TAMMERKOSKI

Kalalajit

ahven, harjus, kirjolohi, kuha, siika, taimen (järvitaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Perhokalastus

Vesistö

Joki

Tyyppi

Laatu-apaja

TAMMERKOSKI

Tammerkoski Tampereen keskustassa on lähikalastuskohde.

YMPÄRISTÖ C

Tammerkoski sijaitsee aivan Tampereen keskustassa. Kosken vedet laskevat Näsijärveltä Pyhäjärveen. Koski on valjastettu voimatalouden käyttöön. Veden laatu on viimeisen 10 vuoden aikana parantunut merkittävästi ja nykyisin vesi on laadultaan hyvää. Koski on leveähkö, noin 40 – 100 metriä ja virtaama on pienimmilläänkin useita kymmeniä kuutiometrejä/sek.

 Kosken niska-alue Kekkosentien alapuolella on alueen ainoata rakentamatonta rantaa. Muilta osin kalastusalue kulkee kaupunkimiljöön, koskipuiston ja tehdasrakennusten tuntumassa. Lupa-alueen pituus on noin kaksi kilometriä.

 Ympäristöinfo: Hämeen ELY-keskus puh. 020 636 0130.

KALASTO B

Luontaiset kannat: Ahven, kuha
Istutetut kannat: Kirjolohi, järvitaimen
Kalastus keskittyy pääasiassa istutettuihin kirjolohiin ja järvitaimeniin. Koskessa esiintyy myös siikaa ja hieman harjusta.

Kalastusta harjoitetaan sekä uistin- että perhokalastusvälinein. Uistinkalastajat heittävät pääasiassa pienehköjä vaappuja ja lusikoita. Suositumpaa on kuitenkin heittää uistinvälinein perhoa, yleensä putkiperho, ns. spinfluga. Perhokalastajien käyttämät perhot vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Keväällä ja alkukesästä kuoreiden ja salakoiden noustessa koskeen käytetään niitä jäljitteleviä streamereita. Muuten kalastetaan paljon erilaisilla hyönteisjäljitelmillä. Erityisesti talvisin siikaa kalastettaessa käytetään pientä valkoista perhoa, joka jäljittelee mysisäyriäistä.

 Kalastusinfo: Hämeen ELY-keskus puh. 020 636 0130.Pirkanmaan Kalatalouskeskus, puh. 020-747 2800.

PALVELUT A

LÄHIKALASTUSPAIKKA – kaupungin lähistöllä sijaitseva kalastuskohde.

 Lyhyen matkan etäisyydellä on käytettävissä Tampereen kaupungin tarjoamat palvelut. Kalastustarvikekaupoista voi kysyä neuvoja.

 Alueella on lohikalojen kuturauhoitus kumottu, lukuun ottamatta ylintä niska-aluetta ja Tampellan kulmaa (rauhoitusaika 11.9 – 15.11). Luvat: vuorokausi (automaatista 6 tuntia), viikko, kalenterivuosi. Alle 18-vuotiaille 50 % alennus.

 Vuorokausi-, viikko- tai kalenterivuosilupia Tammerkoskelle saa: Tampereen Kaupungin rahatoimiston kassa Puutarhakatu 6 G, Matkailutoimisto Verkatehtaankatu 2, Koskipuiston R-kioski Hatanpään Valtatie 2 (R-kioskilla vain päivälupia). Myös Tammerkosken kalastuslupa-automaatista, Koskipuisto ravintolan seinässä saa lupia.

 Tampereen kaupunki Timo Lehto 050-554 5888.

Esite: Tammerkoskelle Kalaan, sisältää kartan.

Päivitetty 11.6.2013 PN