Onki24 -kilpailussa ongitaan särkikaloja

Säyne antaa hyvän vastuksen ongen päässä. Säyne on melko yleinen suurimmassa osassa maatamme. Se viihtyy erityisesti virtaavissa vesissä. Kuva: Juha Ojaharju.

Onki24 -kilpailussa ongitaan mahdollisimman pitkiä särkikaloja

Onki24 on nimensä mukaisesti 24 tuntia kestävä onkikilpailu, jossa voi kalastaa omilla parhailla kalapaikoillaan. Tavoitteena on saada kolme mahdollisimman pitkää, eri lajia olevaa särkikalaa.

Säyne antaa hyvän vastuksen ongen päässä. Säyne on melko yleinen suurimmassa osassa maatamme. Se viihtyy erityisesti virtaavissa vesissä. Kuva: Juha Ojaharju.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Onki24-kilpailu järjestetään nyt toisen kerran. Kilpailu sai viime vuonna erinomaisen vastaanoton ja nyt mukaan odotetaan vielä enemmän osallistujia. Sääntöjä on hieman muokattu kilpailijoilta saadun palautteen pohjalta. Sen ansiosta Onki24 on nyt entistä kivempi ja tasapuolisempi kilpailu.

”Suurimpana muutoksena on, että nyt kärkisijoille yltääkseen, pitää kilpailijoiden saada kolme eri lajia oleva suuri kala. Enää ei riitä, että saa kolme suurta, samaa lajia olevaa kalaa. Kilpailijoilta vaaditaan siis entistä enemmän osaamista ja kalapaikkojen tuntemusta”, kertoo kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju Suomen Vapaa-ajankalastajista.
Kilpailun perusidea on sama kuin aikaisemmin. Kilpailu kestää 24 tuntia, kilpaillaan kaksihenkisin joukkuein, osallistujat saavat kalastaa omilla parhailla paikoillaan ja kalojen pituus ratkaisee paremmuuden. Kilpailukalat ovat lahna, ruutana, seipi, sorva, suutari, särki ja säyne. Jokaiselle lajille on määritelty kerroin, joka tekee pituuksista keskenään vertailukelpoisia.

Onki24 -kilpailu järjestetään pe 1.7. klo 21:00 – la 2.7. klo 21:00. Ilmoittautua voi 17.6. asti.
Osallistumisohjeet ja lisätiedot löytyvät Onki24 nettisivulta: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/onki24/

 

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju, puh. 045 113 3050, juha.ojaharju@vapaa-ajankalastaja.fi
Kalatalousasiantuntija Markus Wikström, puh. 045 110 2126, marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 460 seurassa toimii yhteensä noin 33 000 kalastuksen harrastajaa.