Lohen uistelun säännöt 2024

SVK:n saaman tiedon mukaan vapaa-ajankalastuksen ei katsottaisi olevan mahdollista olla osana tieteellistä lohen kalastusta. Kuva: Janne Rautanen.

Lohen uistelun säännöt kaudella 2024

Kaudella 2024 lohen kalastuksessa merellä ei ole aikarajoitusta ja saaliksi saa ottaa yhden rasvaeväleikatun lohen / kalastaja/vrk. Sääntö on sama Itämeren pääaltaalta aina Merenkurkkuun asti. Poikkeuksina ovat Suomenlahti, jossa kalastetaan koko vuoden kansallisin säädöksin (2 lohta/ kalastaja/vrk) ja Merenkurkusta pohjoiseen olevan alue ns. 4 merimailin rajan sisäpuolella 1.5.-31.8. välisenä aikana (pyyntiruutu 31, 2 lohta/kalastaja/vrk). Näillä alueilla voi ottaa saaliiksi myös rasvaevällisiä lohia.

Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut, että Suomi ei saa poikkeusta lohen tieteelliseen vapaa-ajankalastukseen (uistelu), jossa evällisiä lohia olisi voitu ottaa saaliksi Pohjanlahdella ja Ahvenanmerellä 27.5. jälkeisenä ajankohtana. Asiasta ei ole satu päätöstä kaupallisen kalastuksen osalta.
MMM tiedote aiheesta

SVK suosittaa uistelijoita Pohjanlahden ja Ahvenanmeren alueilla varustautumaan asiamukaisin vapautusvälinein ja koukuttamaan vieheet siten, että vauriot palautettavalle lohille olisivat mahdollisimman vähäiset.

EU:n pyyntiruudut Itämerellä.

Uutinen on päivitetty 25.4.2024