REPOSAARI – PORI

Kalalajit

ahven, hauki, lahna, lohi (merilohi), siika, silakka, särki, säyne, taimen (meritaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Vetouistelu

Vesistö

Meri

Tyyppi

Laatu-apaja

REPOSAARI – PORI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reposaaren maisemissa viihtyvät lokitkin.

YMPÄRISTÖ B

Reposaari on mantereelta merelle työntyvä saari, joka on sillalla yhdistetty mantereen. Massiivisia teollisuushalleja lukuun ottamatta alue on erittäin viihtyisää vihreää, rehevää maisemaa. Reposaari on ollut porilaisten käytössä jo 1600-luvun alkupuolelta ja 1870-luvulla se oli muutaman vuoden ajan jopa Suomen suurin vientisatama. Lohenuistelu tapahtuu avomerellä yleisveden alueella, muutama kilometri Reposaaresta ulospäin merelle. Maiseman muodostaa ympäröivä meri ja Reposaareen päin katsottaessa näkyy muutamia saaria sekä suuret teollisuushallit. Lisäksi merellä on Porin majakka ja muutamia reimareita. Vesi on kirkasta.

  Ympäristöinfo:  Satakunnan ELY-keskus puh. 0295 022000 . Porin kaupungin ympäristönsuojelutoimisto, puh. 02 6211 210.

Onnistuneen päivän lohenuistelun saalista Reposaaren edustalta.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Hauki, ahven, lohi, siika, säyne, muut särkikalat, silakka
Istutetut kannat: Lohi, meritaimen, siika

Kalastus keskittyy kalastusmatkailijoiden osalta pääosin lohen uisteluun, mutta paikalliset käyvät kesäisin aktiivisesti myös ongella ja talvisin pilkillä. Lohen uistelu tapahtuu avomerellä yleisveden alueella (vain kalastuskenhoitomaksu), muutama kilometri Reposaaresta ulospäin merelle.
Lohien koko vaihtelee alamittaisista (alle 60 cm) aina 20-kiloisiin saakka. Paras kalastusaika sijoittuu touko-kesäkuulle, ajankohtaan jolloin lohien vaellus kohti kutujokia on kiivaimmillaan. Kalastusta harjoitetaan uistelemalla kirkkaita 12 – 15 cm ”vetopeltejä”, jotka ovat usein osittain teipattu tai maalattu. Suosittuja värejä ovat keltainen, vihreä, sininen ja punainen. Uistelusyvyys: Uistinten kulkusyvyys vaihtelee noin 15 metrin ja 1 metrin välillä.Tärkeää on, etteivät uistimet pyöri vedettäessä.

Uistelu muualla rannikolla: Samat säännöt uistelussa pätevät muuallakin. Suosittuja uistelualueita on Reposaaren eteläpuolella useita, mm. Säpin saaren ympäristö, Luvian edusta ja Rauman edusta.
Nyrkkisääntönä voitaneen sanoa, että uistelu kannattaa aloittaa uloimpien saarien ulkopuolelta, missä vesi syvenee yli 10 metrin. Vedenalaiset pakat ja penkanreunat ovat hyviä ottipaikkoja.

  Kalastusinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus puh. 0295 022500 .

Reposaaren infotaulu.

PALVELUT B

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

  Reposaaresta löytyy lähes kaikki taajamapalvelut. Alueella on mm. kauppa, grillikioski, ravintola, posti ja apteekki, Siikaranta Camping, puh. 02-638 4120, Siikarannan leirintäalueella on leirintämökkejä, asuntovaunualue sähköpisteineen, WC, suihkut, sauna, keittokatos, sekä kahvi- ja elintarvikekioski.

  Ravintola Reposaari entinen ”Reposaaren Hotelli” vuodelta 1838, joka tunnetaan eritysesti perinteiseen Reposaarelaiseen tapaan valmistetuista kalaruuista, puh. 02 6384044.

Veneluiskia Reposaaressa on useita. Kaksi on merkitty Reposaari esitteen takana olevaan karttaan. Muissakin satamissa on yleensä veneluiskat.

  Venesatamasta Marina Merilokki, puh 02 638 4046 on mahdollista ostaa mm. polttoainetta.

Porin kaupungin vuorokausi- tai vuosiluvat. Vaihtoehtoisesti Länsi-Suomen läänin viehekalastuslupa.

  Kalastustarvike Närvänen, Pori, kalastusretket, puh. 02 632 5589.

  Por in kaupungin matkailutoimisto, Raatihuone, Hallituskatu 9 A, Pori, puh. 02 621 7900. Reposaari yhdistyksen kotisivut.

  Esitteet: Kalastuksesta Porin kaupungin kotisivuilla.

Päivitetty 1.8.2014 / PN