Kalastusohjaaja Maiju Puranen

Kalastusohjaaja Maiju Puranen

Maiju on toiminut kalastusohjaajana Kaakkois-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirissä Päijät-Hämeen alueella keväästä 2016 asti. Hän nauttii työstään, jossa saa tutustuttaa lapsia ja nuoria kalastusharrastukseen ja vesiluontoon. Työpäivä jää erityisen onnistuneena mieleen, jos joku kertoo tahtovansa myöhemmin uudestaan vesistön äärelle.
Tärkeänä teemana työssään Maiju pitää lasten luontosuhteen vahvistamista, johon kalastusharrastus on oiva keino vesiluonnon ympäröimänä ja saalista kunnioittaen.
Maiju vietti lapsuutensa kalojen parissa ja päätyikin ehkä kalastajaisältään saatuna verenperintönä opiskelemaan kalabiologiksi Jyväskylän yliopistossa. Lisäksi hänellä on biologian aineenopettajan pätevyys.
Opintojen ohessa Maiju löysi Jyväskylästä kalastuskavereita ja lajikalastusharrastuksen, joka on kuljettanut häntä ympäri Suomea eri kalalajien perässä. Monet kalastusmuodot ovat tulleet tutuiksi, mutta yksikään ei ole noussut yli muiden. Kalastuksessa eniten elämyksiä tarjoavat uudet kalalajit sekä monipuoliset kalareissut yhdessä ystävien ja perheen kanssa.

puh. 040 758 8724, s.posti: maiju.puranen(at)vapaa-ajankalastaja.fi