Kalatalousasiantuntija Mika Oraluoma

Kalatalousasiantuntija Mika Oraluoma

Helsingin toimistolla työskentelevä Mika on tehnyt töitä järjestössä keväästä 2016 lähtien. Mikan pääasialliseen toimenkuvaan kuuluu järjestön hankkeiden (Koolla on väliä, Haukitehtaat, Lähelle kalaan) ideointi ja toteutus. Hankkeiden sisältö on monipuolinen ja sitä myöden myös jokapäiväiset työrutiinit vaihtelevat suuresti, alkaen kalastuskilpailuiden ja erilaisten tempausten suunnittelusta päättyen hankeraportointeihin. Mika osallistuu myös yleiseen kalatalousneuvontaan ja muihin talon yhteisiin tehtäviin.
Kalastusharrastus vei Mikan Jyväskylän yliopistoon akvaattisten tieteiden pariin. Kalabiologiksi valmistunut Mika on työskennellyt monipuolisesti ympäri Suomen kalakantojen sekä vesistöjen tilaan liittyvissä tehtävissä. Näkemys kalakantoihin sekä vesiin, ja siten myös kalastuksen harrastajiin vaikuttavista tekijöistä onkin monipuolinen.
Mikan omat kalareissut suuntautuvat useimmiten rannikolle hauen perhokalastuksen merkeissä tai ulkomaille nopeiden valtamerikalojen perään. Joka kesä ohjelmistossa on myös yksi tai mieluummin useampi retki pohjoisen lohijoille, talvisin sen sijaan lillutellaan tasuria isojen ahventen toivossa.

puh. 050 564 8009 , s-posti: mika.oraluoma(at)vapaa-ajankalastaja.fi