Perhokalastuksen MM-kilpailu käynnistyy

Suomen maajoukkue on yksi MM-perhon ennakkosuosikeista. Kuva: Janne Rautanen.

Perhokalastuksen MM-kilpailu käynnistyy Kuusamossa Vapaa-ajankalastajilta tukea kilpailuvesistön kunnostamiseen

Maailman parhaat kilpaperhokalastajat mittelevät taitojaan Kuusamossa 13.-15. elokuuta. Kilpailuun on saapunut joukkueita Euroopan 13 maasta. Kilpailussa mitellään ennen kaikkea joukkueiden paremmuudesta, mutta myös henkilökohtaisesta menestymisestä.

Suomen maajoukkue on yksi MM-perhon ennakkosuosikeista. Kuva: Janne Rautanen.

MM-perhokalastuskilpailun avajaiset järjestettiin torstaina 12.8. Rukan kylän torilla. Tilaisuuden avasi kilpailunjohtaja Ilkka Pirinen. Terveisensä kilpailijoille lausuivat myös Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen ja kansainvälisen perhokalastusjärjestön pääsihteeri Stefan Allacker.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä lähetti tilaisuuteen videotervehdyksensä:
”On hienoa kertoa, että taimenen tulevaisuus Kuusamossa näyttää nyt valoisalta”.
Kuusinkijoella on käynnissä Kuusinkijoki kuntoon ry:n alulle laittama hanke, joka vapauttaa taimenen nousun Myllykosken voimalaitoksen yläpuolisille kutualueille ja poistaa voimalaitoksen käytöstä johtuvat haitat joen alaosille. Yli 4 miljoonan euron hankkeeseen valtio on luvannut rahaa noin puolet. Loput rahoituksesta kerätään muilta toimijoilta ja yksityishenkilöiltä.

Oman panoksensa Kuusinkijoki kuntoon – hankkeeseen tuo Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK), joka osallistuu hankkeen rahoitukseen 5000 eurolla. Lahjoituksesta puolet on jäsenmaksuvaroja, joita järjestön henkilöjäseneksi liittyneet ovat halunneet kohdentaa vastuullisen kalastuksen edistämiseen.
”Kalastusharrastuksen edistämisen ohella järjestömme tarkoituksiin kuuluu uhanalaisten kalalajien elvyttäminen. Osallistuminen Kuusingin taimenen elinolosuhteiden parantamiseen on tästä oivallinen esimerkki. Uskomme, että myös jäsenmaksuaan kohdentaneet ovat tyytyväisiä ratkaisusta”, kertoo SVK:n toiminnanjohtaja Olli Saari.

Kilpailuja voi seurata reaaliajassa Suomen Vapaa-ajankalastajien Instagramissa (@vapaa_ajankalastajat) ja Facebookissa (vapaa.ajankalastajat), joihin on tulossa live-lähetyksiä ja tulosseurantaa. Lisäksi tulokset löytyvät MM-kilpailujen omilta nettisivuilta (wffc2021.com).
Lisätietoja:

Perhokalastuksen MM-kilpailun pääsihteeri, Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Petter Nissèn, puh. 0500 440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajat, Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, puh 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.