Suomen joukkue kärjessä MM-perhon toiseen päivään

Suomen joukkueen kilpailija Heikki Kurtti on tuonut komean harjuksen poolivalvoja Vesa Vaaraman mitattavaksi. Kuva: Janne Rautanen.

Suomen joukkue starttaa tänään ykköspaikalta perhokalastuksen MM-kilpailujen toiseen päivään Kuusamossa

Suomen maajoukkue johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen perhokalastuksen MM-kilpailuja Kuusamossa. Ranskan usein mitaleille yltävä joukkue on toisena ja Slovakia kolmantena.

Ennakkosuosikkina kotimaan kilpailuun lähtenyt Suomi (37 pistettä) on johdossa. Toisena on Ranska (48 pistettä) ja kolmantena Slovakia vain kolme pistettä perässä. Italia, Englanti ja Espanja ovat seuraavina kärkikolmikon takana.

Henkilökohtaisessa kilpailussa johtoa pitää Slovakian Vladimir Ligda, toisena on Ranskan Pierre Kuntz ja kolmantena Suomen Mikko Räsänen. Kärkikolmikko jatkaa kisaa lauantaihin tasapistetilanteesta, sillä kaikilla heistä on kasassa vain kolme sijoituspistettä. Suomen Heikki Kurtti on neljäntenä vain pisteen perässä kärkikolmikkoa.

Suomen joukkueen kilpailija Heikki Kurtti on tuonut komean harjuksen poolivalvoja Vesa Vaaraman mitattavaksi. Kuva: Janne Rautanen.

Kitka- ja Kuusinkijoelta harjusta on saatu runsaasti, mutta kilpailujärvillä siika on ollut normaalia huonommalla syönnillä.

Kilpailun ratkaisee kilpailijoiden keräämät sijoituspisteet osakilpailuista. Jos sijoituspistetilanne on tasan, kalastajien pyytämien kalojen kappalemäärän ja pituuden tuomat kalapisteet määrittävät paremmuuden.
MM-mittelö ratkaistaan yhteensä viidellä kilpailujaksolla, joista perjantaina kilpailtiin kaksi jaksoa. Lauantaina kilpailut jatkuvat kahden jakson kalastuksella ja sunnuntaina aamupäivällä kalastetaan kilpailujen päätösjakso. Mitalistit ovat tiedossa sunnuntaina iltapäivällä.

Kilpailuja voi seurata reaaliajassa Suomen Vapaa-ajankalastajien Instagramissa (@vapaa_ajankalastajat) ja Facebookissa (vapaa.ajankalastajat), joihin on tulossa live-lähetyksiä ja tulosseurantaa. Lisäksi tulokset löytyvät MM-kilpailujen omilta nettisivuilta (wffc2021.com).

 

Lisätietoja:

Perhokalastuksen MM-kilpailun pääsihteeri, Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Petter Nissèn, puh. 0500 440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajat, Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, puh 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.