Suomen joukkue on lähellä kultaa perhokalastuksen MM-kilpailuissa

Suomen joukkue on lähellä kultaa perhokalastuksen MM-kilpailuissa

Se on siellä! Suomen Santeri Kinnunen sai Koverrusjärvellä haaviin harjuksen. Toinen kalastaja Koverrusjärvellä käydyllä nelosjaksolla oli Liettuan Ernestas Keturka (oikealla). Kuva: Juha Ojaharju.

Suomen joukkue on lähellä kultaa perhokalastuksen MM-kilpailuissa

Suomen perhokalastusmaajoukkueen ensimmäinen kultamitali on vain yhden kalastusjakson päässä Kuusamossa järjestettävissä Perhokalastuksen MM-kilpailuissa. Kultamitali olisi historiallinen, sillä maailmanmestaruuskilpailujen 40-vuotisen historian aikana Suomeen on tullut hopeisia ja pronssisia mitaleja, mutta se kirkkain mitali on jäänyt vielä saavuttamatta.

Kilpailujen viidestä jaksosta on nyt kilpailtu neljä. Edessä on enää huomenna sunnuntaina aamupäivällä kalastettava viimeinen kilpailuosuus. Mestarit ja mitalistit ovat selvillä huomenna iltapäivällä.

Huomiseen osakilpailuun lähdettäessä Suomen joukkue (73 pistettä) johtaa joukkuekilpailua jo melko selvällä 23 pisteen erolla Ranskaan (96 pistettä). Pronssissa on kiinni Espanja (116 pistettä), mutta Italia (117 pistettä) ja Slovakia (121 pistettä) ovat aivan kintereillä.

Maailmanmestaruuskilpailuissa kilpaillaan myös henkilökohtaisista mitaleista. Tilanne on siinäkin erittäin jännä, sillä Suomen Heikki Kurtti johtaa (7 pistettä) ja Jari Heikkinen on toisena (10 pistettä). Kolmantena kalastaa Espanjan Pablo Castro (10 pistettä). Kilpailu henkilökohtaisista mitaleista on todella tiukka, sillä Slovakian Kristian Sveda (11 pistettä) on vain pisteen jäljessä. Viidentenä ja kuudentena kilpailevilla Espanjan David Arcayllä ja Ranskan Pierre Kuntzilla on kasassa 12 pistettä.

Se on siellä! Suomen Santeri Kinnunen sai Koverrusjärvellä haaviin harjuksen. Toinen kalastaja Koverrusjärvellä käydyllä nelosjaksolla oli Liettuan Ernestas Keturka (oikealla). Kuva: Juha Ojaharju.

Suomen joukkueen kapteeni on luottavainen sunnuntain osakilpailuun lähdettäessä.
”Täytyy muistaa, että edessä on vielä lopullisen sijoituksen määräävä päätösjakso. Suuria romahduksia on nähty kilpailuissa ennenkin, mutta uskon Suomen joukkueen hermojen pitävyyteen. Tätä kisaa varten olemme valmistautuneet viisi vuotta, ja kaikki mahdolliset valmistelut sekä harjoittelu on tehty, niin hyvin kuin mahdollista” kertoo Suomen joukkueen kapteeni Jarkko Suominen.

Kilpailuja voi seurata reaaliajassa Suomen Vapaa-ajankalastajien Instagramissa (@vapaa_ajankalastajat) ja Facebookissa (vapaa.ajankalastajat), joihin on tulossa live-lähetyksiä ja tulosseurantaa. Lisäksi tulokset löytyvät MM-kilpailujen omilta nettisivuilta (wffc2021.com).

 

Lisätietoja:

Perhokalastuksen MM-kilpailun pääsihteeri, Suomen Vapaa-ajankalastajat, kalatalousasiantuntija Petter Nissèn, puh. 0500 440 923, petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajat, Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, puh 0400 946 968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 480 seurassa toimii yhteensä noin 34 000 kalastuksen harrastajaa.