Pidetään yllä kalastussanomaa

Pidetään yllä kalastussanomaa poikkeustilassakin

Ani harva meistä olisi vielä vuoden vaihtuessa uskonut, että kevätauringon paistaessa olemme tässä nykyisessä tilanteessa. Hankala etelän jäätalvikin on nyt haikea muisto vain, ja tilalle ovat tulleet kaikkien meidän elämään vaikuttavat rajoitukset ja kehotukset. Kuitenkin läsnä on myös yhteinen toivo siitä, että selviämme tästäkin kyllä yhdessä, katsomalla kaikki samaan suuntaan.

Harrastamisen mahdollisuudet ovat monella vähentyneet nyt minimiin ja keskittyminen on oikeutetusti muissa asioissa. Kuitenkin kaiken tämän keskellä on tärkeää pitää huolta paitsi fyysisestä niin erityisesti henkisestä jaksamisesta. Perheille on vapautunut paljon aikaa tehdä asioita yhdessä ja monessa taloudessa kuumeisesti mietitään ajanviettotapoja, jotta elämä pysyy mielekkäänä, eivätkä seinät kotona ”kaadu päälle”.

Omatoiminen kalastusharrastus omilla lähivesillä ulkoilun ja muun luonnossa liikkumisen ohella voivat tuoda nyt entistäkin enemmän iloa ja antaa monelle sysäyksen uuteen harrastukseen. Kalastuksesta haetaan paitsi elämyksiä ja saalista, nyt enenevässä määrin myös mielenrauhaa ja yhdessä oloa oman perheen kesken.

Kalalajiteemaiset haasteviikot, myös ruokaohjeet jakoon

Kalastuskerhot ja muu järjestetty lasten ja nuorten toiminta ovat nyt tauolla. Nyt on aika keksiä muita tapoja pitää yllä kalastuksen kipinää siten, että toiminta on turvallista, mutta mielekästä. Lanseerasimme viime viikolla sosiaalisessa mediassa Kalalajiteemaiset haasteviikot, jotka kannustavat meitä kaikkia kalastamaan omatoimisesti erityisesti lähivesistöissä nyt kevään aikana.

Haastoimme ihmiset myös jakamaan omia lajikohtaisia suosikkireseptejään ja kalaruokakuviaan muille. Luodaan kalastusyhteisöä nyt entistä voimakkaammin tekemällä yhteisiä asioita, vaikka olemme toisistamme fyysisesti etäällä. Jaetaan kokemuksia ja ilon hetkiä sosiaalisessa mediassa, joka ei tunne maakuntien rajoja. Jaetaan siellä myös paljon hyviä muistoja, jotka auttavat meitä pääsemään ikävien aikojen yli.

Toivomme kalastusseurojen jakavan tietoa haasteista ja kannustavan jäseniään osallistumaan näihin. Otathan sinäkin haasteet vastaan?

Viikkojen 13 ja 14 (24.3.-5.4.) haastelaji on SIIKA.
Kuvan mukaan liitettävät some- ja lajitunnisteet #siikahaaste  #vapaa_ajankalastajat ja ruokakuviin myös #siikaresepti #kalaruoka.
Viikkojen 14 ja 15 (30.3.-13.4) haastelaji on AHVEN.
Kuvan mukaan liitettävät some- ja lajitunnisteet #ahvenhaaste  #vapaa_ajankalastajat ja ruokakuviin myös #ahvenresepti #kalaruoka.
Seuraava uusi haastelaji julkaistaan viikolla 16.

Kalastetaan vastuullisesti yksin tai perheen kanssa

Muistammehan kaikki myös vastuullisen kalastajan tämänhetkiset askelmerkit:

*Lähde kalaan vain terveenä.  Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi, tai perheessäsi sairastetaan, jää kotiin.
*Kalasta nyt vain lähivesillä. Matkustamisen aika on myöhemmin.
*Kalasta yksin tai oman perheen kera.
*Muista pitää turvaväli muihin ulkoilijoihin ja kalastajiin, vähintään kaksi metriä.
*Mene kalastamaan omalla autolla tai polkupyörällä, vältä julkisia liikennevälineitä.
*Ennen kuin jäälle lähtee kannattaa aina varmistaa, että se varmasti kestää.
*Vastuullisella pilkkijällä on kaulassaan jäänaskalit sekä repussa köysi tai heittoliina.

Yhdessä. Turvallisesti. Kalastuksesta voimaa saaden.