Järjestöasiantuntija Pekka Lehdes

Järjestöasiantuntija Pekka Lehdes

Järjestöasiantuntija Pekka LehdesPekka aloitti Suomen Vapaa-ajankalastajissa elokuun lopulla 2021. Hänen tehtäviinsä kuuluvat muun muassa järjestön koulutukset, jäsenpalveluiden kehittäminen laaja-alaisesti ja sitä kautta SVK:n ja sen jäsenyhdistysten jäsenmäärien kasvattaminen.
”Kalastuksen harrastajia on maassamme huomattavasti enemmän kuin SVK:ssa jäseniä, joten potentiaalia jäsenmäärän kasvuun on. Jäsenhankinnassa uusien kohderyhmien ja osallistumistapojen kehittäminen on avainasemassa”, Pekka toteaa.
Pekka on työskennellyt pitkään järjestöissä, joten häntä voi pitää järjestötoiminnan ammattilaisena. Hänen viimeisin työpaikkansa oli Suomen Judoliitto, jota hän veti toiminnanjohtajana reilut kaksikymmentä vuotta.
Koulutukseltaan Pekka on yhteiskuntatieteiden kandidaatti, joten koulutustaustakin palvelee järjestötoiminnan kehittämistä.
Kalastajana Pekka kertoo olevansa harrastelija, jonka lämpimimmät kalastusmuistot ovat jo lapsuudesta, kun hän kävi edesmenneen isänsä kanssa kalassa Tampereella.
”SVK on erinomaisesti hoidettu yhdistys, jonka aktiivinen ja laadukas viestintä on tehnyt minuun vaikutuksen. Järjestö tekee arvokasta työtä sekä luonnon että ihmisten hyvinvoinnin hyväksi. Jokainen harrastus, joka vahvistaa ihmisen luontosuhdetta, on nykypäivänä yhä tärkeämpi”, Pekka tuumii uudesta työpaikastaan.
Vapaa-ajallaan Pekka harrastaa musiikkia sekä liikuntaa salilla ja lenkkeillen. Nuoruudessaan hän harrasti judoa, jossa on saavuttanut mustan vyön arvon. Ohjaajana hän on toiminut sekä judossa että voimistelussa. Uusin hänen harrastuksistaan on vieraslajitalkoot, johon hän hurahti tänä kesänä.

puh. 040 586 8089, s-posti: pekka.lehdes(at)vapaa-ajankalastaja.fi