Suomi nappasi tuplakultaa mormuskoinnin MM-kilpailussa

Suomen voittoisa MM-morrijoukkue. Kuva: Jaana Vetikko.

Suomi nappasi tuplakultaa mormuskoinnin MM-kilpailussa
Harri Nikula taituroi mestaruuteen

Suomen joukkue nappasi kultaa viikonloppuna 15.-16.2. järjestetyissä mormuskoinnin MM-kilpailuissa Joroisten Valvatus-järvellä. Upean suorituksen kruunasi Harri Nikulan taituroima henkilökohtainen kultamitali.

Suomen voittoisa MM-morrijoukkue. Kuva: Jaana Vetikko.

Kaksipäiväinen kilpailu oli tiukka, voidaan sanoa grammapeliä. Pienikin kiiski tai ahven saattoi muuttaa ruutusijoitusta useamman sijan. Lopulta joukkuehopea meni Venäjälle ja pronssi Ukrainalle.
Henkilökohtaisessa kilpailussa hopeaa nappasi Ukrainan Vitalii Stadnichenko ja pronssia Latvian Kinerts Raimonds. Suomeen saatiin hienosti myös sijat 4. Asa Palhomaa ja 5. Jussi Rossi. Kilpailun ensikertalainen Raine Kortet oli 15., Samppa Ylönen 62. ja Eija Lokasaari-Leskiranta 64. (kaksi viimeksi mainittua pilkkivät vain toisena päivänä). Suomen joukkueen kapteenina toimi Olli Saarela. Joukkueessa mukana myös Elisa Saarela, Vesa Kuusela ja Kimmo Lintilä.

Harri Nikula nappasi MM-morrista kaksi kultaa. Kuva: Jaana Vetikko.

Mormuska eli morri on eräänlainen pieni painokoukku, jossa on kiinteä yksihaarainen koukku. Kilpailussa vain mormuskan käyttö on sallittu. Siimana käytetään lähes ohuinta mahdollista ja siinä saa olla vain yksi mormuska. Vavan tulee olla koko ajan kilpailijan kädessä. Kalastaja yrittää pienin liikkein houkutella kalat syömään.

Mormuskointi-kilpailussa kalastetaan tarkasti rajatuissa suorakaiteen muotoisissa ruuduissa, joissa toimintaa valvovat kilpailutuomarit. Kunkin maan joukkueessa on viisi kalastajaa kumpanakin päivänä ja heidät arvotaan kukin eri ruutuun. Näin jokaisessa ruudussa kalastaa yhtä monta kalastajaa kuin kilpailussa on maita mukana. Ruutujen sisällä keskinäinen paremmuus ratkaistaan kalojen painon mukaan, josta saa sijoituksen mukaan pisteitä. Se maa tai kalastaja, jolla on vähiten pisteitä kilpailun jälkeen, voittaa.

Mormuskoinnin MM-kilpailut järjesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) kilpapilkkijöidensä avulla. SVK kiittää kaikkia järjestelyihin osallistuneita.
Tiukkaan MM-mormuskointikilpailuun osallistui kolmetoista maata.

 

Lisätietoja:
SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström p. 045 110 2126
Kilpailunjohtaja Tapani Kurki p. 0400 613 510
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 490 seurassa toimii yhteensä noin 36 000 kalastuksen harrastajaa.