PORVOO-SIPOO MERIALUE

Kalalajit

ahven, ankerias, harjus, hauki, kirjolohi, kuha, lahna, made, siika, silakka, taimen (meritaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Onginta, Pilkintä, Vetouistelu

Vesistö

Meri

Tyyppi

Laatu-apaja

PORVOO-SIPOO MERIALUE

Porvoo-Sipoo merialueella hauki on yleinen saaliskala.

YMPÄRISTÖ B

Sipoon ja Porvoon merialueet monivivahteinen ympäristö vaihtelee rehevistä kaislikkorannoista graniittiperäisiin kalliorantoihin. Alueen suuret saaret muodostavat mantereen kanssa laajoja salmimaisia sisäselkiä. Saaristo on melko rakennettua. Happikatoa on todettu joistakin merialueen pohjista.

 Ympäristöinfo: Uudenmaan ELY-keskus  vaihde puh. 0295 021 000.

 KALASTO B

Luontaiset kannat: hauki, ahven, kuha, lahna, silakka. Istutetut kannat: meritaimen, siika, lohi, hauki. Kutupaikkojen kunnostus: Kutualueita on sorastettu Mustijoessa ja alueen puroissa. Båtvikenissä on ruopattu hauen kutulahtea. Kalaportaat: Mustijoella kalaporras, Porvoonjoen Strömbergin kalatie, Sipoonjoen Brobölen kalatie. Istutukset: mm. ankerias, made, harjus, siika, meritaimen, hauki, kirjolohi ja kuha. Meritaimenta istutetaan vuosittain.

 Kalastustavat: onginta, pilkintä, heittokalastus ja vetouistelu.

Paras kalastuskausi: hauki touko-kesäkuu ja syys-lokakuu, kuha touko-heinäkuu, ahven ympäri vuoden sekä lohi kesä-elokuu. Saariston haukikannat ovat hyvät, myös suurhaukia esiintyy runsaasti, etenkin Porvoon merialueella. Sisälahtien ja sisäselkien kuhakannat ovat runsaat, joskin kovasta pyyntipaineesta johtuen kuhien keskikoko on pienehköä. Ulkosaaristossa on meritaimenen tyrskykalastuspaikkoja.

 Kalastusinfo: Varsinais-Suomen ELY-keskus puh, 0295 022 500 (keskus). ELY-keskusten kalatalouspalvelut. Porvoon-Sipoon kalatalousalue Gabi Lindholm puh. 050-404 2738.

 PALVELUT B

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

   Porvoon alueella on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja mökeistä hotelleihin. Sipoon alueella on tarjolla lähinnä mökkimajoitusta.

 Kalastusmatkoja Porvoossa järjestävät Bo Uddström puh. 040 560 6851, Augur Kalastuspalvelu Oy puh. 050 594 2983, Feelsea Ky, puh. 0400 454 610. Fishing Lords puh. 040 58 99 513, Haukikoira  puh. 050 628 11, Kymifishing puh. 045 342 5199.

Kalastusluviksi Porvoon edustan vesialueella kelpaavat joko valtion kalastonhoitomaksu tai Porvoon kaupungin paikalliset luvat. Sipoossa voi kalastaa merialueella yhdellä vavalla maksamalla valtion kalastonhoitomaksun.

 Palveluinfo: Porvoon matkailu. Sipoon matkailu. 

 

Päivitetty 27.6.2023 Petter Nissén