Kalastusohjaaja Mikael Jaakkola

Kalastusohjaaja Mikael Jaakkola

Mikael toimii kalastusohjaajana Varsinais-Suomen sekä eteläisen Satakunnan alueella syksystä 2020 lähtien. Hänen kotipaikkansa on Turku. Ohjauksen piirissä ovat lapset, nuoret ja perheet. Toimintaa järjestetään kouluissa ja kerhoissa ja mitä vain keksitäänkään. Mikaelin mielestä mikään ei ole hienompaa kuin se, että perheiden vanhempia ja lapsia voidaan kannustaa harrastamaan yhdessä. Sitä oli mahtavaa päästä edistämään. Mikael on luonnostaan aina pyrkinyt sekä hankkimaan että jakamaan tietoa.
Kalamiehenä Mikael on monipuolinen. Siitä kertovat muun muassa hänen kuutisenkymmentä Suomesta pyytämäänsä kalalajia. Asioiden tutkiminen ja ongelmien ratkaiseminen ovatkin olleet tärkeitä sekä hänen kalastusharrastuksessaan että aiemmassa työelämässään tuotekehittäjänä aiemmin matkapuhelinten parissa, sittemmin kalastusvälineiden. Jälkimmäisellä puolella tunnetuin teos lienee Suomen ennätyskuhan pyyntiin johtanut viehe.
Saaliskaloista Mikaelin kestävin suosikki on merellinen kuha, josta harva se vuosi löytyy uutta opittavaa. Erityisen kiinnostavia ovat olleet saariston suurkuhat muuttuvine mysteereineen. Tunteja on paljon myös ahventen, haukien, taimenten ja jopa lohienkin takana. Lisäksi aikaa on kulunut viime vuosina varsinaisen lajikalastuksen eli fongauksen parissa. Onki- ja pilkkikilpailutkin ovat tuttuja etenkin nuoruudesta, maajoukkuetasolle asti.
Muina harrastuksinaan Mikael kiertää frisbeegolf-ratoja sekä rämpyttelee kitaraa biisejäkin välillä nikkaroiden!

puh. 050 568 9832, s-posti: mikael.jaakkola(at)vapaa-ajankalastaja.fi