SVK mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

SVK mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Vapaa-ajankalastajat mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Suomen Vapaa-ajankalastajat osallistuu tänä keväänä Ylen järjestämään valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan, jonka tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskia. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023. Kampanjan tavoitteena on paitsi innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstään roskia, myös vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä.

Miljoona roskapussia

Jokainen vapaa-ajankalastaja voi vaikkapa yksin, perheen, kaverien tai kalastusseuran voimin osallistua kampanjaan keräämällä roskia ympäristöstään tai järjestämällä kalastustapahtuman tai kerhokerran yhteyteen roskienkeräystalkoot. Erityisesti haastamme kaikki siianonkijat siivoustalkoisiin. Siianonginta on leppoisaa, keväistä puuhaa. Siikakellojen kilinää odotellessa vastuullinen kalastaja tekee hyvää ja kantaa kortensa kekoon puhtaamman ympäristön puolesta.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi leikkimielinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri aukeaa maanantaina 10.4. osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Vapaa-ajankalastajan keräysvinkit pähkinänkuoressa:

  • Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  • Lähde ulos – yksin tai porukalla
  • Kerää roskia ympäristöstä, vaikka kalastuksen ohessa. Vastuullinen vapaa-ajankalastaja ei roskaa ympäristöään!
  • Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  • Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  • Haasta kalakaverisi mukaan!

Mukana kampanjassa on tunnettuja kasvoja, kuten Yleltä tutut toimittajat Mikko ”Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi. Kuva: Yle/ Johanna Kannasmaa.

Miljoona roskapussia -kampanjaan on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan yli 130 kuntaa ja kaupunkia sekä useita järjestöjä. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. Mukana on myös monia tunnettuja kasvoja, kuten Yleltä tutut toimittajat Mikko ”Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.
Lue lisää kampanjasta:
https://yle.fi/aihe/a/20-10004432
https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia

#miljoonaroskapussia