Kojamo ja Marjas: kalaystävälliset käsityöoluet

Kojamo ja Marjas: kalaystävälliset käsityöoluet

Kojamo ja Marjas: kalaystävälliset käsityöoluet julki

Sonnisaari panimo ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) puhaltavat jälleen yhteen hiileen kestävän kalastuskulttuurin ja kalakantojen hyvinvoinnin puolesta kalateemaisten käsityöoluiden merkeissä. Yhteistyö polkaistiin käyntiin elokuussa 2017, kun Sonnisaaren valmistama ”Kojamo” savuportteri julkistettiin.

Projektista jäi sen verran hyvä maku suuhun, että jo julkistustilaisuudessa sille alettiin suunnitella jatkoa. Kesäkuussa alkavan lohenkalastuskauden kynnyksellä on hyvä taas muistutella kalastavaa kansaa vastuustaan ja skoolata hyvälle asialle maukkaalla käsityöoluella.

Kojamon (6,7 %), nuotiosavuisen, pehmeän suklaisen ja kahvisen portterin rinnalle ui uusi kalaystävällinen olut: Marjas. Marjas (5,2 %) on kesäisen raikas, vadelmalla kevyesti maustettu vehnäolut. Mitäpä olisi Kojamo (koiraslohi) ilman Marjasta (naaraslohta)! Molempien oluiden myyntituloista lahjoitetaan jo totuttuun tapaan osa SVK:n Koolla on väliä -hankkeelle (http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen/).

Kojamo ja Marjas julkistetaan kala- ja olutkansalle Ravintola Hiedassa Helsingissä (Hietalahdenranta 11) 29. toukokuuta klo 18 alkaen. Tilaisuudessa voi maistella paitsi molempia oluita myös Hiedan keittiön loihtimia upeita kala-annoksia. Kulinarististen nautintojen ohella tarjolla on kalatietoutta SVK:n esittelemänä. Tilaisuuden kruunaa Naamisuvanto Salmon Fishingin oppaana vuodesta 2013 saakka toiminut Miska Haapsalo, joka tarjoilee kattavan tietopaketin lohenkalastuksesta Tornionjoella. Miska esittelee Tornion- ja Lainionjoen kalastuspaikkoja, perhosiimojen valintaa kauden eri vaiheissa, ison joen erityispiirteitä ja valottaa sen oman ”mansikkapaikkan” etsimistä Väylällä. Luvassa on siis rentoa rupattelua kalastuksesta ja oluesta, hyvää ruokaa ja päälle kuumimmat vinkit Tornionjoen lohihommiin. Aika hyvä, vaikka itse sanotaankin.

Lyhyesti: Kojamon ja Marjaksen julkistustilaisuus Ravintola Hiedassa (Hietalahdenranta 11) 29. toukokuuta klo 18 alkaen. Median edustajat ovat tervetulleita paikalle.
Lisätietoja:
Oluenpanija Timo Kanniainen, puh. 040 834 4439, s-posti: timo.kanniainen@sonnisaari.com
Kalatalousasiantuntija Mika Oraluoma, puh. 050 564 8009, s-posti: mika.oraluoma@vapaa-ajankalastaja.fi
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho, puh. 040 734 8367, s-posti: ari.ruoho@ravintolanokka.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen
www.fisuun.fi, www.ottiopas.fi, https://www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/