Kalatalousasiantuntija Petter Nissén

Kalatalousasiantuntija Petter Nissén

Petter on työskennellyt järjestössä toistakymmentä vuotta. Toimipaikka on kotikonttori Keminmaassa, Meri-Lapissa, Perämeren pohjukassa, lohijokien suistossa. Koulutukseltaan Petter on iktyonomi eli kalatalousopiston kasvatti. Henkilökohtaisena toimialueena ovat piireistämme Kainuu, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa. Valtakunnallisia vastuualueita ovat lohiasiat, rajajokien kalastusasiat, ruotsinkielinen neuvonta, perhokalastus ja kalastusmatkailu.
Normipäivään kuuluu paljon toimistohommia kirjoitellen lehtijuttuja, kotisivujamme päivitellen, neuvontaa, esitteiden tuottamista, lausuntojen valmistelua ja kalatalouden kiemuroiden seurantaa. Työn hyvä puoli on, että tässä ammatissa saa oikein luvan kanssa neuvoa. Kalatalousasiantuntijat osallistuvat käytännössä kaikkeen SVK:n toimintaan nuorista kilpailuihin ja ympäristöstä kalavedenhoitoon.
Vapaa-ajallaan Petter harrastaa mieluiten luonnossa liikkumista, kalastusta ja metsästystä. Kesällä kädessä on nykyisin usein perhovapa, mutta kaikenlainen uistelu ja onkiminen kuuluvat mielipuuhiin. Talvella heilutellaan pilkkiä ahventen ja Lapin lohikalojen pään puolella, ei pyrstön puolella.

puh. 0500 440 923, s-posti: petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi