tyyppi

Kalapaikkoja kaupungeissa

Pitkäkoski on nimensä mukaisesti pitkä, yli kilometrin. Se kulkee luonnonkaunissa ympäristössä vehreän lehdon läpi. Pitkäkoskella kalastaessa monesti unohtaa olevansa Suomen tiheimmin asutulla alueella. Pitkäkoskeen ei istuteta pyyntikokoista kalaa, mutta kirjolohia ui Vantaankoskelta alas Pitkäkoskeen melko paljon. Koskessa lisääntyy taimen ja pieniä taimenia saa ajoittain melko runsaasti saaliiksi. Sen takia on suositeltavaa käyttää yksihaaraisia ja väkäsettömiä koukkuja, jotta nämä poikaset eivät vaurioitusi. Joskus saaliiksi voi saada ison taimenen tai lohen. Ne ovat arvokkaita emokaloja, jotka on syytä vapauttaa.

Kosken alaosilla kesähelteillä voi päästä kokemaan laadukasta turvankalastusta. Turpa käy perhoon ja joskus myös uistimeen.