Selätä lomatylsyys: Lähde kalaan lapsen ja nuoren kanssa!

Selätä lomatylsyys: Lähde kalaan lapsen ja nuoren kanssa!

Kalastus on oiva koko perheen harrastus. Kuva: Janne Tarkiainen.

Oiva vaihtoehto lomatylsyyteen: Lähde yhdessä kalaan lapsen ja nuoren kanssa!

Kesä merkitsee lapsille ja nuorille lomaa päiväkodista tai koulusta. Vapaa-aika saattaa olla kuitenkin myös monelle nuorelle lomalaiselle ongelma, kun ei ole mitään tekemistä. Silloin vanhemmalle tarjoutuu mainio tilaisuus aloittaa jälkikasvunsa kanssa yhteinen harrastus. Kalastus on tähän mitä oivallisin vaihtoehto.

Kalastusharrastuksen alkuun pääsee helposti, eikä se vaadi suurta rahallista satsausta. Jo muutamalla kympillä saa onkivälineet, jolla päästään kokemaan koko perheen yhteisiä luontoelämyksiä somettamisen ja tietokonepelien sijasta. Toimivien välineiden hankkimisessa auttavat kalastustarvikeliikkeet, joten aikaisempaa kokemusta ei välinehankintoihin tarvita.

Kalastus on oiva koko perheen harrastus. Kuva: Janne Tarkiainen.

Jos vanhempien oma kalastuskokemus on vähäistä ja uuden harrastuksen aloittaminen omatoimisesti jälkipolven kanssa vielä epäilyttää, vaihtoehdoksi nousevat lukuisat lapsille, nuorille sekä perheille suunnatut kalastustapahtumat ja -leirit, joita tänäkin kesänä on ympäri Suomea.

Näissä tapahtumissa vetovastuun opastuksesta ottavat kalastusseurojen ja vapaa-ajankalastajapiirien kokeneet kalastuksen asiantuntijat. Heidän opastuksellaan lapset ja nuoret saavat turvallisesti tutustua mm. erilaisiin kalastustapoihin, saaliin oikeaoppiseen käsittelyyn sekä kalastusvälineiden tuunaamiseen ja rakenteluun. Pääosassa tapahtumissa ja leireillä kuitenkin – totta kai – on kalastaminen.

Tarkempaa tietoa kesän tapahtumista sekä kalastusleireistä ja niihin mukaan ilmoittautumisesta löytyy Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön www.fisuun.fi-sivustolta.

 

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Janne Tarkiainen, puh. 044 547 9116, janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi.
Tiedottaja Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 506 seurassa toimii yhteensä noin 38 000 kalastuksen harrastajaa. www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen, www.fisuun.fi, www.ottiopas.fi, https://www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/