Vantaankoski

Liikenneyhteydet

Lukuisat Vantaan bussilinjat kulkevat Vantaankosken kautta. Myös monet Helsingin keskustasta lähtevät seutuliikenteen linjat kulkevat Vantaankosken ohi. Katso lisää: http://aikataulut.hsl.fi/reittiopas Vaihtoehtoisesti voi tulla junalla Vantaankoskelle. Vantankosken juna-asemalta on reilu kilometrin kävelymatka koskelle.

Kalalajit

kirjolohi, taimen (meritaimen)

Kalastustavat

Heittokalastus, Kelaonginta, Onginta, Onki, pohjaonki, Onki, teleskooppi, Perhokalastus

Luvat

18-64 vuotiaiden on lunastettava kalastonhoitomaksu. Lisäksi tulee alueelle lunastaa Vantaankosken kalastuslupa, jota myydään viereisessä kioskissa. Lupia voi myös ostaa matkapuhelimella. Koskien välisessä suvannossa saa onkia Vantaankosken erityisluvalla. Puhelinnumerot ja ajankohtaiset hinnat on nähtävillä alueella olevista infotauluista sekä osoitteessa http://www.vantaa.fi/vapaa-aika/luonto_ja_ulkoilu/kalastus_ja_veneily/kalastus

Vesistö

Joki

Tyyppi

Kalapaikkoja kaupungeissa

Koskeen istutetaan säännöllisesti pyyntikokoisia kirjolohia. Vantaankoski on sen takia varsin saalisvarma paikka. Tosin jos vesi on korkealla ja erittäin sameaa, on kalan saaminen lähes mahdotonta. Vantaanjokeen nousee merestä kookkaita taimenia ja lohia. Ne ovat sen verran harvalukuisia ja arvokkaita, että sellaisen saadessaan on suositeltavaa vapauttaa kala, jotta se pääsee lisääntymään.

Lisätietoja kalastussäännöistä ja luvista kalastusteknikko Markku Tiusaselta, puh. 09 8392 2663.