TAINIONVIRTA – HARTOLA

Kalalajit

ahven, harjus, hauki, kirjolohi, made, taimen (järvitaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja

TAINIONVIRTA – HARTOLATainionvirta

YMPÄRISTÖ B

Kalastusalue on pituudeltaan noin seitsemän kilometriä. Se on jaettu kuuteen eri kalastusalueeseen, sillä virralle sijoittuu muutama rauhoitettu kohta jossa ei saa kalastaa.
Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee vaihtelevien maisemien halki. Alueella on niin peltoja kuin mäkisiä metsiköitäkin. Valtatien melu häiritsee jonkun verran rauhaa. Kaikille kuudelle kalastusalueelle sijoittuu virran tiivistymä tai koski, joissa on hyvä harjoittaa virtaavan veden kalastusta. Yhtään rajua, suuren pudotuseron koskea alueella ei kuitenkaan ole. Joki kuuluu kooltaan keskiluokkaan, vaihdellen leveydeltään noin 10 – 40 metrin välillä. Vesi on väriltään melko kirkasta. Kalastusalueiden kohdalla on muutamia taloja ja kaksi kalanviljelylaitosta, joita on kohteliasta väistää.

 Hämeen ELY-keskus, vaihde puh. 020 636 0130.

 

KALASTO B

Luontaiset kannat: Järvitaimen, hauki, ahven, made.
Istutetut kannat: Järvitaimen, harjus, kirjolohi
Virralle on tehty kunnostussuunnitelma. Kalastuksessa saalis ja kalastuksen pääpaino keskittyy taimeneen.

 Kalastusta voi harjoittaa sekä uistin- että perhovälinein. Molemmat soveltuvat hyvin kalastukseen. Veden ollessa matalalla keskikesällä perhokalastus, etenkin pintaperhokalastus lienee tuottoisimpaa. Kalastuskausi on huhtikuu – elokuu.

 Hämeen ELY-keskus, vaihde puh. 020 636 0130, kalatalousyksikön kotisivut. 

 

PALVELUT A

 

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 

Kalastusalueella on kaksi majoituspalveluita tarjoavaa yritystä.

 Linnahotellissa, p. 03 716 2250, on 25 mukavuuksin varusteltua huonetta ja 100 hengen ravintola.

 Gasthaus-Camping Koskenniemi p. 03 716 1135 tarjoaa hotelli- ja mökkimajoitusta, sekä perinteistä leirintää. Hotellissa on 10 kahden hengen huonetta ja kaksi neljän hengen huonetta. Mökkejä on seitsemän, joissa kaikki mukavuudet. Alueella on lisäksi laavu, kota ym. palveluita.

 Saaliskiintiö: 3 lohikalaa / 24h. Varmista alamitat ennen kalstusta. Moottoriuistelu on kielletty Tainionvirralla. Kaikki kalastus kielletty 11.9.-15.11. välisenä aikana.

 Opastusta ja kalastuspakettia tarjoavat I-P Kalakaverit, Jouni Neuvonen, Hartola, p. 0400 497 644, ja Matti Tonteri, Joutsa, p. 040 508 4392. Pakettiin sisältyy luvat, eväspaketti, kalastusvarusteet ja opastus. Varattava 3 vrk etukäteen.

 Kalevi Huhtasen kaksi lomamökkiä sijaitsevat Nuoramoisjärven rannalla Etelä-Sysmässä, p. 03 717 8223 tai 050 304 0011. Toinen Huhtaniemen mökeistä on ns. kesämökki ja toinen talviasuttava, majoitus 1-6 hengelle.

 Kalastusalueille on järjestetty hyvät pysäköintitilat ja kahdelle on rakennettu nuotiokatokset.

 Koski sijaitsee Hartolan taajaman läheisyydessä, joten kauppa ym. palvelut ovat kalastajien käytettävissä.

 Vuorokausi- , viikko- ja vuosilupia myyvät: Gasthaus Koskenniemi, Linnahotelli, Kiuru Sport, Neste Jari-Pekka ja Shell Kuninkaanportti. Alle 15 v. nuoret 50 % alennuksella (täysi-ikäisen luvanhaltijan seurassa).

 Hartolan kunta verkkosivut, puh. 03 843 20.

 Esitteet: Kalastusoppaat ja yrityskohtaiset esitteet.

Päivitetty 2010