Onki24:ssä kalojen yhteispituus ratkaisee

Onki24ssä nähtiin viime vuonna muun muassa hienoja sorvia. Kuva: Tumpelot Kalamiehet (Tomi Valkamaa, Jani Kuntanen).

Onki24:ssä kalojen yhteispituus ratkaisee
– Kilpailussa ongitaan mahdollisimman pitkiä särkikaloja

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestää onkijoiden suosion saavuttaneen Onki24 -kilpailun nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma on nimensä mukaisesti 24 tuntia kestävä onkikilpailu, jossa kalakaverin kanssa voi kalastaa vapaasti omilla mansikkapaikoilla. Tavoitteena on saada kolme mahdollisimman pitkää, eri lajin särkikalaa.

Onki24ssä nähtiin viime vuonna muun muassa hienoja sorvia. Kuva: Tumpelot Kalamiehet (Tomi Valkamaa, Jani Kuntanen).

Kilpailukonsepti on saanut erinomaista palautetta onkijapiireissä ja osallistujamäärien odotetaan kasvavan entisestään. Kilpailu on totutusti joukkuemittelö, eli kilpaillaan kaksihenkisin joukkuein. Säännöt yritetään pitää mahdollisimman helppoina ja osallistumiskynnys siten matalana. Kilpailussa on kaksi sarjaa; Fiilistelysarjassa ongitaan rennosti kavereiden tai perheen kesken ja Pro-sarjassa voidaan vuorostaan panostaa sataprosenttisesti.

Jos kilpailussa mielii kärkisijoille, tulee joukkueen saada kolme eri kalalajin pitkää, tai mielellään jopa pisintä kalaa. Onki24 siis haastaa onkijoiden osaamista niin kalastamisessa kuin kalapaikkatiedoissakin. Kilpailukaloina ovat lahna, ruutana, seipi, sorva, suutari, särki ja säyne. Jokaiselle lajille on erikseen määritelty kerroin, joka tekee pituuksista keskenään vertailukelpoisia.

Onki24 järjestetään pe 30.6. klo 21:00 – la 1.7. klo 21:00.
Lisätiedot löytyvät Onki24-nettisivulta: vapaa-ajankalastaja.fi/onki24/

Lisätietoja:
Suomen Vapaa-ajankalastajat
Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju, puh. 045 113 3050, juha.ojaharju@vapaa-ajankalastaja.fi
Kalatalousasiantuntija Markus Wikström, puh. 045 110 2126, marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 450 seurassa toimii yhteensä noin 32 000 kalastuksen harrastajaa.